Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Webhosting voor Studenten

Webhosting voor Studenten
MijnHostingPartner

Webhosting voor Studenten

Als applicatieontwikkelaar of online marketeer student heb je behoefte aan een eigen ontwikkelomgeving en speeltuin op het internet. Voor een voordelige prijs heb je al een jaar lang een hosting pakket en een eigen domeinnaam. Wat kan fungeren als een blank canvas voor al jouw school en vrije tijds projecten. Laten we in deze blog post een kijkje nemen met wat je hier allemaal mee kunt en wat voor soort websites je al zoal kunt mee experimenteren. 

Ruime specificaties met onze hosting pakketten

Met een blank canvas wil je natuurlijk niet de hele tijd tegen limieten aanlopen, binnen onze pakketten hebben we ruime specificaties ingesteld waar je zorgeloos mee aan de slag kunt gaan. Zo heb je al  met een standaard SSD pakket voor 25 GB aan opslagruimte, onbeperkte email adressen en de mogelijkheid om subdomeinen aan te maken voor het testen van verschillende zaken. Een subdomein kan ook eenvoudig verwijderd worden en volledig apart beheerd worden van een hoofddomein. Wat je de ruimte geeft om te experimenteren naar hartenlust, zonder bijvoorbeeld je andere project aan te tasten. 

Ook kan je databases aanmaken met MySQL 5, MySQL 8 en zelfs MariaDB. Waardoor je ook deze verschillende databases kunt uitproberen en testen. Deze databases kan je ook allemaal benaderen met een tool waar je waarschijnlijk al mee bekend bent van school, PhpMyAdmin. Of via je eigen favoriete lokale tool, zoals SQLyog of MySQL workbench. Genoeg opties dus en keuzes om je skillset uit te breiden met zo veel mogelijk tools en technieken. Wat je een streepje voor kunt zetten in je klas en het leren hiervan leuker maakt dan de hele tijd met lokale virtuele machines te hoeven werken. 

Aan de slag met de laatste technologieën

Met onze pakketten kan je ook aan de slag met de laatste technieken, zo zorgen we ervoor dat altijd de laatste (stabiele) PHP versies geïnstalleerd zijn op je hosting space. En kan je ook met een apart .NET hosting pakket met de laatste .NET (Core), Blazor en MVC applicaties aan de gang. Zo kan je met Visual Studio de projecten starten en gelijk live op het internet publiceren!

Eenvoudig Content Management Systemen installeren en mee experimenteren

Binnen je hosting space kan je ook naar gelieven Content Management Systemen installeren om te experimenteren. Zo is WordPress met een druk op de knop geïnstalleerd binnen ons klantenpanel. En ben je zelf vrij om via FTP vrijwel elk ander Content Management Systeem te installeren. WordPress zullen de meeste digitale marketeers later mee aan de gang gaan, en is dus onmisbaar om nu ook al ervaring in op te doen. Leer hoe je de beste content kunt maken en ook daadwerkelijk ook al kunt ranken binnen Google. En ga aan de slag met het visueel bouwen van je website met verschillende thema’s en thema builders. Zo ben je extra voorbereid om een streepje voor te hebben in je volgende stageplaats interview. 

Ook kan je jouw websites behandelen als online portfolio, en deze neerzetten in je CV en communicatie naar eventuele werkgevers en dus stageplaatsen. Zo wordt je eerder uitgenodigd voor een gesprek, omdat je laat zien dat je enthousiast bent en al enige kunde bezit. 

Proefwebsites en starten met een website

Verder kunnen jouw probeersels ook uitgroeien tot een eigen ondernemen of online aanwezigheid. Start bijvoorbeeld met het tonen van jouw werk in een online portfolio, om zo je eerste freelance klussen binnen te slepen. Of maak een eigen website voor jouw idee wat de wereld gaat veroveren. Je zal niet de eerste zijn die van je project gelanceerd als student een bedrijf weet te maken!

Het is natuurlijk niet verplicht om torenhoge ambities te hebben, ook kan je veel voldoening halen uit een hobby website waarin je bijvoorbeeld je laatste werk kunt delen. Uitgebreid je hobby in te behandelen of een eigen blog te starten waarin je jouw ervaringen deelt. Dit kan met de jaren ook uitgroeien tot een leuke side hustle, die je al spelenderwijs introduceert in de online wereld van nu en de toekomst. 

Neem dus nu ook jouw eigen hosting pakket af om zelf controle te hebben over jouw online aanwezigheid, en voor een kleine jaarlijkse investering kan je bezitten over al de behandelde voordelen!