Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Keuze tussen een cms maken

Keuze tussen een cms maken
MijnHostingPartner

Keuze tussen een cms maken

Om een keuze te maken tussen een Content Management Systeem kan je een hoop verschillende zaken voorop gaan zetten. De keuze is namelijk afhankelijk van hoe ver je bereid bent om eraan te werken. En wat je precies wilt met jouw website voor je bedrijf, hobby of andere passie. Met een website kan je de keuze maken tussen een normale website wat fungeert als jouw online visitekaartje, een webshop waarin je jouw producten gaat aanbieden of juist een informatie website. Het is allemaal mogelijk binnen de hosting van Mijnhostingpartner.nl. wanneer je echter gaat beginnen dan kan de keuze tussen een Content Management Systeem best lastig zijn. Dus waar kan je aan gaan beginnen? Dat leggen we in dit artikel verder uit. Laten we beginnen!

Welke website wil je gaan maken?

De keuze tussen het maken van een website is belangrijk voor het kiezen tussen een Content Management Systeem. Met verschillende content management systemen kan je namelijk andere mogelijkheden krijgen. Een van de meest veelzijdige opties is natuurlijk om in jouw website ook een blog mogelijkheid te hebben en een webshop. In veel content management systemen is dit mogelijk en in veel ook niet. Een aantal voorbeelden van Content management systemen zijn bijvoorbeeld Drupal, Joomla, WordPress en Umbraco. Met een website heb je een hoop mogelijkheden. Zeker een die je maakt in een van deze content management systemen. 

Hoe ver zijn jouw technische skills?

In sommige content management systemen heb je wat meer technische kennis nodig om dit optimaal te kunnen gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is het Umbraco content management systeem. Hiervan is de kern zoals het schrijven van blog Posts en het maken van content bijzonder eenvoudig. Maar de zaken hieromheen niet zozeer. Dit is namelijk meer gefocust op bedrijven die het uiterlijk en de buitenkant door een extern bureau laten regelen. En zelf dus alleen maar de content voorzien. Met een content systeem zoals Joomla en Drupal is dit verder ook wat meer het geval. Puur en alleen aangezien de meeste thema's niet geschikt zijn voor meerdere doeleinden. En de keuze hierin ook wat beperkter is dan bij de andere content management systemen. 

De meest gekozen manier, WordPress

De meest gekozen manier om een website te maken is om WordPress te gaan gebruiken. Met een website gemaakt in WordPress heb je een hoop opties die je kunt gebruiken om jouw website ook verder uit te kunnen breiden. Zoals het installeren van plugins en verdere thema's die je de kans geven om de website zonder verdere technische kennis uit te breiden naar een volwaardige webshop of een informatie blog. 

WordPress geeft je dus de gelegenheid om ervoor te zorgen dat jouw website eenvoudig te maken is. En ook uit te breiden zover je wilt. Of je nu een webshop wilt gaan maken met WooCommerce. Een dagelijkse blog wilt gaan maken of een schitterende portfolio website. WordPress kan met zijn thema's en plugins zo uitgebreid worden als.je zelf wilt. 

Thema's installeren en gaan gebruiken

Om thema’s te installeren en te gaan gebruiken binnen vrijwel elk Content Management Systeem kan je een soort van app store bezoeken binnen je eigen website, of je kan hiervoor een aparte website voor bezoeken om dit te gaan downloaden. En vervolgens natuurlijk up te loaden en te gaan gebruiken. De meeste thema’s kan je gemakkelijk configureren met een aantal opties. Thema’s voor Umbraco zijn vaak niet zelf verder te bewerken zonder verdere technische kennis.

Umbraco websites voor bedrijven 

Umbraco websites zijn voor bedrijven vaak de keuze aangezien dit een bijzonder stabiel platform is wat iets minder afhankelijk is van updates zoals bijvoorbeeld WordPress is. Met een Umbraco website heb je verder ook de mogelijkheid om gelijk tekst documenten in te laden die je in Word hebt geschreven. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk om ook voor de tekstschrijvers gelijk aan de slag te kunnen gaan met Umbraco. 

De besproken Content Management systemen zijn natuurlijk niet de enige opties op de markt, er zijn ook nog vele andere opties die te gebruiken zijn. Mocht je nog meer opties inzien om te gaan gebruiken dan kan je even zoeken op het internet naar open source content management systemen. Deze kan je vrijwel altijd ook installeren binnen de hosting van MijnHostingPartner.nl.

Mocht je nog een vraag hebben over het installeren van een Content Management Systeem binnen je webhosting dan kan je altijd even bij ons de kennisbank raadplegen, waarin we voor vrijwel elk Content Management Systeem wel een artikel hebben geschreven. Of je komt even online op de chat om de keuze even toe te laten lichten.