Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress aanpassen naar jouw wensen

WordPress aanpassen naar jouw wensen
MijnHostingPartner

WordPress aanpassen naar jouw wensen

Er zijn een hoop verschillende manieren  om een website te maken, een van de meest populaire  methode is het Content Management Systeem WordPress te gebruiken. WordPress is voor een hoop doeleinden zeer geschikt en is mede zo populair omdat dit verder aan te passen is naar wens. Zo zijn er  met plug-ins en thema’s jouw wensen gemakkelijk uit te werken. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? En wat is belangrijk om aan te passen? En wat is beter zo te laten. Dit gaan we in deze blog post verder behandelen. 

WordPress is de oplossing voor vele bedrijven en  particulieren, met een lage drempel om te beginnen is er met een klein beetje huiswerk zo een website mee te maken. Om jouw website echter ook wat meer van jouw te maken is het nodig om WordPress nog wat meer uit te breiden. Teveel uitbreidingen kan echter niet alleen lijden tot een tragere website, maar kan ook een grote impact hebben op de beveiliging hiervan. Denk er dus goed over na wat je met jouw website precies wilt, en hoe je dit wilt gaan bereiken. 

Wat is voor jouw website belangrijk? 

Jouw website kan aantal verschillende redenen hebben om te bestaan, een aantal voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld om meer bezoekers naar jouw winkel te krijgen. Meer klanten te trekken voor jouw diensten of mensen te informeren, overtuigen of vermaken. Websites vallen en staan met content en hoe ze dit presenteren. Voor veel mensen die voor WordPress kiezen gaat het ze vaak om de eenvoud waarmee de website is te maken, als ook het gemak waarmee content gemaakt kan worden voor de website. WordPress is begonnen als manier om een blog gemakkelijk op te zetten en onderhouden, zonder dat hier veel voor gecodeerd hoeft te worden. En de focus daarom is sinds het begin al geweest om het bloggen, of de teksten schrijven zo fijn mogelijk te houden. Dit deden ze eerst met een populaire editor die een lange tijd geliefd was, en nog steeds. En dat doen ze nu met een nog meer visuele editor. Oude veteranen hebben nog steeds liever de oude editor, maar het merendeel van de nieuwe gebruikers zal niets anders meer willen.

Met WordPress heb je echter dus een keuze op welke manier je de website wilt gaan maken of de content op gaat bouwen. Je staat nog steeds vrij om de oude editor te installeren, of gewoon via HTML te werken voor jouw content. Bepaal dus wat voor jouw website belangrijk is en hoe je jouw WordPress website voor je ziet. 

Wat is jouw werkwijze? 

Als je jouw website wilt maken op een bepaalde manier dan is het ook handig om naar jouw werkwijze te kijken. Ben jij iemand die graag de content schrijft voor jouw website? Of besteed je dit liever uit. Ben je goed in het maken van abeeldingen en beeldmateriaal, of vindt je een paar stock afbeeldingen goed genoeg. Met deze beslissingen is te overwegen is te bepalen wat jouw werkwijze is, en hoe het beste jouw website ingericht kan worden. 

WordPress kan bijvoorbeeld aangepast worden met een andere editor, of met een sitebuilder rechtstreeks vanaf de voorkant aangepast worden. Wat je wilt is dus ook belangrijk, ga je alleen met een voorpagina van de website aan de slag. Of ga je ook met een complete informatiebron werken. Met WordPress kan er aan de hand van plug-ins en thema’s de website verder aangepast worden naar jouw werkwijze.

Het uitbreiden van WordPress met plug-ins

Het uitbreiden van WordPress met behulp van plug-ins is de meest gebruikte methode, veel websites hebben vele plug-ins geïnstalleerd staan die voor een hoop functionaliteit zorgen. Dit kan echter ook voor een aantal problemen zorgen, plug-ins zijn namelijk alleen maar zo goed als dat ze onderhouden worden en ontwikkeld. Het kan zijn dat plug-ins die jij geïnstalleerd hebt staan al een aantal kritieke beveiligingsproblemen hebben, daarom is het belangrijk om hier dus enige huiswerk naar te verrichten en te kijken wat je installeert in jouw website. Het maken van regelmatige back-ups is ook sterk aan te raden voor elke website, dit zorgt ervoor dat je mocht er onverhoopt wat fout gaan altijd nog terug kan gaan naar een eerder tijdstip van jouw website. 

Plug ins binnen WordPress hosting  komen er in alle soorten en maten, met een hoop verschillende doeleinden is het mogelijk om jouw WordPress website compleet anders te laten werken. Met zoiets als een andere tekst editor te installeren, of Webshop functionaliteit toe te voegen aan jouw website. Zo kan je WordPress veelzijdig toepassen voor een hoop verschillende projecten.

De layout van WordPress aanpassen met thema’s 

Een ander groot voordeel van WordPress zijn de thema’s die te installeren zijn, met een thema kan je de layout van jouw WordPress website met een druk op de knop omgooien. Zo kan je er verzekerd van zijn dat jouw  website er altijd naar jouw stijl uitziet, aangezien er vele duizenden thema’s beschikbaar zijn. Het is daarbij wel belangrijk dat je een thema uitkiest die wel ondersteund blijft en regelmatig bijgewerkt. Onveilige thema’s kunnen namelijk voor een hoop problemen zorgen op jouw WordPress website. Hetzelfde als verouderde plug-ins dit kunnen betekenen. 

We hopen dat jij ook WordPress zo kan aanpassen naar jouw wensen, mocht je hier toch nog tegen problemen aanlopen dan kan je altijd even contact met ons opnemen. We kunnen je vaak in de goede richting sturen om verder jouw website ook echt van jouw te maken.