Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe werkt webmail

Hoe werkt webmail
MijnHostingPartner

Hoe werkt webmail

Email is nog steeds een belangrijk communicatie middel voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik, ook 30 jaar later nog. Met email kan je namelijk officiële documenten opsturen en ontvangen. Kosteloos communiceren met iedereen en elke organisatie over de gehele wereld. Je favoriete nieuwsbrieven ontvangen en nog veel meer. Het is van belang waar je jouw email adres gebruikt  voor een aantal verschillende redenen. Er zijn namelijk bepaalde voor en nadelen van het gebruiken van een online website, wat de webmail is, en een lokaal email programma. Laten we deze behandelen in deze blog post, en wat de webmail precies allemaal kan. 

Hoe werkt de webmail? 

De webmail is een rechtstreekse verbinding via een website in jouw favoriete internetbrowser, naar onze mailserver. Hier kan je dus gebruik maken van alle functies die voor je klaarstaan met het gebruik van een email adres bij MijnHostingPartner.nl. De webmail is simpelweg te bereiken vanaf elk apparaat wat toegang heeft tot een internet browser. Je zou het dus zelfs kunnen openen met een SmartTV, alhoewel dat wellicht niet zo zinvol is om met een afstandsbediening een mail te typen.

Wanneer je de webmail wilt opvragen kan je dus vanuit elke internet browser naar de volgende link gaan, en inloggen met je aangemaakte email adres: 

https://webmail.mijnhostingpartner.nl 


Als je dus een email adres bij MijnHostingPartner.nl hebt aangemaakt kan je hier gemakkelijk inloggen, en altijd en overal bij je email kunnen. Via de browser kan je dan ook instellen dat de notificaties toegestaan zijn. Zo kan je ervoor zorgen dat als je een nieuw email bericht of agenda item gemeld wordt binnen de computer. 

Voordelen van het gebruik van webmail

Binnen de webmail heb je als grootste voordeel dat je toegang krijgt tot een aantal extra tools die je vaak niet hebt met een email programma die je lokaal draait op een apparaat. Je hebt namelijk toegang tot een online agenda, taken, en onderling communiceren met je team via chat binnen het domeinnaam. Verder heb je ook toegang tot al je berichten en alles wat met het email account te maken heeft. Er kunnen ook tevens automatische antwoorden worden ingesteld, en nog veel meer geavanceerde instellingen binnen je email hosting worden geconfigureerd.  

Het overal en altijd kunnen bereiken van je email is ook een belangrijk voordeel van je email adres gebruiken via de webmail. Er hoeft verder ook niets geïnstalleerd of ingesteld worden om gebruik te gaan maken van je email adres. Maar het is enkel een kwestie van inloggen om gebruik te maken van je email adres.

Combineren met een lokaal email programma

Wanneer je wilt gebruikmaken van een lokaal email programma dan is dit verder geen probleem. Er kan namelijk gebruik gemaakt worden van zowel de webmail als zoveel lokale mail programma’s als je zelf wilt. Je zou dus gewoon op je laptop het email adres lokaal kunnen instellen, op je telefoon en via de desktop met nog steeds de mogelijkheid om tevens de mail via de webmail in te lezen.

Het enige belangrijke dan zodra je het email adres op meerdere plekken wilt gebruiken is om ervoor te zorgen dat je dit instelt in de lokale programma’s met een IMAP verbinding. Dit ondersteund dit namelijk beter dan een POP verbinding. Kijk voor jouw Email programma in onze kennisbank. We hebben hier een uitgebreide verzameling aan artikelen die je kunt gebruiken om jouw email in te stellen.

Wil je een nog betere samenwerking en ook Push berichten en agenda synchronisatie, kijk dan ook eens naar de mogelijkheid van een Exchange account. Tegen een meerprijs is dit dan gemakkelijk in te stellen op elk apparaat, met directe notificaties. Vraag meer informatie aan via een ticket, of bestel direct via het klantenpanel. 

Enkel combineren met een lokale app op een telefoon

Wat persoonlijk mijn werkwijze is voor de privé en zakelijke mail die ik heb op eigen domeinen is om via de computer te werken met de webmail, en verder op mijn favoriete mobiele app Spark het email adres in te stellen. Zo kan je snel organiseren met het binnekomen van mails en updates. En het echte werken ermee overlaten voor wanneer je een fysiek toetsenbord hebt. Wat in elk geval prettiger werkt dan een touchscreen. Is mijn ervaring. Mail notificaties op je telefoon kunnen natuurlijk wel wat indringen in je privé tijd, maar zijn tegelijkertijd ook handig voor wanneer er wat aan de hand is, of je een email verwacht die je niet mag missen. 

Wil je dus ook een email account waar je op kan vertrouwen en overal is te gebruiken? Neem dan nu jouw email pakket af bij MijnHostingPartner.nl. Voor een scherpe prijs host je al een jaar lang jouw domeinnaam en email.