Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

YouTube toevoegen aan je website

YouTube toevoegen aan je website
MijnHostingPartner

YouTube toevoegen aan je website

YouTube kan een waardevol kanaal zijn voor marketing voor jouw website, en het engagen van klanten op een andere manier dan alleen geschreven tekst. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw informatie of product op een nieuwe manier ontdekt kan worden. 

Er zijn een hoop voordelen bij het maken van  YouTube videos voor jouw website. Zo kan je eenvoudig YouTube filmpjes maken op een hoop verschillende manieren. En zijn ze in te sluiten op je website zelf, of verder te ontwikkelen op jouw YouTube kanaal. Laten we ontdekken hoe dit in zijn werk gaat en welke stappen je kunt zetten. 

Een YouTube account aanmaken of toevoegen aan je bestaande account

De meeste onder ons zullen al een Google account hebben, als je gebruikmaakt van een van de diensten zoals Gmail, Drive of documenten van Google. Dan beschik je al over een Google account. Wanneer je dit nog niet hebt dan is er een te maken door naar YouTube te gaan en jezelf aan te melden. Dit kan met een nieuw email adres van Google zelf. Of dit kan je met een email adres die je hebt aangemaakt via MijnHostingPartner.nl gebeuren. 

Ook zijn er meerdere bedrijven kanalen toe te voegen aan jouw bestaande profiel. Mits de naam nog beschikbaar is kan je dit moeiteloos aanmaken met de gekozen naam. Dit staat bekend onder Google als merkaccounts. En is via de volgende link gemakkelijk aan te maken: YouTube accounts  

YouTube toevoegen aan je website

Hier kan je dit proces volgen om direct een YouTube kanaal te maken voor jouw bedrijf of website.

Verschillende manieren voor het maken van videos 

Het is een beetje afhankelijk wat voor soort website je hebt. Wil je bijvoorbeeld demo videos gaan maken die je product of dienst showcasen? Bijvoorbeeld een uitleg over je administratie systeem. Of je wilt een product even op een informele wijze wat nader te laten zien. Met een video kan je meer interactie en detail laten zien dan een foto. Dus bijvoorbeeld laten zien hoe jouw design Pizza oven beter werkt dan de concurrent. Je laat dan even zien hoe je hem aansteekt, hoe je de pizza erin schuift. Etc. 

Wanneer je een product in “real live” even dient laten zien dan zal er een camera moeten komen. Dit kan simpelweg een smartphone met een behoorlijke camera zijn. Of je kan ervoor kiezen wat meer budget hiervoor opzij te zetten en een camera aan te schaffen. Voor veel doeleinden kan een smartphone echter al volstaan. 

Als je een software product wilt laten zien of zogeheten demo videos wilt maken, dan kan je dit gemakkelijk door je beeldscherm en microfoon op te nemen.  Dit kan je doen met een aantal verschillende software oplossingen. Zelf hebben wij aardig wat verschillende software hiervoor gebruikt. Maar zijn onlangs geland op het OBS project of Open Broadcasting System. Die vinden wij fijn werken hiervoor. Jouw mening kan natuurlijk anders zijn. 

De YouTube videos op je website gebruiken

Om de YouTube videos op je website te gebruiken is er een manier die het best is om te gebruiken. En dat is het insluiten van de YouTube videos in je pagina of blog post. Dit kan gemakkelijk vanuit YouTube zelf en is verder geen codeer ervaring voor nodig. Binnen WordPress zelf is gemakkelijk te selecteren dat je een HTML blok wilt toepassen. Hierna is het simpelweg te knippen en plakken hierin. 

Het insluiten van YouTube videos gaat als volgt:

YouTube toevoegen aan je website

De Embed  optie is dan te kiezen, hierna kom je in het volgende scherm: 

YouTube toevoegen aan je website

Hierna is het een kwestie van de gekopieerde code in te plakken in jouw website. Hierna is dit zichtbaar op jouw website. En heeft dit verder geen impact op de gebruikte webhosting schijfruimte die ingenomen wordt door de video. 

Het publiek laten groeien en interactief je product of dienst te laten tonen

De kijkers van je videos zullen toenemen naarmate je meer relevante videos maakt en upload. Trek meer kijkers door het filmpje te delen op social media, en te laten tonen op je website. Er zijn een hoop verschillende succesvolle YouTube kanalen. Vaak is het niet noodzakelijk om miljoenen aan views binnen te harken om in jouw optiek succesvol te kunnen zijn. Als je 100 klanten weet te helpen door de video en je bespaard daardoor uitleg van collega’s, dan kan je het filmpje van 5 minuten en 200 views al een succes noemen. Het is natuurlijk allemaal relatief. 

Mocht je met jouw blog affiliate of advertentie inkomsten willen stimuleren dan kan je hier ook je profijt uit halen door een YouTube kanaal te starten. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om ervoor te zorgen dat jouw blog posts interactiever worden. Maar kan ook leiden tot meer conversies op de kanalen die voor jou belangrijk zijn. 

Om verder te gaan met YouTube en nog meer tips te krijgen kunnen we ook aanraden om de Google Basis stappen van Online Marketing te gaan volgen. Dit is een gratis cursus op de Digitale werkplaats van Google die je de basis uitlegt van Online Marketing. Zelf hebben we hier een aantal goede tips uit weten te halen, onder andere hoe je met YouTube om kan gaan. 

Ook zijn er online tal van cursussen en tips en trucs te vinden hoe je dit alsmaar kan verbeteren. Van het bewerken van jouw videos tot de juiste keuze voor een microfoon. YouTube is ook aardig laagdrempelig om in te stappen. Je hebt niet veel nodig om te gaan beginnen. Je dient jezelf alleen er wel even over heen te zetten dat je stem of gezicht op camera komt te staan. 

We hopen dat je naast de hosting van websites, social media en de andere marketing kanalen ook een YouTube gaat proberen. En laat ons weten hoe jij dit ervaart in jouw tak van diensten!