Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Webdesign tips

Webdesign tips
MijnHostingPartner

Webdesign tips

Wanneer je een eigen website hebt wil je natuurlijk wel dat dit een mooie en snelle website is.Je website dient niet alleen voor jezelf maar ook voor bezoekers aantrekkelijk te zijn.

Wanneer je geen mooie of snelle website zullen bezoekers namelijk op zoek gaan naar een alternatief. De gemiddelde bezoeker blijft namelijk minder dan 3 seconden op een pagina.in deze blog post behandelen we enkele zaken met betrekking tot web design op je hosting.

Navigatie

Je eigen website dient er niet alleen mooi uit te zien, de website moet ook makkelijk te navigeren zijn.Er zijn verschillende manieren om dit goed navigeerbaar te maken zoals een zoek functie of een navigatie balk.

Vrijwel elke website beschikt tegenwoordig over een navigatie balk dit maakt hebt namelijk gemakkelijk voor je bezoekers om binnen een paar klikken op de gewenste pagina te komen.Het is hierbij wel belangrijk dat de navigatie bar op een logische plek staat, zo dient die bijvoorbeeld niet onderaan je website te staan.

Als die onder aan je website staat dan bestaat er een kans dat gebruikers dit over het hoofd zien.De beste plek waar je dit neer kan zetten is bovenaan je website, zo zullen je bezoekers dit direct zien zodat ze direct kunnen zoeken naar wat ze nodig hebben.

Een andere functie die veel gebruikt wordt is een zoek functie.Het kan namelijk wel eens voor komen dat gebruikers niet in de navigatie bar kunnen vinden wat ze precies nodig hebben.Hiervoor is een zoek functie een goede toevoeging, dan kunnen ze precies in vullen wat ze zoeken zodat ze het alsnog kunnen vinden.

Ook is het handig om niet te veel dingen in de navigatie bar te zetten, het moet namelijk wel overzichtelijk blijven.Het is aan te raden om niet meer dan 8 links in je navigatie bar te hebben, zo blijf het overzichtelijk voor je bezoekers.

Hou het simpel

Een mooie website op je hosting is natuurlijk hartstikke belangrijk echter dient het wel simpel te blijven.Zo is het bijvoorbeeld af te raden om lange teksten of animatie plaatjes te gebruiken, beide kunnen namelijk heel afleidend zijn voor je bezoekers.

Het lettertype en kleur is hierbij ook belangrijk, zo is het af te raden om bijvoorbeeld gele letters op een witte achtergrond te hebben.Dit kan namelijk moeilijk te lezen zijn en het is ook nog hartstikke fel, dit is dus onprettig voor de bezoekers.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp kun je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Mocht er niemand aanwezig zijn dan kun je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.