Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Vroege tijdlijn van een website

Vroege tijdlijn van een website
MijnHostingPartner

Vroege tijdlijn van een website

De tijdlijn van een website kan soms een steile berg lijken, er is echter altijd beter eerder aan te beginnen dan later! Met MijnHostingPartner.nl kan je voor een scherpe prijs snel die eerste stap op het internet zetten. En ervoor zorgen dat je jouw bedrijf of visie online brengt met een website! Laten we in deze blog post bekijken hoe dit eruit ziet bij de meeste websites en wat je zou kunnen verwachten. 

Aan een website kan een hoop werk aan vast zitten, hoeveel moeite en werk je erin steekt is echter ook zelf te bepalen. Wil je bijvoorbeeld een solide website en de verdere bezoekers overlaten aan advertenties? Dan kan hier minder werk in gaan zitten dan als je bezoekers uitsluitend binnen wilt halen via zoekmachines en natuurlijke resultaten. Er zijn ook hierin natuurlijke resultaten binnen te halen via Sociale Media en betaald verkeer. Het is maar net wat jouw budget en verdienmodel van jouw website is. Verder heb je in het maken en ontwerpen van je website een hoop verschillende keuzes die je kan maken met betrekking tot techniek. Ook dit gaan we verder bekijken in dit artikel. Lees snel verder!

Start van een website en een domeinnaam

De wellicht logische stap van een website is de naam, dit kan de naam van je bedrijf zijn of een naam die je nieuw verzint. Een domeinnaam dient vaak kort en krachtig te zijn en gemakkelijk te onthouden en spellen over de telefoon. De exacte matching van de keywords is de loop van de jaren afgenomen met weging, echter is het vaak nog steeds aan te raden om het onderwerp of hoofdfocus even te belichten in de domeinnaam. 

Met een domeinnaam kan je vervolgens ook voor kiezen wat voor extensie je gebruikt. Als dit een Nederlandse website gaat worden dan is een .nl domeinnaam de logische keuze. Mocht je hier in een ander land en taal voor gaan dan is een ander land domeinnaam extensie te kiezen. Of een algemene .com domeinnaam in te zetten die over de gehele wereld wordt herkent.

Een website kan vervolgens aangemaakt worden met verschillende technieken. De meest gekozen wijze is via een Content Management Systeem, dit kan bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Umbraco zijn. Waarin je de alledaagse werkzaamheden gewoon op een grafische wijze kunt uitvoeren. En niet voor elke wijziging op je website de code hoeft in te duiken. Wel zo fijn om vaak sneller te werken en door mensen die hier wellicht minder ervaring mee hebben. 

Website ontwerpen en het grondwerk leggen

Een website ontwerpen kan eenvoudiger met een Content Management Systeem, met WordPress bijvoorbeeld kan binnen een klik op de knop een thema geïnstalleerd worden. Wat de gehele layout van je website op de kop zet. En het CMS kan uitgebreid worden met ontzettend veel plug-ins en andere instellingen. Dit zorgt ervoor dat je meer tijd over hebt om te spenderen aan de content in de eerste weken van je website. Altijd een belangrijk onderdeel van elke website. Zonder content is een website namelijk niet veel waard over het algemeen. Of dit nu content in de vorm van tekst is, beeldmateriaal zoals Video of afbeeldingen, of een andere content vorm. Een website wordt pas wat waard in de ogen van je bezoekers, zoekmachines en robots als het wat te bieden heeft. 

Zet dus daarom de content altijd op de tweede plek nadat je de website gebruiksklaar hebt. Dit is altijd vaak het onderdeel van een website wat nog het meeste werk in beslag neemt. En is ook nooit helemaal klaar voor de meeste websites. Aangezien frisse content altijd weer noodzakelijk is voor een hoop websites. 

Eerste maand en mogelijk de eerste bezoekers

De eerste maand kan natuurlijk best spannend zijn voor je nieuwe website, hoe zal die ontvangen worden en zullen de eerste verkopen plaatsvinden? Dat is natuurlijk de vraag. Echter zonder bezoekers zullen de dagen nog stil verlopen. Probeer daarom zoveel mogelijk bezoekers te trekken, doe dit door gebruik te maken van je content. Schrijf bijvoorbeeld een interessant artikel en publiceer dit, om dit vervolgens ook te posten op sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. En probeer bezoekers vast te houden op de website.

In de eerste maand van een nieuwe website op Google proberen te ranken met de natuurlijke resultaten zal nog lastig blijken. Geef daarom dit wat meer tijd. Maar er kan wel al gebruik gemaakt worden van diverse advertentie methodes om jouw nieuwe website rond te laten circuleren.  Dit kan je dus gebruiken om jouw website die eerste maand de broodnodige bezoekers te geven. 

Na de eerste duizend bezoekers

Nadat je de eerste duizend bezoekers voor een website hebt weten binnen te slepen kan je gaan kijken of bepaalde zaken werken. Is bijvoorbeeld jouw website zo geschikt om een aankoop op te plaatsen? Na duizend bezoekers dien je toch wel iets te hebben verkocht. Maar ook dit is weer afhankelijk van 100 verschillende factoren die niet voor iedereen gelijk zijn. Met duizend bezoekers kan je echter wel zien of een website functioneert en waar vooral deze bezoekers vandaan komen. Dit kan je vervolgens gebruiken om dit te reproduceren en hiermee meer te bereiken in de toekomst. 

Maak ook een succes van jouw website en start voor een lage prijs bij MijnHostingPartner.nl om ook jouw visie vorm te geven. Voor minder dan een week boodschappen heb je al een Totaal SSD hosting pakket, waarmee je al een jaar lang alles voor jouw website mee host. Van de website bestanden zelf, de database en alle email accounts die je aan wilt maken. Sluit nu jouw pakket af!