Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor verhuur vakantiewoning

Website maken voor verhuur vakantiewoning
MijnHostingPartner

Website maken voor verhuur vakantiewoning

Om een vakantiewoning te adverteren en aan te bieden zijn er een hoop verschillende opties. Zoals AirBnB, adverteren op lokale gidsen en nog veel meer. Dit is echter niet geheel in jouw eigen controle, met een eigen gemaakte website heb je de volledige controle hierover en kan je ook van meerdere platformen gebruikmaken om jouw vakantiewoning aan te prijzen. Laten we beginnen met een kijkje nemen hoe je dit in gang kunt gaan zetten!

Een vakantiewoning bezitten is een waardevolle aanwinst,  een toegewijde website kan je meer opleveren voor natuurlijke zoekresultaten van geïnteresseerden binnen Google. En kan je op verschillende manieren klanten opleveren voor jouw vakantiewoning. Een website is bijvoorbeeld ook te maken voor een camping, de verhuur van een boot, een camper en eigenlijk alles wat hierbij kan horen. De manier waarop op vakantie wordt gegaan kan natuurlijk altijd ontwikkelen. Zo is de afgelopen jaren het concept VanLife populair geworden, en veel mensen willen die vrijheid graag een keer proeven. Wat beter om in plaats van telkens dienen te betalen voor een advertentie dit in plaats op een centrale plek weten te krijgen waar je ook op een organische wijze bezoekers kunt trekken. Neem een hosting pakket af bij MijnHostingPartner.nl om voor een lage jaarlijkse prijs jouw eigen website en domeinnaam te kunnen hosten. 

Domeinnaam vastleggen voor het verhuren van jouw vakantiehuis, woning, camper of boot

Het begint allemaal met een eigen domeinnaam voor het verhuren van jouw vakantiehuis, hier kan afhankelijk van jouw grootste doelgroep bijvoorbeeld een .nl domeinnaam voor gekozen worden. Of juist een domeinnaam extensie die voor jouw het meest toepasselijk is. Twijfel je hierover? Neem dan even contact met ons op, we kunnen samen jouw perfecte domeinnaam vinden. Een domeinnaam is het beste aan de kortere kant te houden en professioneel. Ook is het gebruik van nummers en vreemde tekens meestal af te raden, aangezien dit voor onduidelijkheid kan zorgen. Als je al een naam hebt voor het huisje dan is dit natuurlijk gemakkelijker, controleer dan simpelweg of jouw naam nog vrij is in de domeinnaam configurator.

Enige tips die je kunt gebruiken om een domeinnaam voor je vakantiewoning te verzinnen zijn unieke punten hiervan. Het is tegenwoordig niet meer zo hevig belangrijk om een keyword hierin te verwerken, zoals vakantiewoningapeldoorn.nl of iets in die trend. Met de correcte SEO werkzaamheden kan een website ook zeer goed bekend zijn binnen de zoekmachines. Er kan ook gekozen worden voor veluwezicht.nl, bosrijk, weilandzicht en ga zo nog maar even door. Probeer de termen die voor jouw belangrijk zijn hierin te verwerken en controleer of dit nog vrij is. Hier geld wel dat het vaak verstandig is om een domeinnaam vast te leggen als die nog vrij is. Het kan maar zo gebeuren dat hij de volgende dag al weer weg is. 

Beginnen met het maken van de website voor de vakantiewoning

Een website kan bij MijnHostingPartner.nl gemaakt worden op vele verschillende manieren, dankzij onze Windows hosting ondersteunen wij een groot aantal applicaties die het voor jouw makkelijk maken om zelf een website te maken. Dit werkt voor vele mensen door gebruik te maken van een Content management Systeem, dit stelt je in staat om jouw website te maken op een visuele wijze. Er is dus geen coderen nodig om jouw website op te zetten en onderhouden. Een van de meest populaire opties hiervoor is het gebruikmaken van WordPress, voornamelijk door de vele duizenden gratis beschikbare thema’s en plug-ins. Waarmee je jouw website kunt aanpassen en vormen naar wat je precies nodig hebt.

WordPress is bij ons bijzonder gemakkelijk te installeren door enkel even via het klantenpanel op een knopje te drukken. Alles loopt verder automatisch voor je op de achtergrond.  We hebben hiervoor ook een uitgebreide handleiding gemaakt in zowel video vorm als foto handleiding, dit maakt het makkelijk om te volgen voor iedereen.  

WordPress zelf is dus uit te breiden met een thema, waarin je in 1 knop de layout van jouw pagina om kan zetten naar wens. Voeg natuurlijk ook jouw teksten en afbeeldingen gemakkelijk toe op een visuele manier. Er is dus gewoon te werken zoals je ook bijvoorbeeld met Microsoft Word doet. Dit maakt het gemakkelijk om jouw website op te zetten zonder veel technische kennis te moeten bezitten. 

Website maken voor verhuur vakantiewoning

Tools die je kunt gebruiken voor het boekingssysteem

Naast een thema die je kunt installeren kan je ook gebruikmaken van  verschillende tools om jouw website voor je vakantiewoning zo te maken als je zelf wilt. Dit is bijvoorbeeld te doen met plug-ins die je kunt installeren voor een boekingssysteem mogelijk te maken op je website voor je vakantiewoning, of gelijk ook een betaalmogelijkheid in te bouwen., zodat vakantiegangers eenvoudig en veilig kunnen betalen via IDEAL. Dit maakt het dus gemakkelijk om jouw vakantie website zo aan te passen naar jouw wensen. 

En dat allemaal zonder hiervoor te coderen. 

Informatie en technische zaken die je website dienen te bevatten

Enige tips en zaken die wel bijgehouden dienen te worden bij jouw website is natuurlijk de actuele informatie, en zodra je hier persoonlijke gegevens mee verzameld een privacy policy, cookie policy en SSL certificaat aan te maken. Met het verwerken van persoonlijke gegevens dien je nu eenmaal een aantal zaken in te dekken. We hebben hier meerdere tools voor beschikbaar om het een en ander in te stellen, echter zal je hier ook even jezelf in dienen te verdiepen. 

Verder is een website alleen maar zo veilig zolang je enige updates altijd bijhoudt. Plan dus voor jezelf in om de website wekelijks even te controleren op updates, en de schrijfrechten zo aan te passen dat hier veilig mee is te werken. Ook hiervoor hebben wij meerdere artikelen en tools voor ontwikkeld om het jouw zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Een snelle website bereik je verder ook door te kiezen voor een SSD hosting pakket, en het optimaliseren van de website zelf. Zaken zoals een afbeelding niet in de originele grootte uploaden kan al een hoop verschil maken in de laadtijd. Standaard is een website gemaakt met een recent WordPress thema al gelijk geschikt voor mobiele apparaten zonder extra instellingen die gemaakt dienen te worden. Met een website maak je geen verder gebruik van een aparte mobiele versie, maar past het thema zich aan naar het scherm. 

Wil je ook een website gaan maken voor jouw boot, camper, caravan, kampeerplek, vakantiehuisje of bungalow? Start dan nu gelijk bij MIjnHostingPartner.nl voor een lage jaarlijkse prijs.