Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verschillende soorten databases

Verschillende soorten databases
MijnHostingPartner

Verschillende soorten databases

Verschillende soorten databases

Voor een website is het tegenwoordig eigenlijk een vast gegeven dat er een database achter de website zit. Dit is een plek waarin alle data van jouw website word opgeslagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je blog posts of jouw producten van je webshop. Je hebt echter verschillende soorten databases waar MijnHostingPartner.nl ondersteuning voor biedt op onze hosting. Aangezien wij Windows hosting leveren kan er zowel gebruikt gemaakt worden van de volgende soorten databases.

MS SQL

MS SQL staat voor Microsoft SQL en is ontwikkeld door Microsoft. In deze database kan je ervoor zorgen dat jouw Umbraco website of nopCommerce website veilig opgeslagen wordt. Ook zijn er vele andere systemen die hiermee kunnen werken. Over het algemeen worden MS SQL databases gekoppeld met ASP.NET applicaties. Voor MS SQL databases kunnen er extra kosten aan verbonden zitten aangezien hier licentie kosten aan vast zitten. Bij onze ASP.NET Core hosting pakketten zitten deze kosten er standaard bij in en kunnen we voor een scherpe prijs jouw ASP.NET applicatie hosten.

MySQL

De meest gebruikte database voor websites die onder andere gebruikt wordt door grote namen zoals WordPress hosting of Joomla. Veel websites die gebruikmaken van PHP om hun website op te bouwen maken gebruik van een MySQL database. MySQL databases zitten zonder licentie kosten en zijn dus gratis en onbeperkt aan te maken in vrijwel al onze pakketten.

SQLite - flat file - MS SQL express

In een aantal content management systemen die we de afgelopen weken in diverse blog posts hebben behandeld maken ze gebruik van een SQLlite database of flat file database. Dit zijn databases waarbij de database direct in de bestanden van de website wordt gezet. In tegenstelling tot MySQL databases of MS SQL databases waarbij de database op een aparte server staat. Dit soort databases worden gewoon ondersteund op onze hosting, maar we kunnen hier niet dezelfde garanties op geven als we dat kunnen doen op MySQL of MS SQL. Dit omdat we hier minder controle over hebben dan wanneer ze op een aparte MySQL of MS SQL server zitten. De keuze hierin ben je echter vrij in.

Maar welke database ga je nu gebruiken voor je website?

Die keuze wordt vaak voor je gemaakt door het CMS wat je gebruikt en is ook geen 1 antwoord op te geven. Zo zijn er echter ook Content Management Systemen die je de keuze geven. Bijvoorbeeld Pagekit hosting of Umbraco hosting geven je de gelegenheid om te kiezen uit een lokale database (SQLite of MS SQL CE) voor jouw hosting of gelijk met MySQL en MS SQL te verbinden.