Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress plugins door Google

WordPress plugins door Google
MijnHostingPartner

WordPress plugins door Google

WordPress is een van de meest gebruikte Content Management Systemen om allerlei soorten websites te maken, met zijn vele duizenden plug-ins en thema’s kan je jouw website geheel eigen maken en aanpassen naar wens. Teveel plug-ins en thema’s installeren en actief hebben staan is echter niet altijd de beste oplossing en kan voor vertraging zorgen en hinder met updates. Er zijn een aantal essentiële diensten van Google die elke website wel gebruikt. Denk aan Google Analytics en integratie met Google AdSense advertenties.

Google zelf heeft een tweetal plug-ins ontwikkeld en gratis beschikbaar gemaakt voor WordPress sites, laten we in deze blog post even een kijkje nemen naar deze twee plug-ins en wat je hiermee zo allemaal mee kunt.

Site Kit door Google

Site Kit door Google is een verzameltool die je toegang geeft tot een hoop verschillende instellingen en inzichten. Met Google Site Kit kan je zo een aantal plug-ins vervangen die individueel instellingen beheren. En dit dus allemaal samenvoegen tot 1 plug-in. Binnen Site Kit zijn bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden verwerkt die je kunt gebruiken zodra je al van deze diensten gebruikmaakt en lid bent van Google. 

Search Console integratie

Google Search Console is onmisbaar voor iedereen die wil inzien hoe zijn website hosting presteert binnen de Google Zoekmachine, en binnen Google Discover. Met Google Search Console zie je exact voor welke sleutelwoorden en termen jouw website wordt weergegeven. Hoe vaak dit wordt getoond en welk percentage erop klikt. Dit is onmisbaar voor iedere website die gerund wordt serieuze intentie en zullen de meeste webmasters al wel geïnstalleerd hebben staan. Met Google Site Kit kan je nu Google Search Console data gelijk inzien binnen je WordPress website, zonder je administrator omgeving en website dus te verlaten. Wat uiteraard fijn kan zijn voor webmasters die niet elke dag binnen deze gegevens bijhouden. 

Google Analytics Integratie

Google Analytics is een van de meeste gebruikte statistieken tools voor een website, in Google Analytics zie je exact wat en hoe een bezoeker met je website omgaat. En zie je bijvoorbeeld van welke locatie hij komt, welke pagina’s hij allemaal bekeken heeft, hoelang en op welke knoppen hij heeft gedrukt. Zo kan je bijvoorbeeld nader bijhouden hoeveel bezoekers doorklikken naar je winkelmandje, maar uiteindelijk niet doorgaan met bestellen. En op die wijze jouw website dus in de gaten houden mochten er problemen zijn. Google Analytics is natuurlijk niet de enige manier om statistieken bij te houden, zo hebben wij ook in het verleden een aantal andere tools hiervoor behandeld. Neem hiervoor een kijkje in de eerdere blog posts.

PageSpeed Insights

Een website kan een hoop verschillende oorzaken hebben waardoor er vertraging of hinder kan ontstaan. Het is daarom van belangrijke waarde om in te kunnen zien waar dit precies door veroorzaakt wordt en wat hiertegen te doen is. Zeker met WordPress en zijn vele verschillende plug-ins en thema’s zijn er ook zat die niet goed met elkaar samen kunnen werken. PageSpeed Insights kan je hierin verder helpen om te kijken welke onderdelen er beter niet in kunnen staan. En welke bijvoorbeeld wel goed zijn werk doen. Test bijvoorbeeld moeiteloos een aantal caching plug-ins uit en zie gelijk de resultaten hiervan terug in je WordPress administrator omgeving. 

Google AdSense integratie

Google AdSense zal ook menig webmaster mee bekend zijn, het is namelijk het populairste advertentienetwerk wat online gebruikt wordt. En wordt getoond op websites zelf door middel van een handmatige plaatsing, of wordt aangezet met een klein stukje code in de header van je website. Met Google Site Kit heb je dit niet meer nodig en kan je Site Kit zelf gebruiken om dit verder actief te krijgen. Wel zo fijn, omdat je dan hier verder met updates ook niet meer mee te maken hebt dat je dit weer dient toe te voegen. Of in een child thema dient te zetten van WordPress.

Ideaal is Google Site Kit dus voor beginnende webmasters, of door iedere webmaster die op zoek is naar een one stop oplossing voor een hoop van Google zijn verschillende tools. 

Web Stories door Google

Web Stories is een wat specifiekere tool van Google die gebruikt wordt om voor hun eigen webstories content te maken. Je WordPress website content kan dan gevormd worden om in de Google Discover van mensen te verschijnen met een reel van jouw. Dit is vergelijkbaar met Instagram Stories, en kan op dezelfde manier worden benaderd. Ook Google Stories is een medium met vooral de focus op visuele prikkels. Niet zozeer door geschreven content.  

Kies dus voor kleurrijke en opvallende foto’s en vertrouw niet teveel op audio en tekst om je punt duidelijk te maken. Het is voornamelijk voor de mobiel bedoeld. Google Stories is op tijd van schrijven nog niet beschikbaar in de Nederlandse Google Discover. Maar is echter wel in Amerika al beschikbaar.  Wanneer je dus een website hebt die de Amerikaanse markt op oog heeft. Dan kan hier alvast gebruik gemaakt van worden. 

Welke plug-ins staan er altijd standaard bij in jouw WordPress websites? Laat het ons weten via Sociale Media!