Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor Stichting

Website maken voor Stichting
MijnHostingPartner

Website maken voor Stichting

Websites zijn op te starten voor een hoop verschillende doeleinden, voor een stichting of vereniging kan een website van onschatbare waarde zijn. Want met een website kan je meer publiek trekken naar je activiteiten, adverteren, fondsen inzamelen en nieuwe leden trekken. Met een website kan je dus een hoop bereiken voor je stichting of vereniging, laten we kijken welke stappen je dient te nemen om een website te starten voor jouw stichting of vereniging. 

Een website maken voor een stichting of vereniging is op meerdere manieren te doen,  het is mogelijk om zelf aan de gang te gaan met een Content Management Systeem om jouw website zelf te maken. Of het is mogelijk om dit te laten maken bij onze partner MijnWebdesignPartner.nl. Dit heeft vanzelfsprekend wel een ander kostenplaatje. Met een hosting pakket van MijnHostingPartner.nl kan je voor een zeer scherpe prijs al een jaar lang jouw website hosten en domeinnaam. Als er meer budget beschikbaar is dan is te kijken of contact op te nemen met MijnWebdesignPartner.nl. We helpen je bij alle twee de opties natuurlijk graag verder om voor jouw de beste website te realiseren. Laten we gaan kijken hoe een website voor jouw stichting eruit kan gaan zien. Of je dit nu zelf gaat maken of uitbesteed. 

Een Content Management Systeem is een manier waarop de content van jouw website op een visuele manier te bewerken is, als je bijvoorbeeld een nieuwe blog post wilt toevoegen, nieuwe pagina aan wilt maken of een ander item wilt toevoegen. Dan kan je hier gemakkelijk mee aan de gang in een editor die je wellicht wel bekend voorkomt. Omdat veel te vergelijken zijn met Microsoft Word. Hier hoef je dus niet voor te coderen om te bereiken wat je nodig hebt. 

Verder is een Content Management systeem ook aan te passen naar wens met verschillende thema’s en plug-ins. Dit verschilt echter per CMS, en kan voor het ene CMS anders zijn dan het andere. Met een website gemaakt in WordPress CMS maak je gebruik van de meest populaire optie om een website te maken. Met WordPress en ook andere Content Management Systemen is het makkelijk om jouw website aan te passen en verder naar wens te maken. 

Belangrijk zaken voor een Stichting of vereniging website

Met een website voor een stichting of verenigingswebsite is het belangrijk dat je niet alleen helder jouw informatie doelen presenteert. Maar ook dat je een aantal zaken erin verwerkt. Het is bijvoorbeeld niet alleen belangrijk dat je het doel achter je organisatie toelicht, maar ook de geschiedenis hiervan, de leden, het bestuur en hoe er gedoneerd kan worden uitlegt. Hierbij is het ook vaak voorkomend dat je een agenda weergeeft met aankomende planning. Een archief laat zien van voorgaande evenementen en wat er allemaal zoal gebeurd. En hoe mensen met je in contact kunnen komen. Er komt dus nog best wat bij kijken voor de meeste Stichtingen en verengingen. De juiste keuze voor een Content Management Systeem maakt jouw werk hierin gemakkelijker. Kijk dus goed in onze kennisbank en eerdere blog posts naar wat er allemaal de voor en nadelen zijn van de verschillende opties die je hebt. Heb je hier geen behoefte aan om jezelf hierin meer te verdiepen? Kies dan voor de meest gebruikte en start met WordPress. 

Aspecten die een stichting of vereniging website naar nieuwe hoogtes brengen

Met een website krijg je toegang tot vele verschillende doelgroepen die je eerst wellicht niet voor mogelijk had geschat. Een plakkaat op de voordeur van het clubhuis bereikt wellicht 10 mensen? 100 mensen? En dan is het percentage wat nog contact opneemt nog minder. Met een website kan er toegang worden gecreëerd naar duizenden mensen. Of dit nu betaald is of organisch bereikt wordt. Met een plaatselijke boogschiet vereniging kan je het wellicht hebben van mond op mond reclame. Maar stel je nu eens voor hoe dit zal gaan als je en in Google Maps te vinden bent, en je gelijk een koppeling hebt met jouw website. Zo was dit bij mij het geval toen ik een nieuwe club zocht, er was 1 club waar ik via via over gehoord had, en ook 1 club die wel een online aanwezigheid heeft. Waar je alvast een indruk kan krijgen met behulp van foto’s, de wekelijkse trainingen en nog veel meer. Je bent dan als mogelijk lid veel meer geneigd om hiervoor te gaan aangezien de onboarding vele malen soepeler en meer geïnformeerd kan zijn. 

Je krijgt dan ook als club, vereniging of stichting minder vragen en het proces kan vele malen duidelijker gemaakt worden. Wat eerst via de telefoonboek opgezocht diende te worden en een informatie gesprek op vooraf ging. Kan dit nu al allemaal behandeld worden op het internet op jouw eigen website. 

Start dus nu ook een website voor jouw vereniging of stichting en bereik meer mensen dan je voor mogelijk had gehouden, samen met jouw partner in hosting. MijnHostingPartner.nl.