Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Veel gemaakte fouten binnen WordPress

Veel gemaakte fouten binnen WordPress
MijnHostingPartner

Veel gemaakte fouten binnen WordPress

De meeste mensen die bekend zijn in de wereld van hosting kennen WordPress wel.Dit is het meest gebruikte CMS (content management systeem) waarmee mensen hun website in elkaar zetten.
Een van de redenen hiervoor is omdat dit systeem erg gemakkelijk is om te gebruiken en niet veel tijd kost.Dit maakt het voor veel mensen aantrekkelijk.Echter zijn er ook dingen die je hierbij moet vermijden, we gaan in deze blogpost doornemen welke dingen dat precies zijn.

Wat is WordPress precies?

Voordat je weet wat je niet moet doen is het ook belangrijk om te weten wat WordPress precies is.WordPress is namelijk een CMS (content management systeem) wat het gemakkelijk voor je maakt om je website in elkaar te zetten.
Zo hoef je hierbij niet zelf te programmeren maar kan je er van alles op zetten door op een paar knoppen te klikken.Dit maakt het vooral als leek zijnde een erg makkelijk systeem om te gebruiken.
Naast heb je hele uitgebreide keuzes voor zowel een thema en plug-ins.Zo kun je zonder al te veel moeite je website geheel instellen naar je eigen wens.

niet onderhouden

Het is belangrijk om je website goed te onderhouden en daar horen verschillende dingen bij.Een van de meeste belangrijke dingen die je hierbij moet doen is regelmatig updaten.
Je zal als je gebruik maakt van WordPress vast al wel gemerkt hebben dat je dit vaak meldingen over updates krijgt.Het is dan ook van belang dat je de updates zo veel mogelijk uitvoert.
Vaak is het zo dat in deze updates veel security en snelheid verbeteringen in zitten.Niet alleen word je website er een stuk veiliger op maar het wordt er ook nog eens sneller op.
Bij het onderhouden hoort ook het maken van back-ups.Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er als nog iets fout gaat wat je niet ongedaan kan maken.
Dit is waarvoor je ten alle tijden een back-up van je bestanden moet hebben.Mocht er zoiets fout wat je niet ongedaan kan maken dan kan je dit direct herstellen.Dit kan ook automatisch bij geupdate worden via Managed WordPress hosting.

website security negeren

Naast het regelmatig bij werken van je thema's, plug-ins en WordPress zelf zijn er nog andere zaken die je door kan voeren.Zo dien je bezoekers van je website een beveiligde verbinding met je website te leveren.
Je kan dit door middel van een SSL certificaat doen en je krijgt dan een slotje naast je domeinnaam.Hiermee kan je de bezoekers aan tonen dat ze op een website waar een veilige verbinding op staat.
Ook dien je rekening te houden met de veiligheid van je admin omgeving.Zo dien je bij de installatie al een sterk wachtwoord op te geven dat bij voorkeur een willekeurig wachtwoord is.Bij voorkeur kan je hiervoor een random password generator gebruiken.
Ook is het een aanrader om via bijvoorbeeld een plug-in je admin omgeving te verbergen.Je kan hierbij een willekeurige link kiezen of instellen om je WordPress admin omgeving te verbergen.

Te veel plug-ins

WordPress is een Content Management Systeem wat je erg kan uitbreiden door middel van plug-ins echter kan het ook te veel van het goede zijn.Het is namelijk zo dat als je teveel plug-ins op je website installeert dat dit je website alleen maar vertraagd.
Dit is voornamelijk het geval met zogenaamde optimalisatie plug-ins.Deze plug-ins zorgen namelijk voor veel vertraging op je website voornamelijk omdat ze constant aan het scannen zijn.
Hiervoor kan je dan beter een test doen via bijvoorbeeld een website zoals pingdom.Er wordt hierop aangegeven wat voor verbeteringen je precies toe kan passen op je website om die een stuk sneller te maken.
Ook dien je er voor te zorgen dat al je plug-ins wel gebruikt en inactieve plug-ins verwijderd.Als de plug-in op inactief staat dan wordt die namelijk nog wel op de achtergrond ingeladen waardoor dit meer resources in neemt.

Email adressen

Het is misschien niet heel voor de hand liggend maar het is ook af te raden om je mail adres op je website te hebben.Er zijn namelijk bots die websites scannen voor mail adressen en deze zullen deze gebruiken om je malware of spam te versturen.
Om die reden is het altijd beter om gebruik te maken van een contact formulier op je website.Zo kunnen de bots niet achter je mail adres komen en dan kunnen gebruikers nog gemakkelijker contact met je opnemen.
Bij contact formulieren is het wel aan te raden om er een captcha plug-in op te zetten.Als je dit er niet op zet dan is er nog wel een grote kans dat je spam ontvangt op je mail adres.

Managed WordPress hosting

Eerder hebben we besproken dat je WordPress goed moet updaten omdat dit een beveiliging risico kan zijn.Als je vaak druk bezig bent dan is dit waarschijnlijk geen prioriteit voor je maar het is wel belangrijk.
Hier heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van Managed WordPress hosting.Alles wordt hier automatisch voor je bijgewerkt zodat je hier geen tijd en moeite meer in hoeft te steken.Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.