Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Kan ik mijn eigen website hosten?

Kan ik mijn eigen website hosten?
MijnHostingPartner

Kan ik mijn eigen website hosten?

Een eigen website hosten op een eigen server of thuisnetwerk is mogelijk, dit is echter niet aan te raden. Netwerken en zeker websites die open worden gezet voor een wereldwijd publiek brengen namelijk grote risico’s mee voor alles wat aan het netwerk verbonden zit. En kan dus beter en voordeliger uitbesteed worden aan een webhosting bedrijf. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar het hosten van een website, en wat hier allemaal bij komt kijken.

Serverkosten en onderhoud hieraan 

Een website wil je natuurlijk zo veel mogelijk online hebben staan, hiervoor zal je jouw PC of server altijd aan dienen te laten staan om dit te bereiken. Met een krachtige PC of server kan dit hoog oplopen in de stroomkosten die je hiervan hebt. Alleen de stroomkosten van het laten draaien van een PC 24/7 kunnen al oplopen tot 50 euro in de maand. Dit is dus op jaarbasis een aardige impact in je stroomrekening. En kan vele malen voordeliger. 

Hiernaast is het eenmaal inrichten en verder de boel de boel laten niet aan te raden met een server of PC. Je dient de beveiliging op orde te hebben, het technisch aspect van een website mogelijk maken. Zoals het mogelijk maken van het hosten van een Database en verschillende programmeertalen waarin jouw website is gemaakt. En nog vele andere zaken. 

Ook zal jouw website traag bereikbaar zijn voor gebruikers, thuisnetwerken en zelfs de doorsnee bedrijfsnetwerk is niet ingericht op dergelijk verkeer wat kan ontstaan van een website. En zal dus resulteren in een instabiel bereikbare website, die ook nog eens trager zal zijn dan een website gehost op een internetknooppunt zoals wij dit doen in zowel Utrecht als Amsterdam. 

Licenties en technische aspecten aan het hosten van een website

Wat ook bij vooral Windows servers of IIS komt te kijken zijn de licentiekosten hiervan, deze licentiekosten zijn voor persoonlijk of gebruik op kleine schaal er niet uit te halen. En zullen dus een aardige kostenpost vormen voor menig klein bedrijf of persoonlijk gebruik. De oplossing is dan vaak hiervoor om voor een Linux besturingssysteem te kiezen, maar dit heeft ook weer zijn nadelen voor de MKB en persoonlijk gebruik. Aangezien dit Open Source is zullen hier op een regelmatige basis updates voor geïnstalleerd dienen te worden, meer dan op een Closed Source alternatief zoals Microsoft IIS. Ook zal er voor de enigszins onervaren systeembeheerder meer dienen geregeld te worden via de command line of terminal. Wat intimiderend kan zijn voor de beginner. 

Naast het besturingssysteem komt er bij het mogelijk maken van een website hosten ook nog meer bij kijken. Indien jouw website gebruik gaat maken van een database. Wat hoogstwaarschijnlijk het geval is, zal je ook de nodige tools en software hiervoor dienen te installeren. Naast de hoofdtalen zoals PHP.

Kortom, weet waar je aan begint voordat je jou thuis of bedrijvennetwerk openzet via het internet. Schade kan niet alleen beperkt blijven tot de enkele PC of server waar de website op wordt gehost, maar kan verspreid worden over het hele netwerk. Daarnaast is het dus ook niet waard om zelf te hosten op een thuis of bedrijvennetwerk. 

Voor minder dan een week boodschappen (of één etentje), een jaar lang hosting en domeinnaam

MijnHostingPartner.nl heeft voor elke wens een voordelig pakket voor je klaarstaan die out of the box gebruikt kan worden, daarnaast heb je een blank canvas wat je zelf verder kan inrichten naar wens. Wil je een website maken met de laatste .NET technologie of simpelweg met een Bootstrap template aan de gang gaan? Het kan allemaal eenvoudig opgezet worden binnen je hosting pakket.

Ook als je gebruik wilt maken van een WordPress website, Joomla, Drupal, of juist een webshop met NopCommerce, OpenCart of Prestashop. Het kan allemaal eenvoudig worden opgezet met onze hosting. Maak simpelweg een database naar keuze aan met MySQL 5, MySQL 8 of MariaDB. En installeer de software binnen je pakket. Ook is het mogelijk met onze .NET hosting pakketten om zonder extra kosten gebruik te maken van MS SQL. Voor de beste resultaten met .NET en ASP.NET. 

Vrijwel elke wijziging binnen je hosting pakket zoals het selecteren van meerdere PHP of ASP.NET versies kan je eenvoudig doen via een visuele tool, en hier hoeft dus niets voor gecodeerd of installeert te worden. Ook een domeinnaam kan binnen een paar klikken in realtime worden vastgelegd, en met onze wereldwijde DNS oplossing is dit niet alleen wereldwijd snel bereikbaar en verwerkt, maar ook extra beveiligd voor DDOS aanvallen en meer. 

Maatregelingen en zorgen die MijnHostingPartner.nl voor je uit handen neemt

Al het onderhoud wat je dus zelf aan een server zou hebben is verleden tijd met een hosting pakket bij ons, wij nemen al het onderhoud voor je uit handen. En als je wat mist of een vraag hebt, kan je ons altijd benaderen via het ticketsysteem of via de chat. We helpen je graag verder met het opzetten van jouw website. 

Verder kan je er ook voor kiezen om enige add ons bij je hosting pakket aan te schaffen, standaard heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een gratis SSL-certificaat te installeren op je website. Waar de verantwoordelijkheid verder dan bij jezelf ligt om te implementeren. Maar je kan ook voor een betaald SSL-certificaat van Sectigo gaan, wij nemen dan de installatie voor je uit handen. Hetzelfde geld voor een backup strategie, zelf is hier een schema voor aan te maken en bij voor te houden. Maar ook wij kunnen hier met automatische back-ups tot 120 dagen terug een backup van jouw website aanleveren. Al deze add ons zijn niet verplicht om gelijk aan te schaffen, en kan je waar nodig erbij aanschaffen naar wens. 

Heb je nog een vraag over het hosten bij MijnHostingPartner.nl? Of weet je nog niet goed welk pakket je dient te kiezen voor jouw wensen? Neem dan even contact met ons op.