Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Veel voorkomende beginnersfouten en hoe je ze kunt voorkomen

Veel voorkomende beginnersfouten en hoe je ze kunt voorkomen
MijnHostingPartner

Veel voorkomende beginnersfouten en hoe je ze kunt voorkomen

Met het opzetten van een website en email adres komen er een hoop aantal zaken bij te kijken, met een aantal tips en aandachtspunten in de opstartfase kan je ervoor zorgen dat je de juiste fundering legt bij het opstarten. En zoveel mogelijk voorkomt dat je jezelf in de voet schiet. Laten we beginnen met alle tips die je kunt gebruiken om het beste uit je website en email te halen!

Domeinnaam – een belangrijke pilaar

Het domeinnaam is een van de belangrijkste pilaren voor het maken van een website en alles wat hierbij hoort. Met het juiste domeinnaam kan je ervoor zorgen dat je hier jarenlang gebruik van kunt maken en het domeinnaam als vaste pilaar in je organisatie kunt laten gelden. Onprofessionele domeinnamen die wellicht leuk lijken in het begin, maar later toch je merk kunnen schaden kunnen een aardige domper veroorzaken, niet alleen in je merk, maar ook in de resultaten van je domeinnaam en website in de zoekresultaten.

Denk dus goed na over de keuze van een domeinnaam, maar wacht hier niet te lang mee met het controleren of deze nog bereikbaar is. Een domeinnaam kan namelijk maar zo weggekaapt worden en geregistreerd door een andere partij. Zeker als deze nog vrij beschikbaar is. Zodra je dus op een domeinnaam bent geland is het raadzaam om dit direct vast te leggen indien beschikbaar. Gebruik onze domeinnaam configurator om gelijk te controleren of deze nog beschikbaar is. Als hij een andere status aangeeft dan vrij, dan is hij al vastgelegd door een andere partij. Hij kan te koop staan door deze andere partij, maar dit is vaak een investering om dit over te kopen.  

Met de juiste domeinnaam kan je vele jaren vooruit. 

De juiste hosting partner

De juiste hosting partner voor jouw online project is ook van hoge waarde, met onze pakketten stellen we je in staat om voor elk budget een website en mail te starten. En beschik je over ruime specificaties die je de ruimte geven om te groeien. Zo heb je al met ons standaard Totaal Pakket 25 GB aan opslagruimte totaal, en kan je gebruikmaken van Content Management Systemen zoals WordPress. 

En beschik je over wel 3 verschillende soorten databases. Met MySQL 5, MySQL 8 en MariaDB ondersteuning. Ook is met een add on MS SQL databases mogelijk. Voor jouw volgende project in ASP.NET en .NET. Neem een kijkje in onze pakketten om de juiste voor jouw project te vinden, en mocht je nog een vraag hebben dan kan je deze eenvoudig stellen in onze online chat.

Website ontwerp

Het ontwerp van je website is tevens een belangrijke pilaar en is vaak afhankelijk van hoe je dit opzet, Content Management Systemen zoals WordPress of Joomla hebben een hoop verschillende thema’s beschikbaar die je eenvoudig kunt installeren. En ook vaak nog gratis verder zijn in gebruik. Kijk hiervoor altijd even op de informatiepagina van het thema zelf om dit nog even te controleren. 

Controleer verder ook altijd of alles mogelijk is binnen je thema, maak van tevoren altijd even een lijstje voor jezelf met wat je allemaal op de website wilt terug laten zien. Zoals bijvoorbeeld een slider op de homepagina, een contactformulier of een andere functionaliteit die je graag wilt zien. Veel is echter ook mogelijk om later toe te voegen met een plug-in, probeer je plug-in lijst echter altijd beperkt te houden. Te veel plug-ins kunnen namelijk voor vertraging zorgen. 

Probeer de kwaliteit van je content op een hoge standaard te houden

De content van je website maakt een hoop verschil uit in je algehele prestaties,  de content op een website kan vele vormen aannemen, maar is voornamelijk alle tekst, afbeeldingen en video’s die op je website worden getoond. Al die onderdelen dien je dus van een hoge kwaliteit te houden. Dan zorg je ervoor dat de gebruikerservaring van je bezoekers positief is, wat over de gehele prestaties van je website een positief effect kan hebben. Denk aan hogere scores in de zoekmachines zoals Google, en meer links naar je website toe. 

Tips voor je email adres 

Veel zakelijke communicatie zal via de mail verlopen, hier kunnen namelijk afspraken in vastgelegd worden, en vormt een lage barrière om met klanten en leveranciers in contact te komen. Mailadressen zijn verder onbeperkt aan te maken binnen onze pakketten die mail ondersteunen, het enige limiet hierin is de opslagruimte van je totale pakket. Kijk dus even in de specificaties van je pakket en stel hier de ruimte mee vast, met 5 GB aan data kunnen de meeste klanten jaren aan email verkeer in opslaan. Indien er een keer in het jaar eens de prullenbak wordt leeggemaakt. 

Verder zijn een aantal email adressen verwacht en de standaard geworden over de jaren heen, zoals het algemene info@ adres wat aangemaakt kan worden. Je kan ook voor minder formele variaties kiezen, zoals hallo@ of hoi@. Maar dit kan ook weer onprofessioneel overkomen in sommige gevallen. Kijk dus naar je bedrijf en toon die je aan wilt nemen, en stel hier je email adressen op af. 

MijnHostingPartner.nl voert standaard al een aantal beveiligingsmaatregelen toe die je verder beschermen.