Host adressen voor email

In dit artikel zetten we even onder elkaar welke adressen allemaal ondersteund worden bij MijnHostingPartner.nl voor de email. Wil je specifiek weten welke stappen gevolgd dienen te worden voor een mail programma, kijk dan even in de betreffende categorie hiervoor in de kennisbank.

-Alle hosts zijn enkel te gebruiken met mijnhostingpartner.nl in de naam, niet met het eigen domeinnaam.
-Deze instellingen gelden voor reguliere email adressen bij MijnHostingPartner.nl, niet voor Exchange accounts.

IMAP, standaard inkomende mail server. Dit is het protocol wat wij vrijwel altijd aanraden om te gebruiken. Dit omdat de mail dan altijd ook online op de server wordt bijgewerkt, en er dus betere samenwerking tussen webmail en lokale apparaten is.

IMAP host:

imap.mijnhostingpartner.nl

IMAP Poorten:

143
993

IMAP beveiliging:

STARTTLS

POP,  inmiddels raden we aan om POP niet meer te gebruiken, dit omdat dit alles lokaal download en bewerkt. En dus niet goed samenwerkt met meerdere apparaten en de webmail.

POP  host:

pop.mijnhostingpartner.nl

POP poort:

110
995

POP beveiliging:

STARTTLS

SMTP, zorgt voor het uitgaande mail verkeer en is in te stellen met de volgende gegevens. Hier kan het zijn dat een poort geblokkeerd wordt door jouw internet provider. Daarom hebben we hier nog een extra optie voor.

SMTP host:

smtp.mijnhostingpartner.nl

SMTP poorten:

25
26
587

SMTP beveiliging:

STARTTLS

Mocht het nu niet lukken om je email programma in te stellen, test het altijd even uit dan in de webmail. Deze is met elke browser bereikbaar via:

https://webmail.mijnhostingpartner.nl/

Als het daar wel lukt, weet je dat het probleem dus lokaal zit. En kan je verder testen. Telnet is hier ook een handige tool voor. Wil je onze hulp hier verder in, maak dan screenshots van je instellingen en kom bij ons in de chat of maak een ticket aan. We doen dan ons best om je verder te helpen. Onthoudt echter dat wij met software van derden, zoals ook Outlook, geen directe invloed op hebben.