Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor beginners

Website maken voor beginners
MijnHostingPartner

Website maken voor beginners

Een website maken kan voor beginners uitdagend lijken, dit is echter met moderne oplossingen eenvoudig en snel te regelen. Wil je ook kijken naar wat er allemaal voor nodig is om jouw website te gaan maken voor jouw bedrijf, hobby of stichting? Lees dan snel verder in deze blog post. 

Websites maken is voor iedereen weggelegd en kan met Content Management Systemen gemakkelijk gemaakt worden. Met Content Management Systemen kan je gemakkelijk de content regelen van je website, oftewel het schrijven en opbouwen van pagina’s gaat op een visuele wijze, in plaats van dat je hiervoor dient te gaan coderen. Met een aantal Content Management Systemen kan je ook gemakkelijk wat er omheen de content zit gemakkelijk aanpassen, oftewel de lay-out. 

Met een thema of lay-out die al voor je geregeld is kan je met een druk op de knop ervoor zorgen dat je complete website er anders uitziet. Zeker met Content Management Systemen zoals WordPress en Joomla kan je met een installatie van een thema ervoor zorgen dat jouw website eruit ziet zoals jij graag wilt. WordPress en Joomla zijn met een klein beetje inlezen eenvoudig te begrijpen, dit wordt nog gemakkelijker gemaakt door onze uitgebreide kennisbank die wij hiervoor hebben die je kan gebruiken om jouw website op te zetten en aan te passen naar wens. 

Waar moet je rekening mee houden met een website? 

Een website kan gemakkelijk gemaakt worden dus met een Content Management Systeem, er zijn echter wel een aantal zaken waar je even over moet gaan nadenken. Welke domeinnaam wil je bijvoorbeeld gaan gebruiken voor je website? Dit kan je gelijk controleren via onze domeinnaam configurator of deze nog beschikbaar is. Hierna kan je met een pakket naar keuze gelijk aan de gang met het maken hiervan. Het pakket waar de meeste beginners op landen zal het SSD pakket van ons zijn. Hiermee kan je  gelijk aan de slag met het maken van jouw website.

We hebben in onze uitgebreide kennisbank een hoop materiaal voor je gereed staan waardoor je gelijk aan de gang kan.  Elke handleiding is voorzien van duidelijke screenshots en er zijn er ook een hoop met zelfs video ondersteuning zodat je gelijk kan meekijken hoe een bepaalde actie gedaan is. Dit werkt voor jezelf fijn om snel aan de gang te kunnen zonder veel ervaring te hebben in het maken en onderhouden van websites. 

Uiterlijk van een website

Het uiterlijk van een website is dus te maken of in te stellen via een thema, dit kan je zo uitgebreid en moeilijk maken als je zelf verkiest. Een kant en klaar thema bij WordPress en Joomla kan los gekocht worden bij derde partijen, of je kan aan de gang met een gratis thema. Hier kan je bijvoorbeeld alleen even de kleuren van aanpassen, of je breidt dit uit en gaat elk aspect even langs en veranderd dit. Hier kan je dus 5 minuten mee bezig zijn of 5 weken. Dat is geheel aan jezelf hoe jij hiermee omgaat.

Een paar goede thema’s voor WordPress die je kunt gaan gebruiken zijn Astra en OceanWP themas. Deze zijn gemakkelijk te installeren via de WordPress administrator omgeving zelf. En zonder extra tools zo aan te passen naar wens. We raden over het algemeen af om met website builders zoals Divi of Elementor te gaan werken. Dan maak je het jezelf nodeloos gecompliceerd. Ook voegt dit een hoop functionaliteit toe aan je website die je beter kan missen dan rijk zijn. Maar ook hier ben je natuurlijk zelf vrij in om de keuze te maken. Wij blijven namelijk de website hosters, en niet de website bouwers! 

Onderhoud bij een website

Onderhoud bij een website is net zo belangrijk als het maken van de website,  als je een website namelijk niet regelmatig bijhoudt dan kan het maar zo zijn dat hij p een gegeven moment verouderd is en hierdoor gevaar loopt. De website kan dan overgenomen worden door malware en verloren hierdoor gaan. Het is dus van belang dat je regelmatig controleert op updates en deze ook installeert. Ook zijn een aantal voorzorg maatregelingen te treffen om zelfs in een ramp nog jouw website te kunnen redden. 

Dit is ook aan MijnHostingPartner.nl uit te besteden door een Managed WordPress hosting pakket af te sluiten, dan regelen wij de technische zaken voor jouw WordPress website voor je zodat jij de focus kunt leggen op het groeien van jouw bedrijf en website!