Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor een auto garage

Website maken voor een auto garage
MijnHostingPartner

Website maken voor een auto garage

Als startende ondernemer of bestaande met een garage kan je de website als een bijzaak zien, een website kan echter een groot verschil maken in de zichtbaarheid van je garage en je letterlijk op de kaart zetten binnen Google Maps en de Google zoekmachine. Het is tegenwoordig geen grote uitdaging meer om een website zelf in elkaar te zetten dankzij software zoals WordPress, laten we in deze blog post een kijkje nemen hoe jij dit zelf kunt doen. En de mogelijk hoge kosten van een website laten maken kunt voorkomen. Laten we beginnen!

Een Hosting pakket en Domeinnaam kiezen

Wanneer je aan de slag wilt met het maken van een website voor een autogarage, dan zijn er een paar zaken waarover je dient na te denken voordat je hieraan  begint. Je hebt een legio opties aan manieren en pakketten waarop je dit kunt gaan doen. Maar waar we de focus op leggen in dit artikel is het maken van een WordPress website voor je garage. WordPress is een Content Management Systeem wat je in staat stelt om op een visuele wijze met je website aan de slag te gaan. Dit wilt zeggen dat je geen kennis van code dient te hebben om dit te doen, maar gewoon kan werken zoals je ook bijvoorbeeld in Microsoft Word kan doen. WordPress is zo opgezet dat je hiermee eenvoudig aan de slag kunt, en met een beetje huiswerk een mooi resultaat kunt neerzetten. 

WordPress wordt bij ons ondersteund op vrijwel alle pakketten, maar we raden hier of het Totaal SSD hosting pakket voor aan. Of een van onze Managed WordPress hosting pakketten. Het verschil hierin is dat je met een Totaal SSD hosting pakket zelf verder verantwoordelijk voor het onderhoud aan de site bent en de beveiliging. Met een Managed WordPress hosting pakket nemen wij dit voor je uit handen. Noteer wat jij belangrijk vind en kijk ook naar je eigen wil om met je website regelmatig bezig te zijn. Het onderhoud en werk aan een website is namelijk nooit af, en kan je met Managed WordPress hosting wat eenvoudiger voor jezelf maken. 

Het domeinnaam is het adres waarop jouw website gevonden kan worden, en kan vrijwel alles zijn wat je zelf verkiest. Belangrijk hierin is dat je de naam van je garage hierin verwerkt, en dat je dit liever aan de korte kant houdt, zonder vreemde tekens of cijfers hierin. 

Aan de slag met het maken van je website

Zodra je jouw domeinnaam en pakket hebt besteld kan je gelijk aan de slag met het opzetten van de nodige zaken,  maak bijvoorbeeld alvast je email adressen aan met je eigen domeinnaam. En installeer WordPress binnen je hosting pakket. Dit kan met de hosting van MijnHostingPartner.nl eenvoudig allemaal via het klantenpanel, en hebben we uitgebreide kennisbank artikelen voor klaarstaan die je aan de hand nemen om dit voor elkaar te krijgen. Voor zowel het aanmaken van email adressen als ook het installeren van WordPress hebben we zelf instructievideos gemaakt. Die je eenvoudig en op je eigen gemak kunt volgen. 

Nadat je WordPress klaar hebt staan raden we aan om even rustig alle menu opties langs te gaan en jezelf bekend te maken met alle verschillende opties die hierin mogelijk zijn. Dan kan je eenvoudiger schakelen in de volgende stappen die hierna komen. 

Het kiezen van je thema

Het thema binnen WordPress legt in een keer de design en layout vast van de website, dit is dus een belangrijke keuze waar enig huiswerk voor moet worden verricht. Schrijf voor jezelf even op wat je graag terug zou zien op de website, en hoe je dit zo voor je ziet. Verschillende thema’s hebben verschillende mogelijkheden. Vele duizenden gratis thema’s zijn direct te downloaden via WordPress zelf, ook kan je ervoor kiezen om via derde partijen een betaald thema aan te schaffen. Met een betaald thema wordt vaak al meer mogelijk, en maak je het voor jezelf wat gemakkelijker in de meeste situaties. Vaak zijn thema’s rond de 50 euro, met natuurlijk uitschieters hierin. 

Neem dus een kijkje en controleer of jouw thema regelmatig bijgewerkt wordt met updates, en goed beoordeeld wordt door andere gebruikers. We raden aan om niet lukraak thema’s te installeren, dit kan namelijk vervuiling veroorzaken en zelfs een beveiligingsrisico vormen, zelfs met inactieve thema’s. 

Je website vullen met content

Een website staat en valt met de content die je hierop zet, content kan vele vormen aannemen en is bijvoorbeeld geschreven tekst, afbeeldingen, audio of video.  Al deze soorten content kunnen worden ingezet voor jouw garage website. Denk bijvoorbeeld aan de tekst die op de website staat die uitleg geeft over het proces en de prijzen van verschillend onderhoud. Afbeeldingen kunnen natuurlijk de laatste auto’s zijn die je in je assortiment hebt en van de garage en het team zelf. Video kan in depth jouw laatste werk of auto’s showcasen om mogelijke kopers in de auto’s te krijgen. En audio kan bijvoorbeeld een podcast zijn waarin je de expertise van je team gebruikt om een soort radioprogramma te maken. Al die content kan ook weer aangeprezen worden op jouw sociale media kanalen. Om op deze wijze jouw content in te zetten om te adverteren voor je garage. 

Veel van deze content kan je maken met tools en apparaten die je al tot je beschikking hebt, enkel een fatsoenlijke microfoon is een wijze investering om de audio op een mooi niveau te tonen. Iedereen heeft natuurlijk tegenwoordig wel een smartphone, waarop je met zelfs de midden modellen een goede camera tot je beschikking hebt.  

Aanbod van auto’s aanbieden op je website

Er zijn verschillende mogelijkheden om de auto’s in je assortiment aan te bieden op je website, wellicht de meest eenvoudige is om het programma, website of software gewoon te linken of in te sluiten binnen je eigen website. Dan kan je gewoon gebruik blijven maken van je al gebruikte bronnen hiervoor. Ook kan je ervoor kiezen om met WordPress en WooCommerce de auto’s aan te bieden via een webshop. En sommige thema’s speciaal voor auto garages of dealers hebben hier al functionaliteit voor ingebouwd. 

Neem een kijkje dus in de verschillende opties en kies wat voor jouw het handigst is. Je kan dit in een later stadium altijd nog aanpassen wanneer je hier toch nog functionaliteit in mist. 

Ben jij ook zover om jouw eigen website te gaan maken? Zorg voor de juiste fundering en neem een hosting pakket af bij MijnHostingPartner.nl!