Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Van een idee naar een website

Van een idee naar een website
MijnHostingPartner

Van een idee naar een website

Soms heb je weleens een leuk idee voor een onderwerp of functionaliteit waar je passie in wilt stoppen voor een website. Met een website kan je enkele, tot miljoenen mensen bereiken op het internet en over de gehele wereld. Om ook jouw idee om te zetten tot een website zijn de volgende stappen en keuzen uit te voeren. 

Een goed idee omzetten naar een website begint in vrijwel elk geval met het kiezen van een domeinnaam, een domeinnaam is de naam van het bedrijf of de website en is van groot belang. Dit domeinnaam dient geschikt te zijn voor een lange tijd en in een professionele setting kunnen worden gebruikt. Domeinnamen fungeren als het visitekaartje van jouw website. En maken onderdeel uit van je merk of branding. Eenmaal geregistreerd is een domeinnaam ook niet zo eenvoudig te wijzigen. Ten eerste worden domeinen voor een minimale periode van 1 jaar vastgelegd, en ten tweede kan het jouw reputatie schaden in de ogen van zoekmachines. Enige links en vermeldingen die je van derden hebt verzameld zijn namelijk allemaal niet meer zinvol zodra je van domeinnaam wisselt. Een domeinnaam wordt daarom voor een langere tijd geschikt gemaakt door hier voldoende aandacht aan te besteden. Probeer hier dus een professionele domeinnaam voor te verzinnen. En geen domeinnaam die gebruik maakt van cijfers, streepjes of anderzijds geïnterpreteerd kan worden. Het beste is hiervoor even een lijstje te maken en af te strepen. 

CMS om jouw idee om te zetten in een website

Een  Content Management Systeem helpt je om een idee om te zetten naar een website, met een Content Management Systeem zorg je er namelijk voor dat je vrijwel elke actie op een website niet hoeft te coderen. Dit maakt het dus mogelijk om ook als beginner snel en gemakkelijk een website in elkaar te zetten. Er zijn hiervoor een aantal opties die je kunt gaan gebruiken. De meest gebruikte optie en dus de meest populaire is vaak WordPress. WordPress is een content management systeem wat begonnen is als een blog medium, maar al snel is uitgegroeid tot een veelzijdige tool om verscheidene websites te maken. Van webwinkels tot multinationale websites voor bedrijven. Er is een hoop mogelijk met WordPress. 

De meeste ideeën kunnen omgezet worden tot een website met een Totaal hosting SSD pakket van MIjnHostingPartner.nl. Mocht je hier nog verder advies over willen ontvangen dan is altijd even op de chat te komen om je verder voor te laten lichten. 

De verdere stappen voor het omzetten van jouw idee naar een website 

Nadat je het CMS hebt gekozen kan je verder aan de gang met het omzetten van jouw idee naar het web. Dit kan je doen op meerdere manieren, en licht natuurlijk ook aan je visie. Indien je wilt gaan schrijven in blog vorm, jouw producten of diensten aan gaan bieden, of aan de gang wilt met het visitekaartje voor een startup. Dit kan verschillende zaken van de website eisen. Een ding wat zeker is dat er content op de website dient te komen. Content kan in de vorm van tekst en beeldmateriaal. En zorgt ervoor dat jouw website ook daadwerkelijk wat te bieden heeft, en ervoor dat jouw website ook gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google. En gedeeld kan worden op sociale media. Zonder content op een website is dit bijzonder lastig.

Met een CMS kan je verder de design van je website zo uitgebreid maken als je zelf wilt, je kan simpelweg een thema selecteren, kleuren een beetje aanpassen en gaan. Of je kan over elk element jezelf bekommeren, dit is ook een kwestie van persoonlijke aard.

Verder is de content te schrijven direct in WordPress zelf, of je kan dit eerst in een tekstverwerker naar keuze doen. Zoals bijvoorbeeld Microsoft Word of soortgelijk. Deze documenten kan je dan gebruiken om te publiceren naar je website. Direct in WordPress zal voor de meeste mensen de prettigste werkwijze zijn, dit is echter ook een deel eigen voorkeur weer. 

Wil je ook een idee omvormen naar een website? MijnHostingPartner.nl heeft het pakket voor jouw om op een voordelige wijze deze start te maken. Zodat ook jij een website kunt gaan maken op een snelle en eenvoudige manier. Bestel nu jouw pakket!