upload_max_filesize foutmeldingen

Met meerdere applicaties komt bovenstaande foutmelding vaak voor, dit is een melding over het schrijven en lezen van een bestand naar de server toe.
Het bestand php.ini is niet bereikbaar voor klanten, dit is alleen bereikbaar door de helpdesk afdeling van MijnHostingPartner.nl
Dit heeft in vrijwel alle gevallen te maken met de rechten op de betreffende map.
De rechten op een map/bestand zijn bij ons niet via FTP in te stellen, dit moet in het control panel bij de filemanager ingesteld worden.

Dit kan op de volgende manier worden ingesteld.
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/beveiliging/hoe-stel-ik-de-rechten-in-via-de-filemanager

Indien je gebruikt maakt van WordPress dan kun je het volgende artikel opvolgen om dit in te stellen.

De maximale grootte die geupload kan worden via jouw website is 50MB, bestanden groter dan dit dienen via een ftp client worden geï¼pload.

Als je de foutmeldingen blijft houden na de rechten correct te hebben ingesteld dan kun je het volgende bestand aanmaken in de wwwroot.

phpinfo.php

Met hierin

phpinfo();
?>

Na het bestand aangemaakt te hebben kun je naar het bestand gaan in de browser.
Dit doe je door naar uwdomeinnaamhier.nl/phpinfo.php te gaan.

Op deze pagina kun je vervolgens naar upload_max_filesize zoeken en hier de exacte max filesize bekijken.
Mocht dit te laag zijn voor jouw doeleinden dan kun je een ticket aanmaken naar de heldpesk toe. De helpdesk zal dan kijken of de upload size vergroot kan worden op jouw hosting space.
Het kan zijn dat dit uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan word, dit ligt aan de situatie en word bepaald op moment van het aanmaken van een ticket.

keywords: foutmelding upload size max upload bestand te groot te klein