Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress plugin Slim SEO

WordPress plugin Slim SEO
MijnHostingPartner

WordPress plugin Slim SEO

WordPress heeft meerdere opties in de vorm van plug-ins voor het automatiseren en toegang krijgen tot geavanceerdere SEO opties. Een van de meest bekende plug-in hiervoor is Yoast SEO. Dit is echter bij lange na niet de enige of meest geschikte optie voor elke website. Laten we in deze optie een kijkje nemen naar de plug-in Slim SEO, en wat hier de mogelijkheden van zijn.

SEO, waar staat dit voor? 

SEO staat voor Zoekmachine optimalisatie, en is een belangrijk onderdeel van het beheren van vrijwel elke website. Het organisch zoekverkeer wat je kan ontvangen van zoekmachines zoals Google, Bing, DuckDuckGo of Ecosia, is vaak makend of brekend voor het succes van een website. Het is namelijk een van de weinige manieren om gratis (met een paar haken en ogen) verkeer te kunnen ontvangen naar je website toe. Met goed geoptimaliseerde content of artikelen en pagina’s op je website, en een aantal technische zaken die een SEO plug-in voor je kan regelen, kan een WordPress website hier een groot voordeel uit halen. 

Elke vermelding van jouw website in de zoekmachines die hoger scoort kan er dan voor zorgen dat jouw website meer verkeer ontvangt. De eerste posities op diverse zoekopdrachten zijn dus felbegeerde  doelen voor een hoop webmasters. Elke truc en tip die je dus kan toepassen om te stijgen in de zoekresultaten is dus interessant om op zijn minst over na te denken. 

Functionaliteit van Slim SEO

Slim SEO is een WordPress plugin die gratis is in gebruik, en zoals gebruikelijk geïnstalleerd kan worden via de WordPress administrator omgeving. Hierna kan je via de settings de nodige instellingen aanpassen naar wens. Of je kan dit voor de rest allemaal standaard laten. De volgende instellingen zijn allemaal aan of uit te zetten. 

WordPress plugin Slim SEO

Deze opties worden dus allemaal automatisch zonder verdere input voor je geregeld door Slim SEO. En kan dus daarna gebruikt worden om jouw website beter geschikt te maken voor het weergeven en gevonden worden in zoekmachines. Wil je meer te weten komen over de individuele onderdelen? Een hoop van deze begrippen zijn al voorgekomen in eerdere blogs die je kunt teruglezen bij ons. Je kan ook over het vraagtekentje met je muis gaan, iets meer uitleg krijg je hier dan ook al. Je kan dan vervolgens ook zoeken naar de begrippen voor meer informatie. 

Een onderdeel wat vele andere plug-ins niet hebben, is dat je gelijk de optie krijgt om belangrijke code te injecteren in je header, footer of body van de website. Onderdelen zoals Google Analytics, Google AdSense of andere tracking / programma’s zijn dan gemakkelijker te gebruiken. Zonder hiervoor nog een andere plug-in voor te installeren. Minder plug-ins, of in ieder geval je plugin lijst binnen WordPress scheelt je in onderhoud, snelheid en stabiliteit. Wat dus zeer aan te raden is. 

Met Slim SEO krijg je ook standaard toegang tot geavanceerde opties bij elke post die je maakt, en toegang tot functies die normaliter niet zijn aan te passen in WordPress. Onder elke post en pagina zie je de onderstaande opties die je kunt gebruiken om jouw vermelding te optimaliseren. Verder is een Sitemap voor je website ook automatisch aangemaakt. 

WordPress plugin Slim SEO

Minder zwaar dan Yoast SEO

Yoast SEO is een populaire plugin ook voor soortgelijke optimalisatie voor WordPress, echter is Yoast een zware plugin die een aardige last op je website zet. Voor elke pagina die namelijk ingeladen en opgebouwd dient te worden kan dit maar zo voor een aardige vertraging zorgen. Wanneer je dus de functionaliteit van Yoast SEO te veel vindt, of in ieder geval meer dan je nodig hebt. Dan kan je ook een kijken naar de Slim SEO plugin. Deze is vele malen lichter in gebruik, en regelt een hoop automatisch voor je. Zonder in te dringen op elk aspect van je website zoals Yoast SEO daar wel door bekend staat. 

Andere opties voor SEO 

Met een belangrijk onderdeel zoals SEO zijn er natuurlijk meerdere aspecten waar rekening mee dienen gehouden worden. Ook Slim SEO zal jouw website niet automatisch naar de eerste zoekresultaten laten springen. Het kan echter wel een positieve impact hebben op websites die nog niet eerder waren geoptimaliseerd. Of een verschil maken in hoe jouw website weergegeven kan worden op diverse Sociale Media, zodat er wellicht eerder op geklikt gaat worden. 

Google houdt rekening met meer dan 200 factoren in zijn algoritme om te bepalen welke website waar komt te staan in de zoekresultaten. Maar vaak komt het erop neer hoe sterk de content is, hoeveel invloedrijke websites je naar jouw website hebt linken, en of jouw website technisch snel en prettig in gebruik is. Houdt dus altijd rekening hiermee met elke pagina, artikel of post die je maakt op je website. Zolang je er altijd voor zorgt dat die fundering in orde is, maak je een betere kans om ervoor te zorgen dat jouw website hoger staat in de zoekresultaten dan anderen. 

Wil je voor jouw website niet al te veel bezig zijn met dergelijke werkzaamheden? Kijk dan ook eens bij onze Managed WordPress hosting pakketten, hier nemen wij veel voor je over met betrekking tot het onderhoud, optimalisatie en technische werkzaamheden voor jouw website. En geeft jouw dus de gelegenheid om zorgeloos jouw bedrijfswebsite te hosten. Of zonder onderbrekingen kunt schrijven voor je blog.