Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Online Portfolio website

Online Portfolio website
MijnHostingPartner

Online Portfolio website

Hoe zet ik een online portfolio op?

In deze tijd van connectiviteit is het een goede zet om te zorgen dat jouw portfolio online staat om bestaande klanten je makkelijk te kunnen laten vinden. En vooral om nieuwe klanten te werven en over te halen. Daarom gaan we in deze blog post even kort samen vatten welke stappen je dient te nemen en met welke zaken je rekening kan houden. Dit alles om natuurlijk van jouw portfolio website tot een succes te maken!

Laten we beginnen met het hosting pakket wat geschikt is voor een portfolio website. Het is afhankelijk of je veel media hebt zoals afbeeldingen of video’s op je website. Als dat het geval is dan komt de keuze vaak uit op een SSD pakket in de 25 GB variant of de 50 GB. Dit zijn pakketten die gebruikmaken van SSD schijven en daardoor razendsnel zijn. Dit komt niet alleen jouw laadtijd ten goede maar ook jouw positie in zoekmachines zoals Google en Bing. Die houden namelijk sterk rekening met de laadtijd van jouw portfolio website. Een SSD pakket is binnen enkele stappen te bestellen via MijnHostingPartner.nl en is razendsnel gebruiksklaar.

Met welk CMS ga je jouw Portfolio opzetten?

Dit is een vraag die geen 1 antwoord heeft. Je zal hier zelf onderzoek naar moeten doen wat het beste aansluit op jouw wensen. Denk hierbij aan een ASP.NET CMS als Umbraco hosting of juist een PHP CMS zoals WordPress hosting. Dit zijn methodes om ervoor te zorgen dat je zonder uitgebreide technische kennis een portfolio website op kan zetten. Neem een kijkje in onze kennisbank en ook de blogpost van dinsdag om het wellicht met een bootstrap template te maken.

Jouw Portfolio uniek maken

Met een Portfolio is het belangrijk dat je jouw eigen stijl eraan geeft. Je kan wel knip en plak werk gaan gebruiken maar dit schijnt er vaak zo doorheen. Steek er moeite in en probeer geen items te stelen van anderen. Geef je eigen stijl eraan door de CSS aan te passen met jouw eigen kleuren, vormgeving en unieke afbeeldingen. Portfolio’s maken vaak gebruik van schone en scherpe lijnen en een rustige layout. Zet het bijvoorbeeld eens op zijn kop!