Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor fotografie

Website maken voor fotografie
MijnHostingPartner

Website maken voor fotografie

Een website maken  voor jouw fotografeer werk is niet alleen mogelijk bij onze scherp geprijsde hosting pakketten, maar kan ook zeer gemakkelijk opgezet worden. Er zijn meerdere opties beschikbaar om een mooi portfolio op te zetten met een aantal verschillende opties voor de methode waarop de website gemaakt wordt. Laten we in deze blog post bespreken hoe jij jouw fotografie website het beste kunt maken voor jouw wensen!

De website kan dus op meerdere manieren gemaakt worden, er zijn een hoop verschillende content management systemen die je het mogelijk maken om gemakkelijk en snel een website op te zetten voor jouw fotografie werk. Deze portfolio’s kan je dan verder zelf beheren en inrichten naar jouw stijl. En dit verder gebruiken om jouw werk te verspreiden met alle voordelen die een eigen website kan bieden. 

Een van de meest gebruikte methoden die door mensen gebruikt wordt om dit te bereiken is het Content Management Systeem WordPress, hier kan je gemakkelijk en snel een website in maken. Die niet alleen goed gevonden kan worden en gebruikt, maar ook zonder coderen geheel is op te zetten. Een ding wat verder zeker is, dat je voor een fotografie website het beste een SSD hosting pakket kan kiezen bij ons. Daarmee staan jouw website bestanden op Solid State Drives, en zijn ze dus ontzettend snel beschikbaar. 

Content Management Systeem hiervoor installeren in je hosting pakket

Om een fotografie portfolio te maken kan je een Content Management Systeem naar keus worden geïnstalleerd op je hosting pakket. Hoe dit precies in zijn werk gaat is de vraag welk CMS je hiervoor uitkiest. Om een website te maken voor fotografie met WordPress kan je eenvoudig aan de gang met de installatie, dit is met het nieuwe klantenpanel van MijnHostingPartner.nl een kwestie van een druk op de knop. 

Voor een aantal andere Content Management Systemen zal dit iets meer aandacht vergen, maar gelukkig hebben wij een uitgebreide kennisbank waarin alle stappen hiervoor uitvoerig beschreven zijn.  En als je er niet uitkomt dan staan we voor je klaar om je hiermee verder te helpen. 

De website snel houden door het optimaliseren van afbeeldingen

Wat alle websites gemeen hebben is dat er de wens bestaat om zo snel mogelijk in te laden op alle apparaten, dit helpt niet alleen de gebruiker, maar ook een heleboel andere factoren. De SSD hosting van MijnHostingPartner.nl zorgt er mede dankzij de wereldwijde DNS dekking en datacentra in Utrecht en Amsterdam voor dat dit razendsnel bereikbaar is. Maar ook hiermee is het noodzakelijk om afbeeldingen niet in raw up te loaden naar je website. Een typische website heeft een totale grootte van rond de 1 MB op de homepagina, met 1 grote afbeelding in 4K zit je al zo over de 5 MB heen. Wat voor traagheid kan zorgen en weergave issues op bijvoorbeeld een mobiel. Aan jouw de taak om jouw portfolio er fantastisch uit te laten zien, maar ook prettig in gebruik is.

Daarom is het noodzakelijk om jouw mooie foto’s ook geschikt te maken voor een website. Dit doe je door je eerst te verdiepen in de juiste afmetingen die je kunt gebruiken voor bepaalde foto’s. Een Content Management Systeem zoals WordPress helpt je hier altijd in door dit aan te geven zodra je een foto ergens voor wilt gebruikt. Voordat je de foto upload naar de hosting space of de website kan je dit het beste al hiernaartoe aanpassen. Om even een voorbeeld te nemen gebruikt een typische afbeelding voor een cover zoon 900 x 500 pixels. En kan je die hier dus al op instellen. 

Om dit nog een keer extra te verbeteren kan je de kwaliteit van de afbeelding ook verminderen of bijschaven. Dit kan je doen door in jouw favoriete programma dit bij te stellen. Of je kan hiervoor een online tool zoals tinypng.com gebruiken. Door het simpelweg up te loaden en downloaden hiervan kan je de afbeelding al gauw voor de helft of meer verkleinen. 

Verdere slimme trucks zijn ook het gebruikmaken van verschillende foto galerijen, er wordt dan een kleine versie getoond van de foto op de homepagina, of de pagina die de meeste bezoekers zullen zien. En zodra er op geklikt wordt zal pas een groter formaat van de foto worden ingeladen. Op die manier kan je dit dus verspreiden en niet alles in 1 keer in groot formaat inladen. Wat je laadtijden ook drastisch zal helpen. 

Met Lazy loading kan ook een hoop bereikt worden op Fotografie websites, hierin wordt een afbeelding pas ingeladen wanneer hij ook in beeld verschijnt. Afbeeldingen onderin een pagina worden dus dan niet gelijk ingeladen. Binnen WordPress zit dit standaard erbij in, en is dus ook een grote reden waarom dit Content Management Systeem zo populair is bij fotografen. 

Publiek trekken naar jouw foto’s

Een website kan op verschillende manieren publiek trekken, er is te adverteren via een zoekmachine en diverse Sociale Media. Zodra er bijvoorbeeld wordt gezocht naar een fotograaf in Vianen, dan kan jouw advertentie hiernaar boven toe komen. Ook kan er naast adverteren ook verkeer opgebouwd worden met  Organisch verkeer. Dit is verkeer naar jouw website toe waar je niet direct voor betaald. Dit zijn dus de reguliere zoekresultaten en het natuurlijke verkeer wat je ontvangt binnen Sociale Media. Instagram en Pinterest is overigens naadloos te integreren binnen je website, waardoor je hier dus meer kansen creëert om hier te scoren. 

Ga jij ook beginnen met jouw fotografie website bij MijnHostingPartner.nl? Voor minder dan een week in boodschappen heb je al een jaar lang SSD hosting en een domeinnaam! Sluit nu jouw pakket af om gelijk aan de slag te kunnen.