Webhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor Bruiloft

Website maken voor Bruiloft
MijnHostingPartner

Website maken voor Bruiloft

Wanneer je de liefde van je leven hebt gevonden en de grote stap samen gaat maken, dan dient er een hoop geregeld te worden. Je dient de financiële zaken onder de loep te nemen, nadenken over wat er allemaal voor eten en drinken nodig is, wie je wilt uitnodigen, waar je het gaat vieren en uiteraard de bureaucratie nog even inschakelen. Plus nog een lange waslijst aan kleinere zaken die geregeld of nagekeken dienen te worden. Met een website speciaal voor je bruiloft kan je voor jouw bezoekers een hoop vragen weggenemen. En zelf een helder inzicht hebben op een centrale plek wie er komt en wie niet. Laten we een kijkje nemen in de voordelen van een website voor een bruiloft.

Centrale informatie plek

Een bruiloft vereist een hoop organisatie, in een bruiloft uitnodiging die je kan versturen staat natuurlijk al de basis informatie in, maar dit is na het verzenden natuurlijk een hoop gedoe om te updaten. Een website is altijd en overal online en kan altijd ook bijgewerkt worden. Heb je een last minute wijziging in het programma wat je wel dient door te geven? Dan kan je dit direct neerzetten op je website voor een bruiloft. Ook kan je gebruikmaken van techniek in jouw voordeel door een aantal systemen in je website verwerken die je kunt gebruiken om jouw website verder te organiseren. 

Met een website voor een bruiloft kan je de volgende informatie bijvoorbeeld al centraal hebben staan en vermelden.

 • De locatie met een mooie geïntegreerde kaart, link naar de Google Maps route.
 • Het menu, met mogelijkheid om alvast door te geven voor allergieën /  veganistische opties. 
 • Dress code, thema of speciale wensen voor kleding  andere zaken
 • Cadeau lijst of andere opties hiervoor
 • RSVP optie, wie er komt en wie niet. 
 • Jullie verhaal of een korte introductie
 • Foto mogelijkheid om up te loaden.

Zo zie je dat informatie op deze website voor zowel voor de bruiloft als na de bruiloft toepasselijk is. Veel mensen kiezen ervoor om kosten besparend aan de gang te gaan en bijvoorbeeld in plaats van een fotograaf de gasten vraagt om de smartphone camera’s te gebruiken. Via een website kunnen deze foto’s dan gemakkelijk geüpload worden om dit allemaal op een centrale plek te hebben. Wat ik zelf eens heb meegemaakt was dat ook met een fotograaf er natuurlijk altijd ook zelf foto’s gemaakt worden. En die dan via WhatsApp gevraagd werden om door te sturen. Dit is natuurlijk een optie, maar in WhatsApp worden de foto’s standaard gecomprimeerd, en zijn ze niet op gemakkelijke centrale plek. Op een website bij MijnHostingPartner.nl heb je standaard pakket met 25 GB aan opslagruimte. En indien dit niet genoeg is kan er nog meer toegevoegd worden. 25 GB is overigens plek voor duizenden foto’s. 

Je hebt met een eigen website voor een bruiloft ook een eigen email adres erbij. Met een email adres heb je een toegewijd email adres voor alles wat met je bruiloft te maken heeft. En kan je dus gebruiken in plaats van een persoonlijk account. Zo mis je geen enkele mail. En het email adres is uiteraard overal in te stellen, op je telefoon, laptop, tablet of desktop.

De website en de mail hebben een eigen domeinnaam nodig, dit kan je registeren naar wens, en bijvoorbeeld een combinatie maken van de namen, achternamen of een andere creatieve naam te verzinnen.  Hier ben je verder vrij in. Voor een .nl domeinnaam extensie is te kiezen, of je kan een landextensie naar keuze en een .com domeinnaam kiezen voor internationale bruiloften. 

RSVP systeem

Wat wellicht een van de meeste handige functies zijn aan een website voor een bruiloft is de mogelijkheid om een RSVP systeem erin te zetten. Hiermee houdt je op een centrale plek bij wat de actuele status is van al je uitgenodigde gasten en hoef je dit niet steeds bij te werken of op te schrijven. Met een RSVP systeem kan je gemakkelijk bepalen wie er komen en wie er niet komen. En kan je dit ook op een directe wijze zien. 

Website maken voor Bruiloft

Gemakkelijk in elkaar te zetten met moderne Content Management Systemen

Een website voor een bruiloft moet natuurlijk nog wel in elkaar gezet te worden, met de hosting van MIjnHostingPartner.nl kan je zelf aan de slag om dit in een klein tijdsbestek voor elkaar te krijgen. Voor minder dan een week boodschappen kan je al een jaar lang jouw website en domeinnaam hosten. Een van de goedkopere investeringen voor een bruiloft dus. De manier waarop je jouw website kan gaan maken is zonder ervaring het beste te doen met het Content Management Systeem WordPress. De website kan dan op een totaal visuele wijze in elkaar gezet worden. Zonder dat je dus hoeft te gaan coderen. 

Met een druk op de knop is WordPress zelf te installeren, en verder is met een leuk thema de gehele layout van de website aan te passen. Uitbreidingen die niet standaard bij WordPress zitten, zoals een RSVP systeem, zijn met een plugin gemakkelijk toe te voegen en te beheren aan je website. Een van de bekendste opties hiervoor is bijvoorbeeld Meetup. Die toe te voegen is aan je website met een plugin.

WordPress is natuurlijk niet de enige optie, wanneer je de voorkeur hebt voor een ander Content Management Systeem dan kan je dit tevens gemakkelijk installeren in je hosting space. Er is bijvoorbeeld ook voor Drupal, Joomla of Umbraco te kiezen voor jouw website te maken voor een bruiloft.

Neem nu jouw SSD 25 hosting pakket af om gelijk te gaan beginnen aan jouw website voor jouw bruiloft! En ben beter voorbereid op een drukke dag. 


Cover photo by Nathan Dumlao on Unsplash