Hoe maak ik een database aan?

Een MySQL database aanmaken binnen MijnHostingPartner.nl gaat makkelijk en snel via het klantenpanel. Nadat een database is aangemaakt kan deze gebruikt worden voor elke toepassing. Van een database voor een WordPress website tot een opslagmedium voor jouw klantengegevens.

Eerste stap voor het aanmaken voor een MySQL database is om in te loggen in het klantenpanel. Dit doe je de mijn account link en in te loggen met je gegevens die je hebt aangemaakt. Vervolgens ga je naar mijn producten in het dashboard.

Hoe maak ik een database aan?

Selecteer hierna het product waar je een database voor wilt aanmaken en ga door.

Hoe maak ik een database aan?

Ga hierna naar Databases in het linkermenu om een MySQL database aan te maken:

Hoe maak ik een database aan?

Hierna klik je op database toevoegen in het eerste tabblad MySQL5. Om een database toe te voegen:

Hoe maak ik een database aan?

Vul hier in dit scherm de database naam, de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Dit doe je door in de velden de gegevens aan te vullen. Hou de database naam en gebruiker altijd kort, en bij voorkeur gerelateerd aan de website. Bijvoorbeeld voor MijnDemoPartner.nl, mdp en mdpu als gebruiker. Het wachtwoord kan je invoeren, dit kan gemakkelijk veilig gemaakt worden door de generator te gebruiken die hier al ingebakken zit. Sla dit op in een veilige plek.

Hoe maak ik een database aan?

De database is nu aangemaakt en kan gebruikt worden, om verder de gegevens in te zien en te gebruiken kan je op het potloodje drukken.

Hoe maak ik een database aan?

Om vervolgens de database aan te passen of te beheren kan je dit doen vanuit dit scherm.  Hier kan je ook via de PHPmyAdmin link direct inloggen in de beheermethode op het web. Log hier in met je gegevens die je zojuist aan hebt gemaakt.  De database host wordt hier ook getoond. Dit is de host die in connectiestrings gebruikt wordt, in een installatie van WordPress en noem maar op. Vele MySQL fouten en problemen worden veroorzaakt door het gebruiken van de verkeerde gegevens. Kijk dus altijd goed naar de host en de aangemaakte gegevens. En controleer dit altijd dubbel voordat je aan de bel trekt.

Hoe maak ik een database aan?
De meeste websites maken gebruik van een database, het is daarom belangrijk dat je weet hoe je die aan moet maken. We gaan in dit artikel doornemen hoe je een database aan moet maken.
1) Zorg dat je ingelogd bent in het control panel en klik op MySQL5.x.
2) Klik Vervolgens op add.
3) Vul hier de naam van je database in en klik op save.
Je hebt nu een database aangemaakt in het volgende artikel vind je terug hoe je de database kan koppelen: Hoe kan ik een database koppelen en aanpassen?