Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat kan je verdienen met advertenties op een website?

Wat kan je verdienen met advertenties op een website?
MijnHostingPartner

Wat kan je verdienen met advertenties op een website?

Advertenties op websites zijn al jaren een populaire manier om geld te verdienen online. Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met advertenties op een website, zoals Pay-per-click (PPC) advertenties, Cost-per-mille (CPM) advertenties en affiliate marketing. In deze blog post nemen we deze methoden door en hoe je deze kunt implanteren op jouw website. 


Pay-per-click advertenties (PPC)

PPC advertenties zijn waarschijnlijk de meest bekende en populaire manier om geld te verdienen met advertenties op een website. Bij PPC advertenties krijg je betaald telkens wanneer een bezoeker op een advertentie op jouw website klikt. Google AdSense is een van de bekendste PPC advertentienetwerken, maar er zijn ook andere netwerken zoals AdThrive, Mediavine en Ezoic.

Het bedrag dat je verdient per klik is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van je bezoekers, het type advertenties en het onderwerp van je website. Over het algemeen ligt het bedrag per klik tussen de €0,05 en €5, maar er zijn uitschieters naar boven en naar beneden. Persoonlijke financiën en verzekeringen zijn bijvoorbeeld hogere verdieners, maar een blog of websites over boeken zal niet de hoofdprijzen vragen voor per klik advertenties.

Als advertentie-inkomsten jouw hoogste doel zijn is het onderwerp van jouw website dus een overweging die je mee kan nemen van het onderwerp van je website. Met Per klik advertenties heb je vrijwel in alle gevallen een hoop verkeer nodig om hier meer dan een extra boterham uit te halen. Zo staan in een goed geval bijvoorbeeld 6000 bezoekers ongeveer gelijk aan 30 euro op maandbasis wat je hieraan kunt verdienen met enkel advertenties vanuit Google AdSense. Google AdSense is echter wel een van de meest laagdrempeligste partijen om advertenties op je website mee te serveren. Je moet namelijk in aanmerking komen voor andere oplossingen hiervoor. Wat vaak bezoekersaantallen vereisen van 50.000 bezoekers per maand of meer. Als beginnende websitebeheerder kan dit dus nog ver in de toekomst liggen. 

Cost-per-mille (CPM) advertenties

Bij CPM advertenties krijg je betaald per 1000 vertoningen van een advertentie op jouw website. Het bedrag dat je verdient per 1000 vertoningen is afhankelijk van dezelfde factoren als bij PPC advertenties, zoals de locatie van je bezoekers en het type advertenties.

Over het algemeen ligt het bedrag per 1000 vertoningen tussen de $1 en $10, maar er zijn uitschieters naar boven en naar beneden. CPM advertenties zijn met name interessant als je veel verkeer op je website hebt en als je bezoekers regelmatig terugkomen op je website. Wanneer je gebruik maakt van Google AdSense zal je hier al automatisch ook CPM advertenties serveren.

Advertenties van Google zijn te installeren op je website door een klein stukje code te plaatsen op de plek waar je de advertentie wilt hebben staan, of je kan gebruikmaken van de automatische advertenties en een klein stuk javascript in de header van je website te plaatsen. 

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van anderen op je website via een link of advertentie en krijg je een commissie telkens wanneer iemand via jouw website een product of dienst koopt. Het bedrag dat je verdient met affiliate marketing is afhankelijk van het product of de dienst die je promoot en de commissie die je krijgt, alsook het programma waar je lid van bent. Meestal ligt dit tussen de 1 en 10 % van het bedrag van het product. 

Er zijn verschillende affiliate programma's beschikbaar, zoals Amazon Associates, ShareASale, en ClickBank. Verkoop je meer dan anderen dan kan het ook zijn dat je uitgenodigd wordt tot een niveau hoger. Er zijn namelijk ook zelfs bij bedrijven zoals Amazon verschillende commissie percentages voor verschillende deelnemers. 

Wellicht belangrijker dan het percentage van de commissie is het converteer percentage van het programma. Een algemene richtlijn die je hiervoor kunt gebruiken is om hier 1000 clicks heen te sturen en te kijken wat dit voor resultaat heeft. Als het converteerpercentage dusdanig klein is in vergelijking tot een ander affiliatie programma wat wellicht minder percentage biedt. Dan is het toch een betere keuze om hiervoor het lagere percentage te kiezen. Een goed voorbeeld en stukje geschiedenis is hiervan de commissie aanpassingen van Amazon in 2020. Veel bloggers en content websites zijn hierdoor eerst naar andere programma’s gevlucht, nadat Amazon de commissie had verlaagd over al zijn producten. Maar veel website eigenaars zijn hier na een zekere periode toch weer terug gestapt naar Amazon. Nadat andere partijen toch een hoger percentage aanboden, maar niet of weinig converteerde.  

Het is mogelijk om een aardig inkomen te verdienen met advertenties op een website, maar het is geen gegarandeerde manier om rijk te worden. Het vereist hard werken en geduld om een succesvolle website te bouwen die genoeg verkeer aantrekt om geld te verdienen met advertenties. Zoek jij een betrouwbare partner om samen te groeien met jouw website? Neem dan nu een voordelig hosting pakket af bij jouw partner in hosting, MijnHostingPartner.nl!