Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

De volgende stap voor jouw hobby handel op Social

De volgende stap voor jouw hobby handel op Social
MijnHostingPartner

De volgende stap voor jouw hobby handel op Social

MijnHostingPartner.nl host vele verschillende soorten bedrijven, websites van verenigingen en hobby websites. Wanneer je bezig bent op Social Media met een passie project, dan zou je erover na kunnen denken om een website op te zetten voor het verkopen van jouw producten. In deze blog post delen we een aantal stappen die hierbij komen en hoe je hier je voordeel uit kan halen. 

Vele mensen zijn begonnen met een zij project de afgelopen periode, door het meer thuiszitten, het verliezen van vaste inkomen door reorganisaties door Covid. En alle andere redenen die hierbij gekomen zijn. Met een side hustle zoals dit ook wel genoemd wordt kan je een tweede bron van inkomsten generen voor jezelf. En je hierdoor dus wat onafhankelijker maken van je vaste baan. Veel mensen zijn hiervoor begonnen op Social Media.

De gemaakte producten of projecten worden gedeeld op Social Media, mensen vinden het leuk, mensen delen je content en plaatsen vervolgens een bestelling via een privé bericht of andere methode. Dit heeft echter zijn limieten, je kan moeilijk bijhouden wat er precies besteld wordt. En je hebt te maken met een limiet wat je kan verdienen via deze methode. Wanneer je orders groeien, en hierdoor ook je inkomsten, zal je te maken krijgen met de belastingdienst. Een KvK registratie is dan de volgende stap. En zodra je een KVK registratie hebt dan kan je ook een website of webshop gaan beginnen. Lees verder voor alle stappen die je hiervoor in gedachten dient te houden. En hoe je de eerste stappen hiervoor kunt uitvoeren.

Tractie op Social Media voor je handel 

Het is natuurlijk ook de vraag of je gelijk de stap kunt zetten naar een website of webshop zodra je nog geen tractie hebt op Social Media. Dit is mogelijk en zeker het overwegen waard, echter zien we vaker dat mensen die al een zeker aantal volgers hebben gemakkelijker de eerste maanden doorkomen. Er kan namelijk eenvoudiger worden begonnen met een webshop zodra je al een bestaand publiek hebt. Het lokken van verkeer naar een website zal altijd een van de grootste opgave zijn van vrijwel elke website. 

Er kan echter ook direct voor geadverteerd worden op Social Media en in het Google zoeknetwerk of Display netwerk. Als je dus beschikt over een bepaald budget voor marketing, dan kan je ook hierdoor gelijk bezoekers trekken en dus mogelijke verkopen. Op die manier is het dus ook mogelijk om met geen vast publiek al een doorstart te maken met jouw webshop of website. 

Een website of webshop beginnen, wat zijn de eerste stappen? 

Een website en webshop kunnen worden gezien als twee losse zaken. Of juist een verweven item. In de meeste gevallen zal voor een Social Media handel een webshop de keuze zijn. Hier kan je dan verkeer naar doorsturen om gelijk een aankoop te maken. Dit zorgt er dan voor dat je een hele hoop meer onschatbare informatie kan verzamelen voor het verkopen en optimaliseren hiervan. Je kan met statistieken tools ontzettend veel bijhouden en hiervoor zorgen dat jouw webshop naar nieuwe hoogtes stijgt. 

De techniek achter een website of webshop is ook van groot belang, met de juiste webshop of website maak je het jezelf veel gemakkelijker, voordeliger en betrouwbaarder. Een webshop en website kan je maken met een Content Management Systeem, dit is een manier waarop er visueel gewerkt kan worden aan jouw website. En dus niet meer via code te typen. Populaire Content Mangamenet Systemen zijn bijvoorbeeld WordPress, Joomla en Umbraco. Voor een eerste website is vaak WordPress de logische keuze. Hier is een enorme hoeveelheid informatie voor beschikbaar. En kan gemakkelijk mee gewerkt worden door het gebruik van plugins en thema’s. En er kan snel hulp ingeschakeld wanneer dit nodig is. Er dient echter ook veel zelf geregeld te worden, zoals het bijhouden van de website beveiliging. Door het updaten van plugins en thema’s, WordPress zelf en de algemene website. Hier hebben wij bij MijnHostingPartner.nl een oplossing voor door het aanbieden van Managed WordPress hosting. Hier regelen wij de technische zaken voor je. 

Ook hebben wij een complete webshop oplossing bij MijnWebshopPartner.nl, alle zaken die je zou kunnen tegenkomen bij het opzetten van een webshop hebben wij aan gedacht. En er kan snel en eenvoudig een complete webshop worden opgezet. Met alle technische zaken al voor je geregeld, en een fijne omgeving waar dagelijks in gewerkt kan worden. Minder tijd spenderen aan de technische zaken dus en de focus leggen op het verkopen van je producten!

Publiek naar jouw website trekken

Publiek naar jouw website trekken kan op vele verschillende manieren, wanneer je opstapt met een Social Media kanaal wat al enige tractie heeft kan je dit op een gemakkelijke wijze inzetten. Duidelijke call to actions naar je website toe zorgen voor meer publiek. Doe dit met posts en interactie met je volgers. Ook kan met een website of webshop gebruik gemaakt worden van adverteren en het optimaliseren voor de Google Zoekresultaten. Dit heet ook wel SEO. Of het hoger komen in de zoekmachines met termen waar jij wilt voor ranken. 

Hier kan ook MijnWebdesignPartner.nl je mee assisteren door het aanpakken van een strategie, en je helpen met het verkeer trekken van het Google Zoeknetwerk. Zie de website voor meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen. 

Ben jij ook klaar om de volgende stap te zetten voor jouw handel op Social Media? Maak de stap samen met jouw hosting partner!