Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Je email account instellen binnen externe mail providers

Je email account instellen binnen externe mail providers
MijnHostingPartner

Je email account instellen binnen externe mail providers

Bij de mail diensten van MijnHostingPartner.nl hebben we ook de optie om jouw email adres ook toe te voegen aan externe diensten en providers. Bijvoorbeeld bij Outlook.com of de voormalige Microsoft live adressen. En ook binnen Google Mail / Gmail. Dit heeft als voordeel dat jouw email adres altijd beschikbaar is op de plek die je ook gebruikt voor andere email adressen. Echter heeft dit een aantal verdere voor en nadelen, die wij in deze blog post graag toelichten. Lees verder voor alle verdere informatie hierover. 

Een email adres is en blijft een belangrijk communicatie middel om in contact te komen met je klanten en bezoekers van de website. Met een email adres van MijnHostingPartner.nl heb je een hoop mogelijkheden om jouw email adres ook te gebruiken. Of je het email adres nu in wilt stellen op je telefoon met een app, via Outlook op je computer of uitsluitend via de webmail wilt gaan gebruiken. Met een email adres wil je natuurlijk gemakkelijk kunnen mailen, en geen mails missen. Het is natuurlijk daarom belangrijk om je email notificaties aan te zetten op de verschillende plekken waar je jouw email ontvangt. Laten we even kijken naar het email account instellen binnen Outlook.com en binnen Gmail.com met de hosting van MijnHostingPartner.nl.

Waarom MijnHostingPartner.nl aanraad om dit niet via externe partijen te laten beheren

In eerdere artikelen binnen onze kennisbank hebben we behandeld hoe je voor zowel Outlook.com en Gmail.com jouw email adres kunt instellen van MijnHostingPartner.nl hierbinnen. Mocht je dit willen dan kan je het artikel hiervoor hier inzien: 

Wat het grote nadeel hier echter van is, de synchronisatie frequentie dusdanig lang is dat nieuwe email vaak niet direct opgemerkt wordt. De frequentie waarmee Outlook.com nieuwe email binnenhaalt staat standaard op 1 uur. Dit kan er dus voor zorgen dat je mail te laat ontvangt en hierdoor in de moeilijkheden kan komen. Met een email adres is het vaak belangrijk om snel te kunnen reageren en zaken op te pakken. Met een email adres wat dus is ingesteld via Outlook.com zal je hier helaas dus geen voordeel van hebben. 

Ook binnen Google email wordt een email adres maar om het uur gecontroleerd op nieuwe email, en heeft dus dezelfde nadelen als Outlook.com dit heeft. Wat tevens nog van toepassing is dat zodra een email adres wordt ingesteld op zowel Outlook.com als Gmail.com dat hier toestemming voor wordt gegeven dat beide bedrijven jouw email adressen kunnen inzien en uitlezen. De privacy die je dus standaard op jouw email kunt hebben vanuit MijnHostingPartner.nl raak je dus in zekere zin kwijt. Je krijgt ook advertenties te zien binnen de email omgevingen waar je natuurlijk ook niet altijd blij van wordt. MijnHostingPartner.nl heeft onze mailservers gewoon in de datacenters in Amsterdam en Utrecht staan, en zijn dus ook niet gedeeld met externe partijen of landen. Smartermail is ook een lokale dienst, en wordt verder niet gedeeld met derde partijen. Mail heb jij dus alleen toegang en inzage in, en wordt niet op geadverteerd of getarget. Een fijne gedachte in de wereld van tegenwoordig, waar al jouw data, familie foto’s en documenten gedeeld worden met gigantisch grote bedrijven. 

SmarterMail webmail, en de mogelijkheid tot het instellen binnen externe (Lokale) applicaties

Een email adres bij MijnHostingPartner.nl geeft je een hoop vrijheden, je kan hem instellen in vrijwel elke mail applicatie en hem waar dan ook gebruiken met een internet browser in combinatie met de webmail. Onze webmail is bijzonder uitgebreid en geeft je ook toegang tot samenwerking tussen verschillende teams. En een uitgebreide agenda. De webmail is ook in te stellen met notificaties op de desktop. Zodat je nooit een email of afspraak mist. 

Verder is het ook mogelijk om van een lokale email applicatie gebruik te maken, er zijn er velen en kunnen op vrijwel elk OS gebruikt worden. Wij zijn een groot fan van bijvoorbeeld de Spark mail app. Die beschikbaar is voor Mac OsX, Android en IOS. Dit kan je dus gebruiken om overal jouw email op te ontvangen. Via IMAP worden de berichten dan vele malen sneller gesynchroniseerd dan in de toepassingen van Gmail en Outlook. Dit geeft als grote voordeel dat jouw berichten vele malen sneller worden bijgewerkt en dus ook op gereageerd kunnen worden. 

Met een email adres van MijnHostingPartner.nl beschik je dus over privacy voor jouw email, stabiliteit met onze omgeving met SmarterMail, en vrije keuze voor het instellen van de mail accounts. Neem nu jouw email hosting al af voor maar 12 euro ex btw in het jaar!  Bestel nu om jouw email te hosten binnen Nederland!