MySQL 8 inloggegevens voor database

Binnen MySQL 8 kan je de database gebruiker en het wachtwoord hiervan ook beheren via het klantenpanel, een bestaand wachtwoord is echter niet in te zien, dit wordt namelijk versleuteld opgeslagen.

Een nieuw wachtwoord is daarom in te stellen op de volgende wijze:

MySQL 8 inloggegevens voor database

Hier druk je bij de betreffende user op het bewerkingsteken, om vervolgens het wachtwoord opnieuw in te stellen, doe dit bij voorkeur met de wachtwoord generator om hier een sterk wachtwoord voor in te stellen.

MySQL 8 inloggegevens voor database

Een bestaand MySQL 8 wachtwoord kan je ook in de meeste gevallen nog inzien in je eigen code van de website, mits je deze gebruikt. Als je in jouw website de database en gebruiker al gebruikt in je code, dan dien je dit dus ook bij te werken naar het nieuwe wachtwoord. Binnen vrijwel elk Content Management Systeem zoals ook WordPress kan je een bestaand wachtwoord nakijken in de configuratiebestanden. Dit is met WordPress het bestand wp-config.php in de wwwroot. Zie ook het volgende artikel:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/webapplicaties/cms/wordpress/eerste-stappen-wordpress/

(geheel onderaan)