Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Zorgeloos online blijven met je website

Zorgeloos online blijven met je website
MijnHostingPartner

Zorgeloos online blijven met je website

Een website is een belangrijke aanwinst voor je bedrijf, je vindt er nieuwe klanten door en kan adverteren op een zeer gerichte wijze. Een website heeft echter wel onderhoud nodig. In deze blog post delen we de manier om zorgeloos online te blijven met je website. 

De meeste websites die gehost worden in Nederland worden vaak met WordPress gemaakt, dit is een gemakkelijk Content Managent Systeem met een lage barriere om in te stappen. Er zijn echter ook vaak andere content management systemen beschikbaar die gebruikt worden gebaseerd op .NET Core. Deze websites staan erom bekend om zelfs met minimale updates uiterst stabiel draaien. 

Het is dus ook vaak van toepassing welk Content Management Systeem je gebruikt, met een minder doordachte keuze kan je ook gebottlenecked worden door het gebruik van een Content Management Systeem. Het kan namelijk het geval zijn dat een Content Management Systeem niet meer ondersteund wordt of niet meer actief ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat je na een zekere periode dus de website geheel overnieuw dient te maken in een ander Content Management Systeem. We raden dus aan om altijd gebruik te maken van niet alleen goed ondersteunde software, maar ook software wat een zekere populiariteit heeft. Zodat support hiervoor altijd noodzakelijk blijft.

Wat betekend Zorgeloos online bij MijnHostingPartner.nl 

Zorgeloos online hosten bij MijnHostingPartner.nl begint natuurlijk met een hosting pakket keuze. Wij hebben meerdere pakketten beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor het hosten van vrijwel alle websites. Voor de meeste use cases is een SSD hosting pakket de logische keuze. In dit standaard pakket beschik je over hosting op SSD schijven voor meer snelheid. En beschik je standaard over alles wat je nodig hebt om een moderne website te draaien. Van een gratis SSL certificaat van Lets Encrypt tot wel 25 gigabyte aan totale schijfruimte. Je hebt een plek voor je database, mail en noem het verder maar op. 

Verder hebben we een uptime van 99,99% van de server zodat je altijd de website kunt oproepen en gebruiken. Dit bereiken we door updates van de server zo goed mogelijk te beheren en onze infrastructuur in de betrouwbaarste datacenters te hosten in Utrecht en Amsterdam. 

Ook kan je kijken naar de verschillende pakketten die wij ontwikkeld hebben voor verschillende websites. Zo hebben wij speciale .NET Core pakketten voor websites gemaakt in Umbraco of NopCommerce. En ook speciale pakketten voor Managed WordPress hosting, waar wij alle technische zaken voor je regelen. Mocht je hier nog een vraagje over hebben, aarzel dan niet om even online te komen op de chat. 

Up to date blijven met versies en plugins

Om een website zorgeloos online te houden is het van groot belang dat je bijblijft met updates van je website. Met een WordPress website is dit ook van toepassing op het Thema wat je gebruikt en de plugins. Alles moet up to date gehouden worden. Zo voorkom je lekken die kunnen ontstaan in je website en blijf je altijd gebruikmaken van de laatste technologie. 

Dit onderwerp hebben we in meerdere blog posts en kennisbank artikelen behandeld, en raden je aan om hier even in te duiken voor meer informatie over hoe je dit precies doet. En vergeet ook niet de PHP versie periodiek even te controleren!

Maandelijks een bijwerk ronde inplannen

We raden aan om voor de meeste websites  en omstandigheden minimaal een dag voor jezelf in te plannen of een collega waarbij alle updates even gecontroleerd en geïnstalleerd worden. Een dergelijk schema geeft je in de meeste situaties al een enorme stap voor op andere website beheerders. Waar er soms jaren niet gedaan wordt aan een website. 

In die maandelijkse ronde dien je een aantal stappen te controleren. Laten we die hieronder even behandelen. 

  • Backup controleren en wegschrijven op meerdere locaties
  • Lees je in op dev logs en forums wat er allemaal gewijzigd is en hoe
  • Plugins en thema bijwerken
  • Core versies bijwerken
  • SPAM comments en andere user generated content nalopen en waar nodig verwijderen
  • PHP versie controleren / .NET versie controleren

Zolang je dat lijstje trouw volgt kan je er met gerust hart van uit gaan dat jouw website zorgeloos online is en blijft. 

Altijd een backup strategie werkend hebben

We weten allemaal dat backups een belangrijk onderdeel is van elke service of dienst die je op een computer doet. Van je foto’s op je telefoon, tot je verzameling muziek of series. Een backup is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat jouw data ten allen tijden nog beschikbaar is via een backup. Daarom hebben we nu ook sinds enige tijd een aparte dienst hiervoor beschikbaar. 

Op MijnBackupPartner.nl zie je de diensten die we leveren voor het maken van een online backup. Of dit nu voor je website of persoonlijke bestanden zijn. 

UptimeRobot of Scheduled task gebruiken voor controle

Als laatste tip willen we nog meegeven dat je de website in de gaten kunt houden met een aantal verschillende opties. De gemakkelijkste optie is wellicht de tool van een derde partij, genaamd Uptime Robot. Hier hoef je simpelweg alleen je website URL voor op te geven. Hier hebben we goede ervaringen mee. Ook kan zelf in het control panel een scheduled task voor ingesteld worden, met de Check Website Availability task.

Mocht je verder nog vragen hebben over het zorgeloos hosten van een website, neem dan even contact op met de chat.