Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor tattoo studios

Website maken voor tattoo studios
MijnHostingPartner

Website maken voor tattoo studios

Websites kunnen voor iedere onderneming een verschil maken en je onderneming naar nieuwe hoogtes tillen. Een website voor een tattoo studio kan gebruikt worden voor het eenvoudig maken van afspraken en contact te leggen met je (mogelijke) klanten. En de perfecte plek om jouw laatste werk te showcasen voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de mogelijkheden van een website, en hoe jij die eenvoudig zelf kunt maken om de vaak hoge kosten van een websitemaker te voorkomen. 

Domeinnaam keuze 

Wanneer je jezelf net begeeft in de wereld van websites en hosting dan zal je wellicht de term domeinnaam al zijn tegengekomen, het domeinnaam is het adres waarop jouw website te vinden zal zijn op het internet. Wat bij ons bijvoorbeeld MijnHostingPartner.nl is. Deze domeinnaam kan vrijwel alles zijn wat je zelf verkiest, het is echter raadzaam om dit aan de kortere kant te houden. Hier geen cijfers of vreemde tekens voor te gebruiken, en hier rekening mee te houden dat je dit eenvoudig kunt doorgeven aan de telefoon. Een domeinnaam die je moet uitspellen en moet uitleggen is vaak niet wenselijk. Kies er dus een die logisch is en eenvoudig te noteren is voor iemand die deze nog nooit heeft gezien of gehoord. 

De domeinnaam extensie is wat achter de domeinnaam komt, voor een tatoeage studio zal je hier hoogstwaarschijnlijk genoeg aan hebben om dit op het .nl domeinnaam extensie te houden. Omdat dit relevant is voor de Nederlandse markt. .be is van toepassing voor België, en .de bijvoorbeeld voor Duitsland. Pas dit dus aan naar het land waarin je opereert. 

Beginnen met het opzetten van je website met WordPress

Na het kiezen van je domeinnaam kan je doorgaan naar het daadwerkelijke bestellen van je pakket en het opzetten van het Content Management Systeem wat je kunt gaan gebruiken. WordPress. WordPress is de software die het mogelijk maakt om eenvoudig je website te beheren en maken, en dat allemaal zonder geavanceerde technische kennis te bezitten. Wanneer je hiervoor kiest dan kan je het beste een SSD pakket bij ons kiezen, of een Managed WordPress hosting pakket. Waar we bij de laatste het onderhoud en beveiliging van je WordPress website voor je uit handen nemen. 

Met een SSD pakket heb je de voordeligste optie, je dient dan alleen wat meer zelf uit te voeren in het dagelijkse onderhoud hiervan. Na het bestellen van je pakket kan je met een druk op de knop WordPress installeren en jezelf hiermee bekend maken door even alle opties in het menu langs te gaan. Hierna kan je verder met het installeren van je Thema. Wat de gehele lay-out en design van de website voor je regelt. 

Thema keuze

De thema keuze binnen WordPress is een belangrijke beslissing, zet even op een lijstje wat jij belangrijk vindt aan een website en hoe je dit ongeveer eruit wilt laten zien. Wil je bijvoorbeeld alles op een pagina met een korte introductie, of wil je juist een website wat meer dan alleen dit doet. Ook kan je kijken naar bijvoorbeeld mooie afbeelding sliders, waarin je jouw laatste werk op de voorgrond zet, of juist een mooie layout van het hoofdmenu voor eenvoudige navigatie. Kijk voor inspiratie tussen de thema’s die beschikbaar zijn. Er kan gekozen worden uit duizenden gratis thema’s. 

De website vullen met content

Een website dient inhoud of content te hebben, zonder is de website vrij nutteloos om te voeren. Content kan in vele verschillende vormen komen, maar de pijlers zijn hierin voornamelijk geschreven tekst, afbeeldingen en video. Met een tattoo studio zal jij natuurlijk alles weten en kunnen vertellen over tatoeages, en zal je hierin jouw expertise kunnen delen. Toon dit ook zeker aan op je website en bespreek tips en veelvoorkomende vragen over een tatoeage. En maak het mogelijk door je bezoekers om direct met je in contact te komen voor het inplannen van hun eerste afspraak. Dit doe je binnen WordPress op een zelfde manier als je al bekend mee bent van Microsoft Word. En kan dus geheel visueel worden gedaan, zonder te coderen. 

Afspraakmogelijkheid implementeren

Een van de meest essentiële functionaliteiten voor een tattoo studio website is de mogelijkheid om afspraken te maken. Gelukkig biedt WordPress tal van plugins waarmee je eenvoudig een afspraaksysteem aan je website kunt toevoegen. Een populaire en gebruiksvriendelijke optie is bijvoorbeeld de plugin "Bookly", waarmee klanten eenvoudig afspraken kunnen maken en beheren. Na het installeren van de plugin, kun je deze eenvoudig integreren in je website en aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Verdere functionaliteit toevoegen

Naast het afspraaksysteem zijn er nog vele andere functionaliteiten die je aan je website kunt toevoegen om de gebruikerservaring te verbeteren en je studio te laten opvallen. Enkele voorbeelden zijn:

Portfolio: Creëer een portfolio pagina waar je je laatste werk kunt tonen. Dit stelt potentiële klanten in staat om je stijl en kwaliteit van werk te bekijken voordat ze een afspraak maken.

Prijslijst: Geef een overzicht van de prijzen voor verschillende tattoo's en eventuele andere diensten die je aanbiedt.

Informatie over de studio: Vertel iets over jezelf en je team, de geschiedenis van de studio, en eventuele certificeringen of prijzen die je hebt gewonnen.

Blog: Start een blog waar je kunt praten over verschillende onderwerpen met betrekking tot tatoeages, zoals de nieuwste trends, tips voor nazorg, en antwoorden op veelgestelde vragen.

Contactpagina: Biedt een eenvoudige manier voor klanten om contact met je op te nemen. Dit kan een contactformulier zijn, evenals je telefoonnummer, e-mailadres en locatie van de studio.

Door deze extra functionaliteiten toe te voegen, kun je niet alleen de gebruikerservaring verbeteren, maar ook je studio onderscheiden van de concurrentie. Met WordPress en de juiste plugins is het eenvoudig om een professionele en effectieve website te creëren die je helpt om je tattoo studio te laten groeien. Zet nu de stap en vraag je hosting pakket aan bij MijnHostingPartner.nl!