Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress Comments

WordPress Comments
MijnHostingPartner

WordPress Comments

WordPress is een platform of Content Management Systeem wat ervoor geschikt is om een website te maken voor bedrijven, particulieren en iedereen hiertussen. Van een blog website, een portfolio tot een bedrijvenwebsite. WordPress geeft je de gelegenheid om snel en eenvoudig een website op te starten. Op blog berichten die iedere website wel maakt is de optie aanwezig om comments of berichten aan te zetten op de blog posts. Dit kan goed zijn om aan te laten staan, maar brengt ook een heleboel SPAM met zich mee. In dit artikel geven we een aantal tips hoe hier mee om is te gaan. En hoe je dit verder kunt controleren. Laten we beginnen!

WordPress comments waren een krachtige tool om reacties van klanten en bezoekers te kunnen krijgen, in de loop van de jaren is dit echter vaak niet meer de plek waar discussie gevoerd wordt. Sociale Media is hierin ook heer en meester in geworden, in plaats van reacties op blog posts zelf. Wat je ook vaak terugziet als je comments hebt aanstaan binnen WordPress is dat er een hoop SPAM hierop binnenkomt. Dit zijn partijen en vaker bots die er alles aan doen om backlinks te verzamelen. Een link naar een website vanaf jouw omgeving. Een oud trucje om een website hoger te krijgen in de Google zoekmachine resultaten. Aan jouw als Webmaster de keuze om comments aan of uit te zetten op jouw website. Voor de meeste websites raden wij af om dit aan te hebben staan. De positieve reacties vallen vaak namelijk in het niet bij de grote hoeveelheid SPAM berichten. 

WordPress Comments uitzetten over de gehele website

De comments binnen WordPress zijn uit te zetten over de gehele website zonder het toe te voegen van extra stappen of zaken. Deze instelling kun je vinden onder de instellingen op de volgende wijze.

De optie “Allow comments on new posts” is dan uit te zetten. Dit zorgt ervoor dat op nieuwe berichten die je aanmaakt geen nieuwe comments meer terecht komen. In de individuele blog posts die al aangemaakt zijn zou je dit verder handmatig dienen aan te passen per post. In het rechtermenu bij de blog post zijn de comments dan verder uit te schakelen. Dit is natuurlijk niet erg als je maar een paar blog posts erin hebt staan op de website hosting. Het is een ander verhaal als je hier al velen hebt tussen staan. Daarom zijn er ook plug-ins in het leven geroepen om dit gemakkelijker te kunnen beheren. Hier gaan we naar kijken onder de volgende kop.

WordPress Comments

WordPress plug-ins voor het beheren van Comments

Er zijn een aantal plug-ins in het leven geroepen voor het verder beheren van comments binnen WordPress websites, plug-ins zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende manier om een aanpassing of toevoeging te maken. Zo ook voor de comments binnen WordPress. De plug-in die wij hiervoor aanraden om te gebruiken is de volgende: 

https://nl.wordpress.org/plugins/disable-comments/

Met deze plug-in heb je een hoop opties om gelijk de comments verder te beheren in de website. En kan je bijvoorbeeld zo instellen dat comments helemaal verdwijnt uit je WordPress administrator menu. Het thema is niet meer toegestaan om functionaliteit voor Comments te gebruiken. En kan dus ook dit niet meer overrulen. Tevens zijn de pingbacks in zijn geheel uitgeschakeld binnen WordPress. Voor de volledige lijst van mogelijkheden is even op bovenstaande link te kijken. 

Handmatige aanpassingen in het thema

Het is ook mogelijk om comments uit te schakelen in het thema zelf, dit is echter met een handmatig stukje code wat je in de functions.php dient te zetten. Het grote nadeel hiervan is dat je dit verliest zodra je een thema update uitvoert. Het is dus niet meer de meest handige manier om dit voor elkaar te krijgen. Ook verwijder je verder niets, maar zorg je er alleen voor dat de comment velden niet zichtbaar zijn op de website. Deze methode raden we dus niet meer aan te gebruiken, maar doe dit via of een plugin, of via WordPress direct. 

De comments zijn verder vaak positief om aan te hebben staan, het werkt natuurlijk motiverend om te horen van je bezoekers. Echter weegt dit dus vaak niet op tegen de  nadelen die hiertegenover staan. De plek voor discussie gaat ook steeds meer de kant van sociale media op. En verliest dus ook weer hierin zijn functie op verschillende websites. Heb jij de comments nog aanstaan op jouw WordPress website? Laat het ons weten via Sociale Media! Aangezien wij ook de comments uit hebben staan op onze website.