Hosted Exchange Outlook 2016 lange wachttijd

Wanneer je gebruik maakt van Hosted Exchange en je wilt het account instellen in Outlook 2016 dan kun je het volgende artikel erbij pakken:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/965/Hosted-Exchange-instellen-in-Outlook-2016.html

Waar je misschien wel last van krijgt is het aanmelden van het account, dit duurt namelijk een lange tijd voordat dit gereed is. Dit heeft te maken met het aanmeldingsproces door Outlook, dit probeert elke methode 11 keer en 30 seconden elke keer. Dit zorgt dus voor een lange wachttijd bij een aanmelding van een account.

De volgende registry instelling zorgt ervoor dat je dit proces kunt versnellen en dat dit gelijk op de juiste manier getest wordt:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Outlook\AutoDiscover]
“ExcludeHttpsRootDomain”=dword:00000001
“ExcludeHttpsAutoDiscoverDomain”=dword:00000001

Het programma wat je hiervoor nodig heeft is regedit. Dit is in te tikken in het startscherm, hierna kan je de bovenstaande stappen opvolgen.