Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress Google vriendelijk maken

WordPress Google vriendelijk maken
MijnHostingPartner

WordPress Google vriendelijk maken

WordPress Google vriendelijk maken

In deze blog post gaan we behandelen hoe je jouw WordPress website hosting zo vriendelijk mogelijk kan maken voor Google. Wanneer je namelijk een WordPress website wilt gaan beginnen dan kan het een opgave zijn om de juiste strategie hiervoor te bedenken. SEO of Search Engine Optimalisatie is de term voor het hoger krijgen van je website in Google. Met WordPress zijn een aantal trucs toe te passen.

Google Keyword Planner

Binnen Google Adwords heb je een  tool om suggesties op te laten doen voor bepaalde zoekwoorden. Zo kan je jouw blog posten en artikelen het meest geschikt maken voor deze zoekwoorden. Het is dan ook niet de bedoeling om 20 keer het zoekwoord te noemen in een tekst van 400 woorden. Dat wordt dan weer gezien als spammen. Probeer het daarom te beperken tot een stuk of 5 keer het keyword te noemen.
Bij MijnHostingPartner.nl krijg je gratis €75,- advertentietegoed om te gebruiken bij Google Adwords. Dit kan je website in het begin een aardige boost geven. Let erop dat dit geen organische zoekresultaten zijn maar betaalde.

Google Analytics

Is een tool die waarschijnlijk wel bij je bekend is. Dit is een tool om de statistieken van je website bij te houden. Zo kan je op je website hosting in de gaten houden welke pagina’s populair zijn en welke het minder goed doen. Ook kan je erop letten hoelang bezoekers op jouw landingspagina blijven en welke actie ze daarna uitvoeren. Als ze gelijk weer weggaan van de site dan noemen we dit een “bounce rate”. Oftewel het percentage wat je vast houdt van je bezoekers. Doel is natuurlijk dit zo laag mogelijk te krijgen.
Dit doe je door jouw pagina zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Geef de bezoekers de informatie die ze willen. Helaas is dit niet op 1 vinger te leggen waar dit in zit. Dit is afhankelijk van je doelgroep en nog een tal van andere zaken.

Google Search Console

Deze tool kan je gebruiken om Google een aantal zaken door te geven van je website. Je geeft hier bijvoorbeeld de voorkeurs URL aangeven nog veel meer andere zaken.
Je hebt voor al deze tools wel een Google account nodig. Dit is gratis aan te maken en grote kans dat je dit al hebt.