Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Tips van Google voor het groeien van je website verkeer

Tips van Google voor het groeien van je website verkeer
MijnHostingPartner

Tips van Google voor het groeien van je website verkeer

Iedere webmaster is wel opzoek naar manieren om zijn website verkeer te laten groeien.  Meer bezoekers betekend meer ogen op je product, advertenties of links. Wat ook weer betekend dat je meer conversies kan verwachten aan het einde van de maand. Verkeer laten groeien is echter niet het makkelijkste aan een website runnen. Laten we in deze blog post de laatste  tips van Google behandelen die zijn gedeeld op hun AdSense blog.

Google AdSense is het grootste advertentienetwerk waar je relatief eenvoudig voor in aanmerking komt als nieuwe webmaster. Met geen verkeerseis zoals vele netwerken dit wel hebben, en gepersonaliseerde advertenties voor je gebruikers. Ben je ook meer verzekerd voor het leveren van kwalitatief goede advertenties. Met andere partijen waaruit je kan kiezen als beginnend webmaster ben je hier zeer zeker niet verzekerd van. En advertenties kunnen hierdoor storend werken, en een bezoeker waar je juist zo hard voor hebt gewerkt om binnen te slepen, wegjagen. 

Drie vormen van promotie om verkeer naar je website binnen te slepen

Er zijn drie vormen van promotie om verkeer naar je website te halen, dit kan onderverdeeld worden in de volgende drie soorten: 

Betaalde promoties

Betaalde promoties zijn promoties waar je de portemonnee voor dient te trekken, met een aantal verschillende opties in de kanalen die je kunt gebruiken, zijn dit meestal of de zoekmachines waar je op zoektermen kunt adverteren. De sociale media websites waar je een betaalde promotie kunt runnen. Of in het displaynetwerk van een advertentie partij. Ook kan dit een lokale deal zijn waarin je met een website, radio of tv reclame verkeer naar de website probeert binnen te halen. 

Eigen promotie

Eigen promotie valt eigenlijk alles onder waar je jouw bestaande netwerk gebruikt om verkeer naar de website of een nieuwe blog post probeert te trekken. Denk hierbij aan een email list die je kunt gebruiken om abonnees of klanten op de hoogte kunt brengen van nieuwe producten of informatie. Of dat je hier je volgers op Sociale Media op de hoogte van kunt brengen. Kortom, alles waar je zelf moeite in steekt en niet direct per klik voor hoeft te betalen valt hier wel onder. 

Verdiende promoties

Verdiende promoties worden door Google AdSense gezien als websites die naar jouw linken, en per saldo dus verkeer vandaan komt. Dit kan een ander blog zijn, een nieuwswebsite of anderzijds een vermelding die voor verkeer naar jouw website kan zorgen. Dit zijn de beroemde backlinks, die nog steeds een centrale rol spelen in een hoop verschillende takken van het succes van je website. Backlinks kunnen volgens de richtlijnen van Google echter niet gekocht worden. Maar moeten verdiend worden in hun ogen.  

Deze drie vormen van promotie kunnen natuurlijk ook in de meeste situaties samen werken en elkaar versterken. Een gebruiker kan van een betaalde promotie komen,  lid worden van de nieuwsbrief en linken naar je website. En een combinatie van die manieren. Het komt vaak neer op de content die je levert op jouw website. Laten we hieronder kijken naar wat Google uitstekende content vindt.

De sleutel van uitstekende content 

Content kan in vele vormen komen ook weer, wat de meest waardevolle content is, is de content die op je website hosting staat. Op jouw website heb je namelijk de meeste profijt van dit verkeer. Je kan 10.000 likes op een bericht hebben op Instagram, maar per saldo kan je hier niet zoveel mee als er maar 2 hiervan op je website komen. Verkeer op je website kan je beter bijhouden, brengt je advertentie inkomsten op, en maakt kans op een conversie. Verkeer op je eigen site is daarom nog altijd het meest waardevol. 

De content op een website dient volgens Google AdSense visueel aantrekkelijk te zijn, waardevolle informatie bieden aan bezoeker. Zoals een interview met sterren in jouw vakgebied, en uitnodigen om oude content na te lezen en dit te delen. Het interlinken van content zodat een bezoeker langer op je website blijft kan een waardevolle strategie zijn. Des te langer een bezoeker op je website is, of terugkomt hierop, des te meer je ervan uit kan gaan dat je een connectie opbouwt. 

Manieren om meer verkeer te trekken naar je website 

Zodra je content dus uitdagend is en goed ontvangen wordt is het nu de vraag hoe je meer verkeer naar je website krijgt. Dit doe je “even” op een paar manieren:

Organische Sociale Media interactie

Sociale media zitten een hoop mensen op, het is daarom belangrijk om voor jouw doelgroep onderzoek te doen waar deze doelgroep het meeste op zit. Zit er bijvoorbeeld een grote gemeenschap op Facebook, of is dit juist meer visueel op YouTube of Instagram? Aan jouw de taak om dit uit te zoeken en hier je voordeel uit te halen. Post vaak en waardevolle content, en wees niet bang om met mensen in contact te komen. Op die manier kan je jouw organische Sociale media interactie vergroten, en hierdoor meer bezoekers naar jouw website toe trekken. 

Email lijsten

Email lijsten zijn al langer bekend een krachtige tool te zijn om gebruikers weer terug te trekken naar jouw website, hier dient echter voorzichtig mee omgesprongen te worden. Want een verkeerde mail of een mail teveel per week kan al voor een groot aantal verlaters zorgen. Om mensen te overtuigen om lid te worden van je nieuwsbrief is het raadzaam om een gratis lokkertje te bieden, in de vorm van een promotie, een ebook, of een andere freebie.  

SEO | Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachineoptimalisatie is de focus van een groot aantal andere partijen. Daarom is het dus altijd een opgave om hierin door te breken. Jouw contact dient beter te zijn dan de concurrentie om er bovenop te komen. Dit is een wetenschap en beroep in zijn eigen recht. Wil je hier hulp bij van onze experts? Neem dan eens een kijkje bij onze diensten van MijnWebdesignPartner.nl. 

Om meer kans te maken om te ranken in zoekmachines is het zaak dat je  op een regelmatige wijze nieuwe content publiceert. En hierin probeert zoveel mogelijk verkeer binnen te slepen. 

Gratis publiciteit 

Gratis publiciteit kan een aantal vormen aannemen,  wat Google AdSense als voorbeeld geeft is een press release maken met een unieke draai eraan. Of wat jouw content uniek maakt, en hierna dit delen met je doelgroep. Dit is dus eigenlijk gewoon Sociale Media marketing, met de hoop dat andere websites dit oppakken en ook publiceren. In de praktijk zal je merken  dat dit niet zo eenvoudig is. 

Er zijn dus altijd wel manieren te ontdekken en verkennen die meer verkeer naar jouw website kunnen brengen. We raden aan om een combinatie altijd aan te houden, en niet al je hoop en zaak op 1 medium te leggen. Houdt je dus divers en blijf altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je markt.

Lees het originele artikel van Google AdSense op: https://www.google.com/adsense/start/resources/how-to-grow-your-website-traffic/