Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Tips voor jouw webdesign

Tips voor jouw webdesign
MijnHostingPartner

Tips voor jouw webdesign

Wanneer je net nieuw bent in de wereld van websites en hosting kan het best zijn dat je je website nog moet maken.Hierbij is het design natuurlijk hartstikke belangrijk, als je geen mooie website hebt dan zijn mensen sneller geneigd om ergens anders een alternatief te zoeken.

Het is dus belangrijk dat je website er mooi uit ziet, maar ook dat die niet te druk is.Een goed design is dus hartstikke belangrijk voor jouw website anders raak je bezoekers kwijt, maar wat is nou een goed design?In deze blog post nemen we een aantal zaken door waardoor je een mooie layout op je website krijgt.

Zorg voor een goeie layout

Als je een eigen website hebt is het wel belangrijk dat mensen er gemakkelijk door heen kunnen navigeren.Wanneer dit moeilijk gaat of als je website onoverzichtelijk is dan heb je kans dat mensen snel weg gaan.

Het is dus belangrijk dat je website er rustig en overzichtelijk uit ziet.Zo hoef je bijvoorbeeld niet alles helemaal op te vullen met content, dit zal alleen maar voor een drukkere website zorgen.

Ook is het af te raden om felle en uitspringende kleuren te gebruiken, dit kan namelijk behoorlijk afleidend zijn voor de bezoeker.Je kan hiervoor het beste rustige kleuren gebruiken zodat het prettig is voor de gebruiker om hierna te kijken.

Ook is het lettertype hierbij belangrijk, lettertypes zoals Comic Sans zijn hiervoor af te raden. Naast  dat het geen mooi lettertype is heeft het er voornamelijk mee te maken dat dit soort lettertypes vaak moeilijker te lezen zijn en onprettig voor de ogen zijn.

Een mobiele site

Naast het feit dat je website er op je desktop er goed uit dient te zien is het vooral belangrijk dat je website ook op je mobiel er goed uit ziet.Veel gebruikers zitten tegenwoordig namelijk op het internet via hun telefoon, waardoor het handig is om je hosting hier op af te stellen.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je dit kan doen, een van de bekendste methodes is de mobile first methode.Hierbij ontwikkel je de website met de mobiele gebruiker in gedachte, dit betekend dus eigenlijk dat je de website standaard voor mobiel maakt.

Ook zijn er websites die gebruik maken van een apart sub domein voor hun mobiele website.Veel van dit soort websites hebben een 'm' voor de naam van het domein staan, hieraan kan je herkennen dat het een mobiele website is.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien de chat niet beschikbaar is dan kan je altijd een ticket aan maken richting onze helpdesk. Ook kan je met ons contact opnemen via Twitter of Facebook.