Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website voor non-profit organisaties

Website voor non-profit organisaties
MijnHostingPartner

Website voor non-profit organisaties

Wanneer je een website wilt gaan beginnen voor een non-profit of vereniging dan zijn er een aantal opties die je kan overwegen. Een van de voordeligste en betrouwbaarste opties is om een website op te zetten met het open source Content Management Systeem WordPress. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de mogelijkheden hierin en hoe jij dit zelf op kunt gaan zetten!

Websites kunnen een non-profit organisatie een hoop brengen, met een mooi en pakkend uiterlijk met een heldere boodschap waar jouw organisatie voor staat kunnen je helpen om meer donaties binnen te halen. En je een betere merkbekendheid geven waar donateurs op kunnen vertrouwen. Het is tegenwoordig niet meer noodzakelijk om hier direct een bureau voor in te schakelen om jouw website op te zetten. Met de wil om hier een beetje huiswerk voor te verrichten en hier zelf een paar dagen voor te gaan zitten kan iedereen een WordPress website maken. Met de volgende stappen kan ook jij eenvoudig een Website opzetten voor jouw non-profit organisatie. 

Voordelig pakket met eenvoudige WordPress installatie 

Er zijn een hoop verschillende soorten pakketten en manieren om een website te hosten, bij MijnHostingPartner.nl proberen we dit zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te houden met onze Totaal Pakketten. Voor een non-profit organisatie die een website wilt maken met behulp van WordPress is een Totaal SSD hosting pakket de keuze. Hierin zal je alles vinden wat je nodig hebt voor een WordPress website, en je kan hiermee eenvoudig en snel aan de slag. En dat voor een voordelige prijs. 

Aan de slag met WordPress aankleden met een thema

Nadat je jouw Totaal SSD hosting pakket hebt aangeschaft kan je vrijwel direct hierna aan de gang om WordPress met een druk op de knop te installeren. Na deze installatie kan je gelijk inloggen binnen WordPress op je domeinnaam en hierna gelijk aan de gang om de website verder op te zetten. WordPress werkt met thema’s om het uiterlijk en gehele design in een keer op te zetten, en hier zijn vele duizenden thema’s gratis voor te gebruiken. Tegen een kleine investering kan je ook via een derde partij nog een betaald thema aanschaffen, wat wellicht wat beter aansluit aan jouw specifieke wensen. 

Zoek simpelweg binnen de WordPress administrator omgeving naar een thema die het beste aansluit, en zoek bijvoorbeeld met de termen: non profit, om gelijk 108 thema’s (op tijd van schrijven) in te zien die  gratis zijn te gebruiken. 

Het installeren van het thema is met een druk op de knop gebeurd, waarna je gelijk op een visuele wijze aan de slag kan om jouw website verder in te richten. Zoals je lettertype kiezen, je logo uploaden en verder je huisstijl toepassen. Ook de content van de website of de tekstuele inhoud is verder zo mee te werken als je ook binnen Microsoft Word kan met WordPress. Iedereen kan hier dus moeiteloos mee aan de slag om een mooi resultaat neer te zetten. 

Enige noodzakelijke Plug-ins installeren

Plug-ins zijn uitbreidingen op WordPress waarmee je de website verder kunt aanpassen naar wens, ook hier zijn duizenden plug-ins gratis in gebruik en kunnen op een soortgelijke eenvoudige wijze worden geïnstalleerd. Met plug-ins kan je bijvoorbeeld een contact formulier op je website zetten, donatie opties, of andere functionaliteit om je website sneller te maken en uit te breiden. 

Neem een kijkje in de plug-ins en als je een onderdeel toch nog mist op je website, dan kan je deze dus op die manier eenvoudig erbij zetten. 

Donatie opties voor non-profit organisaties binnen WordPress

Donaties zijn uiteraard belangrijk voor iedere non-profit organisatie, met plug-ins kan je eenvoudig een betaalwijze toevoegen aan je website. Dit kan bijvoorbeeld met Mollie, waarin donateurs dan eenvoudig met vertrouwde betaalwijzen zoals IDEAL mee een bedrag kunnen overmaken. Maar dit kan ook met Creditcard, PayPal en zelfs een periodiek bedrag. 

Hier zijn meerdere plug-ins in die dit mogelijk maken, ook hier kan je weer makkelijk binnen WordPress een zoekopdracht uitvoeren om dit vervolgens te installeren. Kies hierbij degene die het meest aansluit bij de wensen. En die het beste beoordeelt worden hierin. 

Website voor non-profit organisaties

Sta jij ook al klaar om jouw Non-Profit website op te starten? Bestel nu jouw pakket om gelijk aan de slag te kunnen met jouw website. En dat voor een voordelige prijs!