Email instellen - Outlook 2021

*Noot, mocht het niet lukken met deze manier om een email adres ingesteld te krijgen binnen Outlook of Office 365, dan raden we dit aan om direct via het control panel of configuratiescherm dit in te stellen. Het volgende artikel is hiervoor te volgen:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/email-instellen/e-mail-instellen-outlook-via-control-panel/

Om in de laatste versies van Outlook een email adres van MijnHostingPartner.nl in te stellen zijn de volgende stappen te volgen.

Zorg ervoor dat je de volgende gegevens al even in een kladblokje zet:

Het email adres

Het wachtwoord

Dit kan je testen door op de webmail even in te loggen.

Hierna kan je binnen Outlook het account toevoegen, dit kan op de volgende wijze:

Email instellen - Outlook 2021

Voer je email adres in exact zoals je ook inlogt op de webmail, Hierna druk je op Verbinding maken

Email instellen - Outlook 2021

Kies voor IMAP, dit ondersteund meer functies en werkt beter samen met apparaten.

Email instellen - Outlook 2021

Voer hierna de bovenstaande gegevens in. Kan ook hieronder gekopieerd worden:

imap.mijnhostingpartner.nl

143   / 993

smtp.mijnhostingpartner.nl

587 / 26

Meerdere poorten worden ondersteund door ons, wil je 100% zeker weten of jouw netwerk die poorten ondersteund? Controleer dit dan via de command prompt tool Telnet.

Meer informatie over de host adressen en poorten kan het volgende artikel ook geraadpleegd worden:

Email instellen - Outlook 2021

Voer hierna het wachtwoord in, en vervolgens weer op Verbinding maken.

Email instellen - Outlook 2021

Het account is hierna direct ingesteld, geef dit nog even een paar minuten om geheel te synchroniseren. Je zult vanzelf de folders en berichten hierin zien.

Mocht het instellen van het email adres nog falen dan zijn dus die poorten te controleren, dit is ook na te vragen aan je lokale internet provider. Ook is even te troubleshooten door even bijvoorbeeld met een hotspot op je telefoon te kijken. En zorg ervoor dat je de juiste gegevens gebruikt door deze te testen via de webmail.