Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor School

Website maken voor School
MijnHostingPartner

Website maken voor School

Zodra je aan de gang wilt gaan met een website maken voor school dan kan hier een hoop bij kijken komen. Met een instap pakket van MijnHostingPartner.nl beschik je over alles wat je nodig hebt om een website voor school te gaan beginnen. En een pakket wat ook met je mee kan groeien. En dat allemaal voor minder dan een dag aan frikandelbroodjes en energiedrinks, al voor  2,70 euro in de maand host je jouw eigen website en domeinnaam een kalenderjaar lang! Laten we kijken hoe een website voor school gemakkelijk gemaakt kan worden!

Met een aantal verschillende methodes zijn er websites te maken,  de meest eenvoudige en voor de hand liggende oplossing is een website maken binnen WordPress. Hier is geen coderen voor nodig en werken een groot aantal bedrijven en stageplaatsen mee. Of je nu aan de gang gaat als tekstschrijver, grafisch designer of in de webdesign. De kans is groot dat je in aanraking komt met het WordPress Content Management Systeem. Laten we dus beginnen met de stappen die je zelf kunt gebruiken om niet alleen de fundering voor jouw eigen website te maken. Maar ook voor jouw volgende stap in je toekomstig arbeidsplek.

Er zijn ook een hoop waardevolle skills die je erbij spijkert bij het maken van een website voor school, je zult zien dat heel veel in de wereld van websites maken en digitale marketing geen rocketscience is. Maar wel veel begrijpend lezen. Met het maken van een WordPress website sluit je jezelf aan bij miljoenen websites die hier ook in gemaakt zijn. En dankzij de vele thema’s, plug-ins en functionaliteit maak je er ook echt wat van jouw van. Laten we dus beginnen met het installeren van WordPress op jouw zojuist aangeschafte hosting pakket!

WordPress installeren op jouw eigen domeinnaam

De eerste stap voordat je aan de gang kunt voor jouw een website maken voor school is de domeinnaam bedenken, dit kan geheel naar eigen idee vastgelegd worden, maar raden we aan om of een persoonlijk domeinnaam voor te kiezen. Zoals voornaam en achternaam, of simpelweg een combinatie te kiezen die betrekking heeft tot je project of wens. Om even een voorbeeld te noemen is derdeklas-portfolio.nl op het moment van schrijven nog beschikbaar. SIDN, of de partij die .nl domeinen onder zijn hoede heeft kan je domeinnaam afkeuren als je hier iets schokkends van maakt. Houdt hier dus rekening mee en probeer verder te denken dan de eerste grap die naar boven komt. 

Het installeren van WordPress heeft MijnHostingPartner.nl bijzonder eenvoudig gemaakt met onze laatste updates aan het systeem. Kijk nu ons YouTube filmpje om door onze collega Frank uitgelegd te krijgen hoe dit in zijn werk gaat!

WordPress is ooit begonnen als de manier om te gaan bloggen, maar met de vele verbeteringen die ze over jaren hebben gemaakt kan je elke denkbare website gaan maken die je verkiest. Van een schitterende portfolio voor je laatste foto’s, tot een mooi resultaat voor je klassenproject. Van een webshop tot een online visitekaartje. En ga zo maar door. Verzin het maar, en je kan er een website van maken. Gamen in het algemeen, een specifieke game, kamperen, een land, een favoriete hobby. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor zowel het ontwerp, het onderwerp en de functies die je toevoegt. 

Aan de gang met het maken van je website voor school

Het maken van de website zelf is vaak meer een bepaling wat je er precies op hebt willen staan, en hoeveel werk je erin wilt steken. Het design van jouw WordPress website is eenvoudig aan te passen, of je kan hier een hoop tijd aan spenderen. Aan jouw dus de keuze wat je op de website wilt gaan zetten en op welke manier je dit wilt gaat doen. Een kant en klaar thema haalt in één keer jouw complete website layout overhoop, en met een paar kleine aanpassingen zoals de hoofdkleuren en lettertypen kan dit verder al afgerond zijn. Het meeste werk zal zoals altijd de inhoud zijn, wat bij een website in de vorm van beeldmateriaal kan komen, zoals een video of foto, of het kan in de vorm van tekst zijn. 

Dit is verder binnen WordPress gemakkelijk in te stellen en gebruiken en staat onze kennisbank ook vol mee hoe hier precies mee te werken is. Met enige inspanning is dit eenvoudig op te zetten en te publiceren. 

Verder is het voornamelijk het doel  van een website voor school om te leren, je bent er vrij in om zoveel uit te proberen als je zelf wilt. Je kan experimenteren met andere Content Management Systemen, een blog voor jezelf gaan beginnen of zelfs een bedrijfje van je website maken. Alles is mogelijk met een eigen domeinnaam en hosting. Sluit dus nu jouw pakket af voor een lage prijs en zet je voet in de wereld van Online Marketing, Website design en alles wat hierbij komt kijken.