Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website voor een podcast maken

Website voor een podcast maken
MijnHostingPartner

Website voor een podcast maken

Een website is tegenwoordig niet meer weg te denken voor elk bedrijf, freelancer of podcaster! Met een website zorg je ervoor dat je jouw luisteraars ergens heen kunt sturen voor meer informatie, of je beter kunnen ondersteunen. In deze blog post bekijken we even de opties voor het hosten van jouw podcasting website. 

Zodra je een podcast begint dan kan je geheel nieuw zijn in de wereld van online marketing en websites, dit hoeft echter helemaal niet uitdagend te zijn. Met de tools van tegenwoordig die gratis bij een hosting pakket komen hoef je geen coder te zijn om een website in elkaar te zetten. Sterker nog, je zal met de meeste websites verre blijven van een regel code. Tools zoals WordPress zijn er voor gemaakt om door iedereen snel en eenvoudig een website op te zetten, die er ook nog professioneel en mooi eruit ziet. Met thema’s binnen WordPress kan je gemakkelijk de gehele layout en design van jouw website aanpassen, zonder elk blokje en menu handmatig te hoeven aanpassen. Laten we verder kijken hoe jouw podcast website gemaakt kan worden!

Hosting pakket voor Podcasts

Een hosting pakket voor Podcasts is gemakkelijk te kiezen, er zijn een aantal verschillende hosting pakketten in ons assortiment. Maar een SSD pakket is voor Podcasten de meest handige optie. Hiermee heb je standaard SSD hosting waarop jouw website sneller beschikbaar is. Veel schijfruimte en alles wat je nodig hebt voor het draaien van een website, mail en jouw podcast. 

Met 25 GB wat je al met het voordeligste pakket beschikbaar hebt kan je vele duizenden afleveringen van je podcast hosten, samen met je website en mail zelf. Dit maakt het maken en onderhouden van een podcast en website toegankelijk voor vrijwel iedereen. Met een SSD pakket beschik je ook altijd over de laatste versies van de software, en kan je dus altijd met de laatste stabiele techniek aan de gang. 

WordPress installeren

WordPress is een van de manieren die uitstekend te gebruiken is om jouw website te maken voor jouw podcast. Je kan binnen WordPress gemakkelijk een website maken met een kant en klaar thema, en dit verder uitbreiden en aanpassen naar wens. WordPress installeer je gemakkelijk via ons klantenpanel met een druk op de knop. En kan hierna direct gebruikt worden. Onze kennisbank staat verder vol met artikelen die jij kunt gebruiken om dit allemaal te kunnen bereiken. En ook op externe bronnen zoals YouTube zijn hier duizenden tutorials voor gemaakt. Daarom maakt dit WordPress de keuze voor beginners. 

Verder is na de installatie en thema keuze WordPress nog verder uit te breiden met plug-ins. Zoals het maken van een contact formulier of een mooie tabel invoegen. Dit en nog veel meer is gemakkelijk te installeren rechtstreeks via de website administrator omgeving.

Specifieke plug-ins binnen WordPress die je het leven makkelijker maken

Er zijn een aantal plug-ins binnen WordPress die te installeren zijn om jouw leven als podcaster wat makkelijk te maken. Zo zijn podcasts op een aantal manieren te hosten. Of je doet dit via een externe partij zoals Soundcloud en voegt dit in. Of je kan hier jouw eigen podcast hosting voor gaan opzetten. Bepaalde partijen en derden kunnen je hierbij helpen om dit in soepele banen te begeleiden. We raden aan om hier zelf nog enig huiswerk voor te verrichten. Hier zijn namelijk een hoop verschillende opties voor.

Een aantal voorbeelden hiervoor zijn bijvoorbeeld hieronder aangetoond, we raden aan om eens te zoeken naar podcast binnen de plug-ins in WordPress. En hier even individueel naar te kijken.

Podcast rss feed

Podcasts werken tevens met RSS feeds om ervoor te zorgen dat de podcast gemakkelijk te downloaden en te beluisteren is via een app zoals Spotify, IOS en Google Podcasts. Hiervoor dien je dus het een en ander gereed voor hebben op je website zodat hier de laatste afleveringen op door komen. Wanneer je hier WordPress voor gebruikt dan zijn met de plug-ins hiervoor de RSS feeds automatisch toe te passen.Controleer dit altijd echter altijd even via Spotify en de meest populaire kanalen, je wilt natuurlijk niet dat mensen een aflevering van je podcast missen. 

Ga jij ook beginnen met jouw podcast website in 2022? Start nu al voor een lage prijs samen met MijnHostingPartner.nl.