Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Mobile First of responsive

Mobile First of responsive
MijnHostingPartner

Mobile First of responsive

Mobile first of responsive

Mobile First of responsive

Als je een web developer bent heb je vast wel gehoord van de termen Mobile First en Responsive web design. Als je net nieuw in het maken van websites dan is het ook wel interessant om hier vanaf te weten omdat je hier gegarandeerd mee te maken krijgt.

Mobile First

Mobile first websites zijn zoals de naam suggereert gebouwt zodat gebruikers via hun telefoon gewoon een mooie website te zien krijgen. Bij het bouwen van websites wordt er dan eerst rekening gehouden met mobiele gebruikers. Redenen dat mensen hun website mobile first maken heeft voornamelijk met de gebruikers te maken. Het is namelijk gebleken dat ongeveer 75 procent van de web winkel gebruikers een telefoon gebruiken als ze op de website zitten. Dit aantal is behoorlijk hoog, in Nederland zijn dat ongeveer 12.75 miljoen mobiele gebruikers. Het is ook gebleken dat als je website niet mobile friendly is dat 61 procent van de gebruikers liever naar je concurent gaat. Een andere belangrijke reden is dat het mobile first ontwikkeld wordt is vanwege mobile first indexing. Mobile first indexing van Google houdt in dat Google eerst controleert of jou website wel geschikt is voor mobiele gebruikers, als dit zo is dan krijg jij een betere positie in Google.

Responsive web design

Responsive web design en mobile first wordt nog wel eens door elkaar gehaald, echter zit er wel een groot verschil in. Bij mobile first wordt je website eerst gemaakt voor mobiele gebruikers en bij responsive webdesign hosting past de website zich aan de grootte van jou scherm. Als je een goede responsive website hebt zou jou website dus uiteraard ook bereikbaar moeten zijn voor mobiele gebruikers. Responsive webdesign is bedacht nadat er opgemerkt werdt dat steeds meer website's mobiele domeinen hadden dit is makkelijk te herkennen aan de "m." die voor de domeinen staat. Omdat een responsive website zich aanpast aan de scherm grootte is het hier mee automatisch mobiel vriendelijk.