SilverStripe SMTP instellingen

De standaard PHP mail() functie die SilverStripe hosting gebruikt wordt niet ondersteund door MijnHostingPartner.nl, wij vereisen namelijk SMTP authenticatie bij het versturen van de email. Dit heeft te maken met de beveiliging.
Om dit op te lossen en mail te laten versturen via SilverStripe zijn de volgende stappen toe te passen.

Stap 1 SilverStripe SMTP

Download de volgende zip file en sla dit lokaal op.

Stap 2 SilverStripe SMTP

Upload het bestand naar de folder wwwroot in de installatie van SilverStripe, pak dit uit via de filemanager en hernoem de foldersilverstripe-smtp-master naar smtp

SilverStripe SMTP instellingen< SilverStripe SMTP instellingen

Stap 3 SilverStripe SMTP

Ga na het uploaden en hernoemen van de folder silverstripe-smtp-master naar het bestandmysite/_config.php
Hier vul je de bestaande code aan met de volgende regels:

//Required:
define('SMTPMAILER_SMTP_SERVER_ADDRESS', 'smtp.mijnhostingpartner.nl'); //SMTP server address
define('SMTPMAILER_DO_AUTHENTICATE', true); //Turn on SMTP server authentication. Set to false for an anonymous connection
define('SMTPMAILER_USERNAME', 'email@adres.nl'); //SMTP server username, if SMTPAUTH == true
define('SMTPMAILER_PASSWORD', 'wachtwoord'); //SMTP server password, if SMTPAUTH == true

//Optional:
define('SMTPMAILER_CHARSET_ENCODING', 'utf-8'); //Email characters encoding, e.g. : 'utf-8' or 'iso-8859-1'
define('SMTPMAILER_USE_SECURE_CONNECTION', 'tls'); //SMTP encryption method : Set to '', 'tls', or 'ssl'
define('SMTPMAILER_SMTP_SERVER_PORT', 25); //SMTP server port. Set to 25 if no encryption is used, 465 if ssl or tls is activated
define('SMTPMAILER_DEBUG_MESSAGING_LEVEL', 0); //Print debugging informations. 0 = no debuging, 1 = print errors, 2 = print errors and messages, 4 = print full activity
define('SMTPMAILER_LANGUAGE_OF_MESSAGES', 'de'); //Language for messages. Look into smtp/code/vendor/language/ for available languages
define('SMTPMAILER_SEND_DELAY', 2000);//throttling, in milliseconds, can also be 0

Hierna moet de mail werken binnen SilverStripe, wanneer je nog meer informatie wilt dan verwijzen we je door naar de github pagina van deze module:

https://github.com/xeraa/silverstripe-smtp