Hoe maak ik connectie met MySQL vanuit PHP?

Als je connectie wilt maken met je database vanuit PHP kan je hiervoor in je filemanager een bestand aanmaken genaamd "db.php" Hiervoor heb je vervolgens eerst je database host te achterhalen. Dit kan op de volgende wijze: Waar kan ik vinden op welke server mijn MYSQL databases draaien?

Hierna kan het onderstaande stukje code toegevoegd worden in je db.php bestand. De groene stukjes dien je nog wel aan te passen naar je eigen database gegevens.

<?php
$servername = "JeDbHost";
$username = "DbGebruikersnaam";
$password = "DbWachtwoord";

$conn = mysqli_connect($servername, $username, $password);

if (!$conn) {
  die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}
echo "Connected successfully";
?>

Ook is het mogelijk om dit via PDO te doen, hiervoor kan je het onderstaande stukje code gebruiken. Ook hier dien je de groene stukjes aan te passen naar je eigen gegevens.

<?php
$servername = "
JeDbHost";
$username = "
DbGebruikersnaam";
$password = "
DbWachtwoord";

try {
  $conn = new PDO("mysql:host=$servername;dbname=myDB", $username, $password);

$conn->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
  echo "Connected successfully";
} catch(PDOException $e) {
  echo "Connection failed: " . $e->getMessage();
}
?>

Als je connectie vervolgens succesvol is zal je het volgende op je website zien staan.

Hoe maak ik connectie met MySQL vanuit PHP?