Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

Dit artikel behandeld het installeren van Umbraco.

De eerste stap is het installatie pakket downloaden van de officiï«le Umbraco site.
Hierna kun je dit zip bestand uitpakken op jouw bureaublad en dit uploaden naar jouw hosting space > wwwroot.

Hiervoor heb je nodig:
Een FTP account en een FTP client zoals FileZilla.

Tevens is een MS - SQL database nodig of een MySQL. Met natuurlijk bijbehorende user + wachtwoord.

De map wwwroot zal er als volgt uitzien:

Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

De installatie zal een aantal keer vragen om diverse bestanden te overschrijven, dit kun je toepassen.
Het bestand web.config wat bij ons standaard al in de wwwroot staat zal overschreven / verwijderd moeten worden.
Dit om het web.config bestand van Umbraco voorrang te geven.

Je kunt hierna naar een browser naar keuze gaan en jouw URL ingeven. Je ziet nu de installatie pagina van Umbraco verschijnen.

Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

Je voert hier de gegevens in voor het administratie account en drukt vervolgens op Customize.
Het volgende scherm voer je de database gegevens in, dit is afhankelijk van jouw server + database type.
Dit kun je nakijken in het control panel en invoeren in het scherm.

Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

Je krijgt vervolgens een optie te zien om een template uit te kiezen, of no thanks te drukken. Aan jou de keus.

Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

Hierna word Umbraco geinstalleerd en kun je even wachten totdat de installatie afgelopen is, je word aan het einde gelijk geredirect naar de admin omgeving.

Hoe kan ik Umbraco installeren(FTP)?

Umbraco is bij deze geinstalleerd en je kunt aan de gang met jouw nieuwe website.
Heb je hulp hierbij nodig dan heeft Umbraco een uitgebreide video bibliotheek met de meeste stappen uitgelegd. Tevens zijn hier ook cursussen voor te vinden online, zowel gratis als betaald.

Keywords: umbraco installatie installeren draaien