Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

YouTube videos beter insluiten binnen WordPress

YouTube videos beter insluiten binnen WordPress
MijnHostingPartner

YouTube videos beter insluiten binnen WordPress

YouTube is een van de populairste vormen van media weergeven op het internet,  het is een enorme bibliotheek aan video’s waar jij ook jouw video’s op kan neerzetten. Ook kunnen deze video’s weergegeven worden op jouw website door gebruik te maken van het insluiten van de YouTube videos op je website. De standaard manier hiervoor is om in te sluiten met een reguliere iframe. Dit kan echter aardig wat laadtijd veroorzaken op een bepaalde pagina. Binnen WordPress is er een makkelijke plug-in hiervoor die je kunt gebruiken om de YouTube video’s te lazy loaden, oftewel pas in te laden als ze daadwerkelijk nodig zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je website veel makkelijker in te laden is, zeker op mobiele netwerken. Laten we daarom in deze blog post een kijkje nemen naar de plug-in Lazy Load for Videos. Die het mogelijk maakt om de standaard YouTube iframes te vervangen met een placeholder, totdat er daadwerkelijk geklikt op wordt. Laten we beginnen!

Lazy Loaden, wat is het exact? 

Het lazy loaden zal wellicht eens bij je voorbijgekomen zijn, veel snelheidstesten en optimalisatietools hebben hier namelijk een aparte functie voor om dit te regelen voor afbeeldingen. Grote afbeeldingen kunnen zeker op mobiele netwerken in de buitengebieden een langere periode nodig hebben om in te laden. WordPress heeft hier sinds een aantal versies nu automatisch voor gekozen om alle afbeeldingen met lazy loading pas in te laden. Speciaal hiervoor is dus geen plug-in of extra code meer nodig om jouw afbeeldingen te laten lazy loaden, voor YouTube video’s is dit helaas nog niet mogelijk zonder plug-in. Laten we dus hopen dat dit in de toekomst ook mogelijk wordt voor video. 

Lazy loaden zorgt er exact voor dat een afbeelding of bron pas ingeladen wordt als hij nodig is, alles onder of boven “de fold” wordt dan niet gelijk ingeladen wanneer het eerste verzoek gedaan wordt. Maar wordt op de achtergrond pas ingeladen als hij in beeld komt. Dit is dus een slimme technologie die je kan gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw website in zijn geheel sneller ingeladen kan worden. En dus meer kans maakt om te ranken in Google op de hogere posities, en bezoekers een betere gebruikerservaring kunnen hebben. Wat ook weer kan doorgroeien naar een conversie of anderzijds positief resultaat. 

Lazy loaden van video’s binnen WordPress

Om Video’s mogelijk maken te lazy loaden is het nodig om een plug-in te instaleren, er zijn zoals wel meer doelen binnen WordPress ook weer een hoop aantal andere plug-ins hiervoor mogelijk te gebruiken. Maar degene die wij hier behandelen gaat nog een stapje verder en voegt een placeholder toe voor elke YouTube video. Dit wil zeggen dat de iframe van YouTube in zijn geheel vervangen wordt met een afbeelding als voorbeeld. En wanneer de mensen pas op het play knopje drukken in het midden van de afbeelding, de iframe pas ingeladen wordt. 

Dit kan dus ervoor zorgen dat je een snelheid boost krijgt op de pagina’s waar je een normale YouTube video in hebt staan. En kan dus ook weer voor een betere gebruikerservaring zorgen. Er hoeft enkel maar gedrukt te worden op de afspeel knop, hetzelfde als regulier. 

Zodra je de plug-in installeert dan heb je ook gelijk de optie om terug te gaan in je voorgaande berichten en pagina’s, je hoeft dus niet manueel terug te gaan om dit verder allemaal aan te passen in eerdere berichten. Wat wel zo fijn is voor de meeste doeleinden. Wil je dus meer kans maken op betere resultaten binnen je gebruikerservaring en scores binnen Google, zorg er dan voor dat je website snel beschikbaar is!

De juiste hosting voor een snelle website met WordPress

Wanneer je opzoek bent naar de juiste hosting voor jouw WordPress website, dan kan je terecht in twee van onze pakketten. Als je zelf het onderhoud in de hand wil houden van je website, dan kan je kiezen voor een SSD hosting pakket. Wil je liever alleen bezig zijn met het maken van content voor je WordPress website en de technische werkzaamheden aan ons overlaten. Dan kan je kiezen voor een Managed WordPress hosting pakket. Hier kunnen we je dan verder mee van dienst zijn om de snelheid bijvoorbeeld ook razendsnel te maken. 

Neem dus nu een hosting pakket af naar keuze en host jouw WordPress website betrouwbaar en snel met MijnHostingPartner.nl