MySQL 8 database aanmaken

Een MySQL 8 database kan enkel aangemaakt worden via het klantenpanel, het klopt dus dat je deze databases niet terugziet in het control panel. Om de MySQL 8 database aan te maken dien je een geschikt pakket hiervoor te hebben bij MijnHostingPartner.nl, en ga je vervolgens na het inloggen naar Mijn Producten vanuit het dashboard:

MySQL 8 database aanmaken

Hierna selecteer je het pakket waar je de database voor gaat aanmaken, in ons geval mijndemopartner.nl

MySQL 8 database aanmaken

Selecteer hierna in het linkermenu de kop Databases

MySQL 8 database aanmaken

Vanuit het Databases scherm zie je de optie om een database aan te maken voor alle aanwezige technieken, in dit demo pakket staan er meer aan dan jij wellicht terugziet. Selecteer daar MySQL 8 voor om verder te gaan met een MySQL 8 database aan te maken.

MySQL 8 database aanmaken

In dit scherm maak je eerst de database aan, hierna de gebruiker, en als laatst geef je de gebruiker de nodige rechten.

Selecteer dus Database toevoegen

Voer een logische naam in, die je ook kan herkennen voor een website. Dit maakt het jezelf gemakkelijker als je er een hoop hebt staan.

MySQL 8 database aanmaken

Hierna voeg je de gebruiker toe, en geef je de gebruiker de nodige rechten.

MySQL 8 database aanmaken

Het wachtwoord is de genereer optie voor te gebruiken, of je voert hier een eigen wachtwoord in. Houdt dit lang en zorg ervoor dat dit een sterk wachtwoord is.

MySQL 8 database aanmaken

Hierna kan je terug gaan naar de database, en de gebruiker toegang geven tot de database. Dit kan je op de volgende wijze doen:

MySQL 8 database aanmaken

Selecteer dus het radio knopje op Access allowed, hierna zie je direct een Duimpje omhoog aan de rechterkant onderin. Zie je hier een foutmelding, dan is even een ticket aan te maken richting de helpdesk.

Hierna kan je inloggen met de gebruiker via PHPmyAdmin door de links te volgen, en verder werken zoals gebruikelijk aan jouw MySQL database. Dat zijn verder alle stappen die nodig zijn.

MySQL 8 database aanmaken