E-mail instellen - Canary Mail client

In dit artikel leggen we uit hoe je jouw email adres met IMAP kunt instellen binnen Canary Mail. Dit is een mail programma wat beschikbaar is voor zowel Windows, Mac en zelfs Android. Het instellen van een mail adres van MijnHostingPartner.nl zal over deze platformen hetzelfde zijn. 

Zoals altijd met het instellen van je email adres is het van belang dat je even de gegevens genoteerd hebt staan, en deze even test. Open bijvoorbeeld even een kladblokje om zeker te zijn van je gegevens, en test deze nogmaals via een browser door in te loggen op webmail.mijnhostingpartner.nl

Als je het email adres en wachtwoord zeker hebt, dan kan je doorgaan naar het instellen van je email adres binnen Canary Mail. Dit doe je door de optie te gebruiken om een nieuw account toe te voegen, en in het eerste scherm hier te kiezen voor Anders, Other, zoals aangegeven in de screenshot: 

E-mail instellen - Canary Mail client

Hierna kan je jouw email adres en wachtwoord invoeren in het volgende scherm, en even het schuifje overhalen voor Advanced

E-mail instellen - Canary Mail client

Zodra je het schuifje overhaalt zal in hetzelfde scherm gelijk de geavanceerde opties tevoorschijn komen, je kan hier de volgende gegevens invoeren: 

E-mail instellen - Canary Mail client

Hierna kan je naar beneden scrollen om naar de SMTP gegevens te gaan, oftewel de verzendgegevens. Hier kan je de volgende gegevens invoeren:

E-mail instellen - Canary Mail client

De overige instellingen zijn hier allemaal op default te laten staan. Mocht het nu binnen jouw netwerk niet lukken om met die poorten verbinding te maken, kijk dan ook even naar onze andere opties zoals uitgelegd in het volgende artikel: 

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/e-mail/algemene-mail-informatie/host-adressen-voor-email/

Als laatste kan je nog even de naam van het account invoeren die je te zien krijgt in het mail programma, om hierna aan de slag te kunnen gaan met het mailen en ontvangen via Canary. 

E-mail instellen - Canary Mail client