Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Vertalen van een website

Vertalen van een website
MijnHostingPartner

Vertalen van een website

Vertalen van een website

Om een website te vertalen heb je tegenwoordig een aantal opties. Het is handig om je website in verschillende talen aan te bieden voor andere landen en dus ook meer publiek. Om je website te vertalen heb je een groot aantal gratis tools. Als je de vertaling wilt laten doen via een vertaler dan kan je hier een aardig bedrag voor kwijt zijn. Je hebt dan wel meer zekerheid dat je website goed vertaald wordt. De keuze hangt natuurlijk ook af of je een bedrijfswebsite hebt of een informele pagina. Vertalingen zijn over het algemeen altijd bereikbaar via een icoon of drop down aan de rechterbovenkant van de website.

Google Translate

Vast geen verassing voor de meeste mensen maar Google translate is een eenvoudige en snelle manier om jouw website te vertalen. Probeer het eens uit met een blog post! Voer de volgende URL in op:

https://www.mijnhostingpartner.nl/blog/domeinnamen/hoe-kan-ik-een-domeinnaam-registeren/

https://translate.google.com/

De resultaten worden met de jaren steeds beter en is een snel alternatief om in ieder geval jouw website hosting leesbaar te maken voor buitenlandse bezoekers.

Google Chrome

Wanneer je bezoekers gebruikmaken van Google Chrome dan wordt er al vaak voorgesteld om de website automatisch te vertalen. Dit is een handige feature die ervoor zorgt dat je eigenlijk niet eens zoveel moeite hoeft te doen. De browser doet al het werk automatisch voor je en past het aan naar de taal.

Inhuren

En als laatste optie kan je altijd iemand inhuren om jouw website hosting te vertalen. Je kan altijd wel iemand vinden in je sociale kringen die dit voor je kan doen. En zo niet zijn er een hoop websites waarop je dit kan afnemen. Ook kan je het open source model aannemen en je bezoekers als vrijwilligers rekruteren. Dit gebruiken ook Content Management Systemen zoals nopCommerce hosting en WordPress hosting. Het vertalen gebeurd dan door vrijwilligers die aan verschillende versies samenwerken.