Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Webshop maken in WordPress

Webshop maken in WordPress
MijnHostingPartner

Webshop maken in WordPress

Er zijn verschillende technieken en manieren om een webshop of webwinkel te maken,  wanneer je dit onafhankelijk wilt gaan opzetten zonder vast te zitten aan 1 provider dan is een webshop met WordPress vaak een van de eerste keuzes. Laten we in dit artikel gaan kijken wat er mogelijk is om jouw webwinkel in WordPress te gaan maken. En welke stappen je hierbij dient te nemen. 

Een webshop maken kan een eenvoudig opgave zijn met WordPress, je dient echter wel een aantal stappen meer te hebben gemaakt dan je voor een website dient te maken. Zodra je wat gaat verkopen via een eigen webshop dien je namelijk te voldoen aan een aantal juridische regels. En als voornaamste dien je ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. 

Al een bedrijf opgezet? Noodzakelijk voor een webshop

Zodra je gaat beginnen met het verkopen van producten binnen een webshop dan dien je ervoor te zorgen dat je ingeschreven staat bij de KVK. Er moet natuurlijk het eea aan controle hierop uitgeoefend worden, als iedereen zomaar een webshop zou kunnen openen zonder controles hierop dan zou hier nog meer misbruik op gemaakt worden. We raden aan voordat je dus aan een webshop gaat beginnen, of in ieder geval voordat je de webshop geheel live zet, om de nodige stappen te zetten voor het juridische verhaal. En ook waar nodig een juridisch bureau in te schakelen voor je algemene voorwaarden pagina en de documentatie die je gereed moet hebben staan. 

Een goede plek om te beginnen is ook het stappenplan van de Kamer van Koophandel zelf, hier hebben ze al een aantal punten voor je op een rijtje gezet.

  https://ondernemersplein.kvk.nl/stappenplan-webshop-beginnen/

Verdere eerste stappen

Nadat je de documentatie op orde hebt en de nodige juridische stappen hebt genomen kan je gaan beginnen aan je webshop. Hiervoor heb je ook weer een aantal keuzes en opties, als je in Nederland aan de gang wilt voor het verkopen van jouw producten. Dan kan je het beste voor een .nl domeinnaam kiezen. Als je plannen verder over de grens gaan dan is een tweede of derde domeinnaam extensie erbij nog te overwegen. .be voor België, .com voor wereldwijd, en ga zo nog maar even door. In onze domeinnaam configurator vindt jij de domeinextensies die jij hierbij kunt gebruiken. De domeinnaam zelf is ook een belangrijk punt, deze moet je altijd zo inrichten dat hij gemakkelijk te onthouden is, eenvoudig te spellen over de telefoon, en “brandable“ te maken. 

De pakketkeuze komt verder uit op twee verschillende pakketten,  er kan gekozen worden voor een van de totaal SSD pakketten. Waar je de omgeving klaar hebt staan om zelf aan de gang te gaan met een blank canvas. Of je kan kiezen voor een Managed WordPress hosting pakket. Hier nemen wij een groot deel van de technische zaken voor je uit handen. Zoals het bijwerken van de updates binnen WordPress. En het verzorgen van de back-ups en inrichting. Zo kan je jezelf dus tijd en stress besparen aan deze werkzaamheden. Wel zo fijn als jij de focus wilt leggen op het laten groeien van je webwinkel!

Beveiliging op orde maken in WordPress

De beveiliging van WordPress begint met het onderhouden van de website op een frequente basis, WordPress zelf brengt beveiligingsupdates uit, maar ook elke plugin en thema die je gebruikt op de site. Aan jouw als webmaster de taak om dit dus bij te houden. Verder is een SSL certificaat ook te installeren met een Lets Encrypt certificaat wat verder gratis is. Voor een webwinkel raden we echter ten zeerste aan om een betaald Certificaat te nemen. Dan ben je verzekerd van een slotje in de browserbalk, en zijn dus de gegevens die jouw klant invult in de webwinkel niet door iedereen zomaar in te zien. 

Verder is het natuurlijk belangrijk om gebruik te maken van sterke wachtwoorden, en goed uit te kijken welke partij of persoon hier inzage in heeft. We raden aan om een wachtwoord manager als LastPass te gebruiken, en de wachtwoorden compleet random te houden, met vreemde tekens en lang. Dit zorgt ervoor dat je minder kans maakt op gehackte login gegevens.

En als laatst is het van belang dat je jezelf aansluit met een betrouwbare partij voor de betalingen. Om betalingen te ontvangen in een webshop dien je hier altijd een percentage voor in te leveren, bij sommige partijen meer dan als bij anderen. Een goede partij die hiervoor gebruikt kan worden is Mollie. Die gebruiken wij zelf ook, samen met een hoop andere tevreden klanten. 

WooCommerce installeren met een geschikt thema

WooCommerce zelf installeren is een gemakkelijke opgave, dit is een kwestie van naar de plug-ins van WordPress gaan in de administrator omgeving. En even naar WooCommerce te navigeren in de zoekbalk. Hierna heb je gelijk de optie daar om hem te installeren. En daarna verder te configureren. We raden aan om even een middagje te nemen waarop je alle opties even langsloopt. Hier zijn namelijk een aantal opties voor die je dient te verkennen wat het beste past bij jouw webshop. 

Verder zijn de meeste thema’s van WordPress zelf ook al geschikt voor een webshop te openen. Kijk bij het installeren van een ander thema even uit dat er zoiets bijstaat als geschikt voor WooCommerce. Dit helpt je dan gelijk verder om het juiste thema te installeren zonder verdere problemen. Doe zoals altijd even onderzoek naar de reviews van een thema, en kijk hoevaak het thema wordt bijgewerkt. Dat is ook weer belangrijk voor de beveiliging.