Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor Kunstenaars

Website maken voor Kunstenaars
MijnHostingPartner

Website maken voor Kunstenaars

Kunstenaars kunnen hun mooiste werken op een aantal manieren aanbieden en publiceren,  een website geeft je de kans als kunstenaar om je werk te presenteren aan een wereldwijd publiek. En een thuisbasis te vormen voor alle vragen die over je werken kunnen komen. Evenals altijd voor je te werken met internet marketing. Laten we in deze blog behandelen hoe jij jouw werken op het internet kunt plaatsen en met behulp van wellicht al bestaande kanalen zoals Sociale Media hier een geheel van kunt maken. 

Website fungeert als thuisbasis voor je werk en klanten

Een website heeft als groot voordeel dat het fungeert als een kunstgalerij die altijd open is en 24/7 bereikbaar is voor geïnteresseerden om hier een kijkje naar te nemen. Ook kan een website ervoor zorgen dat jouw contactgegevens altijd duidelijk zijn, je laatste werken hierop gepubliceerd kunnen worden. En nog veel meer. Een website kan daarom als verzamelplaats fungeren voor iedereen die met je samen wilt werken, een kunstwerk wilt kopen,  of naar je workshop wilt gaan om ook wat je van je expertise op te kunnen doen.  

Hoe je een website kunt maken is afhankelijk van een aantal vragen en  overwegingen, laten we deze hieronder verder behandelen hoe ook jij zelf een website kunt maken. 

Diverse manieren om de portfolio website te maken

Er zijn een aantal verschillende manieren om een portfolio website te maken, veruit de populairste optie is om gebruik te maken van een Content Management Systeem. En hierin valt vaak de keuze op WordPress. Wat een gemakkelijk te gebruiken gratis software pakket is wat met een druk op de knop geïnstalleerd kan worden binnen de hosting van MijnHostingPartner.nl.

WordPress heeft verder als voordelen dat het geheel visueel te bewerken is, en dus verder geen code geschreven hoeft te worden om hiermee te kunnen werken. Je teksten, foto’s van je kunstwerken en verdere onderdelen kan je eenvoudig bewerken op een vergelijkbare wijze als je dit bijvoorbeeld ook kan binnen Microsoft Word. Verder is je WordPress website met een druk op de knop te stylen met een gratis thema, er zijn hier vele duizenden gratis te downloaden thema’s beschikbaar die je gemakkelijk kunt installeren en configureren. En als laatst is er te kiezen voor plug-ins die ook makkelijk te zijn installeren via WordPress. Die je vervolgens kunt gebruiken om enige missende functionaliteit toe te voegen. 

Met enig huiswerk en wil om zelf aan de slag te gaan kan je in een middag al een mooi resultaat neerzetten. Op een website is naast de visuele inhoud ook belangrijk dat er originele en pakkende teksten worden geschreven, hier gaat vaak nog meer werk inzetten dan het maken van de website zelf met WordPress.

Denk je dat WordPress niet voor jouw project geschikt is? Kijk dan ook eens naar de andere gratis te gebruiken Content Management Systemen zoals Joomla, Drupal, Typo3, en Umbraco

Klanten trekken via diverse kanalen

Om vervolgens na het maken van de website hier ook daadwerkelijk bezoekers naartoe te krijgen is vaak de tweede truc. Als kunstenaar zal je vast al wel beschikken over één of meerdere Sociale Media profielen waarin je jouw werk deelt en promoot. Jouw website kan hier als verzamelplaats fungeren en de link hiervan kan je plaatsen in je profielen en op je visitekaartje bijvoorbeeld. Mensen die dan interesse hebben in je werk kunnen dan op hun gemak en waar ze willen al je werk en motivatie hierachter nog een bestuderen. En uiteraard hopelijk overgaan van bezoekers naar betalende klanten. 

Naast Sociale Media zijn er ook nog andere kanalen te gebruiken om verkeer naar je website toe te krijgen, de meest gebruikte hierna is het inzetten op SEO, of zoekmachine optimalisatie, en het gebruik van lokale maps vermeldingen. Het idee achter zoekmachine optimalisatie is bijvoorbeeld voor de zoekterm: houtdraai workshop Ede. Bovenaan te staan in de zoekopdrachten met je website. Hiervoor zijn een aantal zaken nodig, Google zelf heeft meer dan 200 factoren waarmee een positie van een website mee wordt bepaald. Maar het komt erop neer dat je de zoektermen waarvoor je wilt ranken aparte pagina’s maakt met als focus de specifieke zoekterm. Dit voorziet van informerende content en visuele hulp hierbij. Of dit verwerkt in algemene pagina’s waarin van toepassing. Probeer hier een logische indeling in te vinden wat niet resulteert in een lap tekst. 

Als alternatief voor de reguliere resultaten binnen Sociale Media en zoekmachines is er ook te adverteren hierop, wanneer je beschikt over een bepaald budget kan je hierin je doelgroep specificeren en ervoor zorgen dat er doorgeklikt wordt naar je website om vervolgens een aankoop te maken. 

Webshop mogelijkheid en andere uitbreidingen

Een website kan ook nog verder uitgewerkt worden met een mogelijkheid om een kunstwerk direct aan te schaffen of te bestellen. In een bestelproces voor een kunstwerk kan er uiteraard wat meer mee gegeven moeten worden in de bestelling. Zoals de wensen van de klant en verdere aanpassingen. Met WordPress zelf is dit te realiseren met de plug-in WooCommerce, maar hier kan ook bijvoorbeeld op een subdomein binnen je website gekozen worden voor een andere oplossing. Ook wij hebben hier een oplossing voor, waar je op MijnWebshopPartner.nl meer informatie over kunt opdoen. 

Ga jij ook met een website beginnen voor jouw kunstprojecten? Voor minder dan een week boodschappen heb je al een heel jaar jouw hosting en domeinnaam! Voor ieder budget is het dus mogelijk om een website op te zetten.