Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Help, mijn website is langzaam

Help, mijn website is langzaam
MijnHostingPartner

Help, mijn website is langzaam

Snelheid is erg belangrijk in de wereld van websites en webhosting.Mensen zijn namelijk gewend dat alles razendsnel is en zullen ook snel weg gaan als het te langzaam is.

Het is dus van belang dat je ten alle tijden zorgt dat je website goed en snel draait.Naast het kiezen van bijvoorbeeld SSD hosting dien je ook zelf optimalisatie door te voeren.
Omdat het zo belangrijk is dat je website snel is gaan we in deze blog post doornemen wat je precies kan doen om je website te versnellen.

Afbeeldingen

De meeste mensen die een eigen website hebben die maken ook gebruik van eigen afbeeldingen.Een plaatje zegt immers veel meer dan woorden en het staat ook nog eens goed op je website.
br>Je dient er wel rekening mee te houden met het feit dat een afbeelding ook meer ruimte in neemt.Als het een afbeelding is die bijvoorbeeld meer dan 20MB groot is dan zal je ook aanzienlijke vertraging op je website merken.
br>Daarom is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken.Denk er bijvoorbeeld aan om het juiste formaat te gebruiken, je kan hiervoor beter een jpg dan een png afbeelding voor gebruiken.
br>JPG afbeeldingen zijn namelijk gecompresseerde afbeeldingen en zullen hierdoor al een stuk minder ruimte in nemen.Ook dien je rekening te houden met de resolutie van de afbeelding.
br>Hoe mooi het ook is om een 4K afbeelding op je website te hebben het neemt aanzienlijk veel resources in.Om die reden is het aan te raden nooit een hogere resolutie te nemen dan 1200 bij 1000 pixels.
br>Ook kan je dit in combinatie met GZIP, hiermee wordt je website direct een stuk sneller.

Hou je website up to date

Wanneer je gebruik maakt van een CMS zoals WordPress dan zal je vast wel eens gemerkt hebben dat er hier updates voor zijn.Sommige mensen doen hier niet zo veel mee en die laten het voor wat het is echter is dit sterk af te raden.
br>Naast dat je website hier een stuk langzamer door kunnen zijn is het ook nog eens veiligheids risico.Vaak is het namelijk zo dat in deze updates ook de beveiliging ervan is verbeterd.
br>Ook wordt er vaak de snelheid verbeterd in deze updates dus het is belangrijk om dit goed bij te houden.Niet alleen geld dit voor je website zelf maar ook voor de PHP versie van je website.
br>PHP 7.4 is namelijk vele malen sneller dan PHP 5.6 en ook een stuk veiliger.Wanneer je nog gebruik maakt van PHP 5.6 dan is je code of je website in principe al verouderd en dan dien je dit zo snel mogelijk bij te werken.

Cache

Ook is het aan te raden om bijvoorbeeld gebruik te gaan maken van een caching plug-in.Voor WordPress is de plug-in WP Super cache een echte aanrader om te gebruiken.
br>Hiermee worden er op de server statische HTML pagina's aangemaakt.Die worden dan vervolgens ook ingeladen in plaats van de PHP scripts die meer resources in nemen.
br>Als je bezoekers geen account aan kunnen maken op je website dan zullen die de statische HTML pagina's zien.De PHP scripts worden hierbij namelijk alleen maar ingeladen wanneer ze echt nodig zijn.

Verwijder ongebruikte content

Als je content zoals afbeeldingen, plug-ins of thema's niet gebruikt dan je deze altijd het beste verwijderen.Ondanks dat dit ongebruikte content is zal dit verder dan toch nog ingeladen worden op de server.
br>Het gevolg hiervan is dat de laad tijden van je website toe zullen nemen.Je kan ongebruikte afbeeldingen, plug-ins en thema's gelukkig altijd in je admin omgeving verwijderen.
br>Ook dien je verder nog te letten op ontbrekende content, die vertragen je website namelijk nog meer dan ongebruikte content.Als je dit hebt zal je vaak ook als je op F12 drukt een 404 foutmelding naar boven zien komen.
br>Bij het inladen wordt er dan gezocht naar je bestand en als die niet bestaat dan kan het immers ook niet ingeladen worden.Zorg er daarom altijd voor dat je geen ontbrekende content op je website hebt staan.
br>Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.